contact

Verslag van de rit van 3 juni 2018 Franco-Belge met aankomst in ons lokaal café Merlijn


Net zoals voorspeld door meteo Tineke : zachte starttemperaturen, matige wind, het ideale fietsweer om er een zondagse boenk op te geven. Enigszins verwonderlijk konden we uit onze 35-koppige kern amper een elftal distilleren. Er waren evenwel serieuze verzachtende omstandigheden : zo is het Vlaamse land momenteel in de ban van communie-en lentefeesten en fietsten onze eliterenners zonder contract zich op zaterdag het snot uit de neus in La Chouffe - en andere classics. Dirk en onze clubgps Mark daarentegen vielen ten prooi aan een mysterieuze bacterie die hun maag -en darmstelsel helemaal had ontregeld. In het geval van Dirk bleek de schuldige een uit Japan afkomstig monster te zijn terwijl Mark  als proever optrad voor Tanpizza’s en – noedels ter vervanging van de lekkernijen die frituur Bertrand al ruim 40 jaar op de Veekaa uit zijn frietmand toverde.
Onder het motto “kwaliteit primeert op kwantiteit” mocht het deelnemersveld er toch wezen. Toppers als Pantani en David Rigole tekenden vol goesting present, net als onze Geert Depoortere’s, de voorzitter, Joost, Arne, onze Tripadvisor, de MM en last but not least Petra die de vrouwelijke eer hoog hield na bij nachte aan het ziekbed van Dirk stand-bye te zijn geweest.  Een mix van jeugd en ervaring dus die over de skreve op avontuur zou trekken om daarna een après-vélo te houden in ’t Merlijntje. Onze SB/PM rekende zich ondertussen rijk vanuit zijne canapé en liet fier weten dat de clubkas moeiteloos de Europese norm zou halen zonder dat er met de klakke zou moeten rondgegaan worden. Of hoe elk nadeel zijn voordeel heeft.
Het was onze TripAdvisor himself die de ritarchitectuur had uitgetekend terwijl Piet glansrijk zou duotasken : combinatie van de jobs van sportdirecteur en fotograaf.  Gezien de favoriete voetbalclub van Kevin (afkorting in pelousevorm op gewone aanvraag te bekomen bij SB/PM Willy) vol Europa mag induiken, volgde hij dit voorbeeld en troonde ons mee over de grens naar het land van du pain, du vin, du Boursin en ook wel een beetje van Macron(s).
In een mum van tijd waren we in het buitenland en regende het smskes van de telecomoperatoren in in onze berichteninbox. Kenmerkend voor het eerste ritgedeelte was de lichtlopendheid van het parcours : zonder een trap te veel te geven bereikten we Quesnoy sur Deule waar de pitstop in een verrassend idyllisch kader werd gehouden. Via een smalle doorgang kwamen we bij de rivier de Deule terecht, beter bekend als een zijrivier van de Leie. De Kevin had dit in ’t zwart ontdekt tijdens zijn ritverkenning of hoe de anderskleurige mens licht in de geesten kan brengen. We verorberden met plezier de door Piet de geserveerde natjes en droogjes waarvoor hartelijk dank. Na onze tussenlanding rolden de eerste hoogtemeters voor onze wielen : een pittige tempoversnelling pijnigde de kuiten maar de schilderachtige omgeving compenseerde alles. We mochten langs het kanaal richting Lauwe nog eens flink van jetje geven waarbij Pantani in de achtervolging op de kopgroep fabuleuze snelheden haalde. Geert Depoortere 1 en de MM profiteerden daarbij à la Zoetemelk van zijn wiel.
Na deze krachtinspanning ging het richting Merlijntje waar de club trakteerde met drank à volonté en boterhammen met gekap. De president diepte ter plaatse nog enkele ontsmettingsrecepten op die vooral in het geval van spijsverteringsproblemen reeds proefondervindelijk hun nut hebben bewezen. Zo leerden we dat Ricard en gin tonic in elk apothekerijkastje thuishoren omdat ze in no time helend werken. Tip van de week dus!
Schitterende rit met formidabele vergezichten en heerlijke tempoversnellingen.
84 km, 27,2 gemiddeld en 330 hm.
Tot zondag!
Red Philip
NVDR: herbeleef de rit op https://connect.garmin.com/modern/activity/2753935791

2 opmerkingen:

President zei

Wat zijn we gelukkige wielertoeristen!!! Opnieuw een toprit subliem beschreven door Red Philippe waarvoor dank.

Dikke proficiat aan onze Tripadvisor Kevin, waar blijft hij die baantjes toch halen?? Wielertoerisme puur sang!!!

Skatbewaarder zei

Jammer van de opkomst . Maar sturen genoeg dus en niet veel geld uit kas😜😜😜