contact

Verslag van de laatste rit van het seizoen 2017 "de Geite" tegen Kortemark

Het heeft telkens iets feestelijks, die laatste van het seizoen. In amper 7 maanden tijd maken we kennis met alle jaargetijden : een stukje winter - lente en zomer verslijten we volledig om uiteindelijk te stranden in het begin van de herfst.
De avonturen tussen start en einde seizoen staan garant voor kolder en plezier, ettelijke km's verdwijnen onder de wielen, berg en dal worden van nabij aan een onderzoek onderworpen. Zelfs de landsgrenzen worden overschreden om o.a. vers aangevoerde kasseien uit Paris - Roubaix te verorberen.
De Plugstreets uit Gent-Wevelgem, klassiekers uit de Ronde, WO I geschiedenis…Zoveel ritten, zoveel parcoursbouwers waarbij rally's tot het absolute minimum beperkt worden : ook dat is deze club, enig in haar soort en vooral kwalitatief hoogstaand.
In crisismanagement zijn de Tinekesvrienden ook heel straf : een Murphyrit zonder volgwagen, een parcoursbouwer die forfait dient te geven, de deur van ons munitiedépôt die dienst weigert : al deze hindernissen worden met gemak en zonder enig kwaliteitsverlies genomen. En dat telkens op vroege zondagmorgens hetgeen bewijst dat de sfeer uitstekend is en iedereen reikhalzend uitkijkt naar de wekelijkse evenwichtsoefeningen op 2 wielen.
Om niet het slachtoffer te worden van de demografische evolutie wordt zelfs het ledenbestand door de scoutingscel continu gerefresht. Dit levert een goede mix op van ervaring en jeugd en zorgt voor een eeuwige dynamiek.
Bij de laatste officiële verzameling van 2017 aan den Aldi werd het podium wereldkundig gemaakt. Clubgps Mark en nog zoveel meer schiet voor de 4e keer in zijn wielercarrière de hoofdvogel af gevolgd door Red Philip en Mathijs die in extremis het podium een jeugdige touch meegaf.
Petra kroonde zich tot kampioen bij de dames! Applaus op alle banken waarna onze clubkampioengps traditiegetrouw het peloton op de afsluiter trakteerde. In zijn zog volgde TripAdvisor Kevin die voor de gelegenheid zijn taak cumuleerde met die van sportdirecteur. Oude politieke cultuur in nieuwe zakken maar toch met een hoog politiek correctheidsgehalte. Mathijs van zijn kant stond onze kampioen bij als locomotief.
Weeral tal van nieuwe baantjes en mooie vergezichten : Mark blijft ongelooflijk verrassen en zorgde bovendien voor een pitstop aan “De Geit”, een klein en nederig stulpje te midden moeder natuur. Kevin voorzag daar iedereen van spijs en drank terwijl de president het podium op de gevoelige plaat vastlegde. (zie foto's hieronder)
De terugweg richting de Gullegemse Champs Elysées spaarde het peloton niet : een forse tegenwind zorgde ervoor dat Dirk het heft vooraan in de wielen nam. Met sprekend gemak trotseerde hij de natuurelementen en leverde het peloton kreukvrij af bij ’t Merlijntje waar kampioen Mark ons trakteerde op krokante pistolets, gehakt en tevens de kelen smeerde.
De algemene vergadering koppelen aan de laatste rit bleek eveneens een schot in de roos : 23 aanwezigen die interactief productieve voorstellen lanceerden.

Mooie afsluiter van weeral een seizoen om in te kaderen. 19 renners, 67 km, 248hm en 26,7 gemiddeld.
Leve de Tinekesvrienden, vive le vélo!

Red Philip

NVDR: herbeleef de prachtige rit op https://connect.garmin.com/modern/activity/2037639381


4 opmerkingen:

President zei

Wat een prachtig (jaar)verslag! de clubsfeer perfect weergegeven , hartelijk dank Red Philippe.

en opnieuw een subliem ritje, wist 80% van de rit niet waar we waren, topklasse van onze kampioen en clubGPS Mark!

Skatbewaarder zei

Inderdaad, leuke review van een alweer geslaagd seizoen.
.t Us weeral veel te vlug voorbij
Bedankt Philippe (en g3legenheidsauteurs) voor de leuke verhalen en faits divers

Anoniem zei

Schitterende review over een geslaagd seizoen! Dank aan onze clubdichter voor onze wekelijkse portie leesplezier! Top.
See you later!
Tripadvisor.

President zei

mas qu un club