contact

Verslag van de regenrit van 12 mei 2013 richting Doomkerke


Vol verwachting werden zaterdagavond stalen,carbonnen en semi-stalen carbonnen rossen gezadeld en voorzien van de nodige haver om er een gesmeerd lopende  zondagochtend van te maken. Het vergde moed en zelfopoffering om onze zoetgevooisde moeders  en echtgenotes op hun feestdag alleen te moeten  achterlaten maar een Tinekesvriend wordt nu éénmaal rijkelijk vergoed  om de clubkleuren te verdedigen. Een vergoeding die net zoals in de politiek onderworpen wordt aan een vestzak – broekzakoperatie,al lijkt een uit vestzak in sjakosbeweging  hier iets realistischter.

Het wemelde van bedrijvigheid aan de startplaats. Niemand minder dan de voorzitter himself  deelde niet alleen de lakens maar ook de reservewielen,materiaalkist,zuignapinstallatie en aanwezigheidspunten uit. Pantani was met zijn gezin op semihoogtestage in Luxemburg,de SB/PM vertoeft op Spaanse bodem alwaar hij volop hotels met luxestallen  aan het boeken is voor de nakende Europese campagne van zijn favoriete ploeg en Petra was vrijgesteld wegens Moederdag. De president torste dus het volledige gewicht van de koers op zijn schouders zoals alleen de Kannibaal het hem voordeed. Pure klasse!

Toen parcoursbouwer en ex-MM Geert in het gezelschap van vriend voor het leven Joost zijn rugnummer kwam afhalen,kreeg hij voor de gelegenheid 5 kilo lood aangeboden ten einde niet de speelbal te worden van windkracht 8 op de schaal van beaufort. Lood in combinatie met de obligate banaan moest garant staan voor een vlekkeloos wedstrijdverloop. Kevin Six makte zijn debuut als sportdirecteur .

Met volle moed werd de Tinekesmachine in gang gezet. Het vooruitzicht van een vlakke overgangsrit met rug-en zijdelingse wind zorgde voor opgewekte gezichten,”loden” Geert had samen met Joost het  peloton volledig onder controle. Tot er plots een onverklaarbare kink in de weerkabel  kwam…

Meteo Tineke werd buiten spel gezet,donkere wolken  trokken een ondoordringbare muur op en de hemelsluizen werden hoe langer hoe meer opengedraaid. De bij wet verboden regenvestjes doken toch links en rechts op . Samen met de temperatuur  daalde ook de moral naar een dieptepunt. Als klap op de vuurpijl werd Franky nog getrakteerd op een leegloper.

Aan kilometerpaal 30 kondigde de wedstrijdjury via radio Tineke aan dat de rit wegens de apocalyptisch ogende klimatologische omstandigheden drastisch werd ingekort. Een reeds uitgedund peloton zette de koers richting Heule,het lood verdween uit de achterzak van Geert en ettelijke tandjes werden  bijgestoken om zo vlug mogelijk uit de omknelling van die vervloekte weergoden te geraken.

Uiteindelijk werd er afgeklokt op 51 km tegen een gemiddelde van 26,7 en een startersaantal van 26.

De club bezorgde zodoende de Tinekesmoeders  alsnog een gesmaakt geschenk onder de vorm van een vroegtijdige thuiskomst van hun afgetrainde  idolen.

Bij het ter perse gaan kon nog verkomen worden dat sportdirecteur Kevin in de late namiddag ten prooi was gevallen aan een accute aanval van wafelindigestie. Sterkte Kevin, het is met een indigestie zoals met de leidersplaats van Zulte : nog voor je het goed weet,is ze weer verdwenen.

Tot zondag voor de rit op verplaatsing! Meer nieuws hierover v olgt nog.

 

Red Philip
Nvdr: herbeleef de rit op http://connect.garmin.com/player/312248136

6 opmerkingen:

President zei

Prachtig verslag alweder (let op het woord) van onze clubschrijver. Dank aan de kopmannen voor de rit en de flexibiliteit in het aanpassen ervan. Wat heeft Joost de weergoden misdaan: zijn eigen rit afgelast wegens sneeuw & ijzel en nu voor dag en dauw opgestaan om Geert bij te staan met als resultaat onvoorziene slagregens en ingekort parcours!

Peetje zei

Elaba!!! Petra heeft haar kat niet gestuurd zaterdag en was wel degelijk van de partij!!!

Groetjes, Petra

Peetje zei

Ik bedoel zondag....

Red Philip zei

Tuurlijk was Peetje van de partij,dan nog in korte broek :-).Maar ze was vrijgesteld van corvée op Moederkesdag.

Skatbewaarder zei

De hotels voor de europese campagne van de "boeren" liggen vast. De sangria, paëlla, jamon en tapas moeten ze zelf betalen.
Oei, oei , ex-MM die nog buiten rijdt als 't regent , 't zal nog sneeuwen.

Peetje zei

Ah, dan ist goe, kwestie van mijn punten te halen op het einde van het seizoen! Prettig sinxenweekend vr iedereen!!!XXX