contact

verslag van de rit van 17 mei

16 Tinekesvrienden aan de start van onze Joseph Morel Memorial met oa een herrezen Paus Tchmil. Ontbreekt op de afspraak kampioen Red Philippe, in delirium tremens na het verlengd verblijf van KVK in 1° klasse. We noteren eveneens de onwettige afwezigheid van materiaalmeester Geert die ook nog een blaam oploopt wegens het niet voorzien van een stylo, bic, crayon of potlood bij de aanwezigheidsformulieren. De namen van de starters worden dan maar opgeslagen in het brein van de President dat nochtans serieuze gaten vertoont na een uitgelopen communiefeest. We verwelkomen aan den départ ook 2 aspirantleden: Geert, schoonbroer van onze regerende kampioen en zoon Wim. Boer Willy feliciteert de KVK supporters en verheugt zich al in de spannende derby’s van volgend seizoen.
Al consternatie na 1km als blijkt dat Bernard zijn fietsketting heeft vergeten in zijn autokoffer, na enige wachttijd kan hij geketend weer aanpikken. Niettegenstaande de beukende wind scheuren we aan een vlot tempo naar de kwaremont. 10 dapperen nemen de kasseikant. Eervolle vermelding voor Flandrien Bart die zowel de kwaremont als de patersberg tussen de kiezen neemt. David rijdt de rest losjes uit het wiel, Ringo, Dirk (op MB!!!) en Ivan strijden voor de ereplaatsen. Op de top worden door Franky en Dorine niet alleen een verzorgd drank- en cakebuffet aangeboden: Franky zorgt voor een unicum in de geschiedenis van de club want iedere deelnemer krijgt een miniatuurwagen C3 Picasso. Dank aan Franky, Dorine en garage BARTIER uit Bissegem. De C3 volgwagen van Franky wordt verloot op de kampioenenviering dixit Franky. Op de patersberg krijgen we een massaspurt door David met een banddikte gewonnen voor de President. Nieuw op het menu de volledige kasseistrook van de varentstraat in Kaster. David speelt tv-moto , geeft commentaar vanop het fietspad en vervalst de koers door een tijdje voor de renners uit de rijden. De president, op weg naar een sterk nummer, stuikt in elkaar op 150m van de meet en wordt overspoeld door een kopgroep met Ringo , Pantani, Willy en Guy. Geen recuperatie want onmiddellijk de winderige Tiegemberg. Aspirant Tim showt net als op de andere hellingen zijn klimtalent. We houden de snelheid van de afdaling tot aan de vaart in Stasegem waar we een taktische spurt der stervende zwanen krijgen. Onder luid applaus stormen we Heule binnen waar de schooldirecteurs Geert en Ivan luidkeels de rugnummers en namen van de KVK-spelers scanderen. Mooie rit toch onze gewezen Rally!! Sterke sportieve prestatie van de kopmannen Geert Sioen en Dirk waarvoor dank. 79 km aan 26,3 gem

President

2 opmerkingen:

Red Philippe zei

Bijna 3 keer gestorven,2 keer berecht,door sommigen zelfs al levend begraven...maar toch nog springlevend en blakend van conditie : K.V.Kortrijk!!Dat laatste kon van mij niet gezegd worden,zondagmorgen... :-)
In ieder geval,tot zondag!

Sportieve groeten!

Anoniem zei

Bedankt voor een interessante blog