contact

verslag van de rit van moederdag

Op het feest van alle moeders hadden de zonnegoden beslist de homemanagers en housekeepers van deze wereld volledig in het zonnetje te zetten.17 Tinekesvrienden deden niet onder en onderwierpen hun vege lijf aan een doorgedreven conditietest ten einde bij hun thuiskomst moeder de vrouw een monter en afgetraind lichaam te kunnen aanbieden.
Enige commotie bij de start toen Guy orakelde dat de voorzitter gehospitaliseerd was wegens een accute coke-vergiftiging.De karaktermens in de président zorgde er evenwel voor dat hij als een goede herder toch present was,zij het in lange broek.Bleek dat enkel uitslag op dijen en benen nog de stille getuigen waren van die ene uitspatting op 365 dagen.Blootstelling daarvan aan het zonlicht was dan ook volledig uit den boze.De fondateur van zijn kant ligt in de lappenmand van de kraamkliniek waar hij na een epidurale herstelt van een hernia.Sterkte,Mark!
De database van de club werd op punt gesteld na de mededeling van Dries dat hij op trouwen staat.Innige deelneming Dries,we voelen met je mee en laten je weten dat je voor raad en daad steeds bij ons terecht kunt.
Laatste starter was Don Felipe de rambo die de vriendschapsbanden met Eddy Merckx heeft doorgeknipt en nu zweert bij een maagdelijk blanke Marcel Kint.Welkom,Marcel!
Met goede moed trokken we ons op gang.Na enkele kilometers werden de Streuvelsvijanden al ter plaatse gelaten.Die club vertoeft in verregaande staat van ontbinding nu ze nog over slechts 1 clubtrui beschikken.Ze organiseren wekelijks een wisseltrui ipv een wisselbeker.Armoe troef ginder maar van fusies à la boeregem willen wij absoluut niet weten.
De eerste 60 km van deze rally speelden zich af onder de kerktoren.Het had veel weg van een kermiskoers zonder braadworstkramen of biertentjes.Het parcours was lichtlopend en met een milde wind werden snelheden van boven de 30 km per uur opgetekend.Halfweg mochten we halt houden aan Maelstede voor een gastronomisch suikerwafelfestijn.De VIPS zaten binnen,wij,de dwangarbeiders van de weg,kregen de parking toegewezen als feestlocatie.Gelegenheidssportdirecteur,de pa van Dries,nam de cateringservice op hem.Bedankt!
Ringo vond ter plaatse een gloednieuw schoolvak uit : de mathematische geografie.De eerste stelling van deze nieuwe richting : Vichte ligt tussen 40 en 60! Il faut le faire,zeggen ze in de Groeningestad.
Op weg naar de 2de en laatste bevoorradingspost,plande Don Felipe aan de rand van de openbare weg een pistoletdiefstal ten koste van 2 tetterende grootmoeders.Net voor hij de feiten wou plegen,kreeg hij een veeg uit de heksenpan van de oudste die vond dat de plaats van vader vandaag bij moeder thuis was.Verbouwereerd moest de president vaststellen dat haar man zonder twijfel een sprookjeshuwelijk had!Hij was nl. getrouwd met een heks!!
In een heuvelachtige finale werden alle remmen losgegooid.Gegangmaakt door een pezige dame wiens felrode broek op ons het effect had van een rode lap op een stier,werd het hele deelnemersveld aan flarden gereten.Iedereen doorstond met glans deze conditietest hetgeen het beste laat verhopen voor het verdere seizoen.Dries had nog een aanvaring met een opgefokte renner van aan de andere kant van de taalgrens.Patrick kwam met harde hand tussen beide en verwees onze Franstalige vriend naar de achterhoede!
De pittige finale maakte heel de rally goed!92,5 km tegen 28 gemiddeld.Bravo en tot zondag 7u30!


Red Philippe

6 opmerkingen:

President zei

Skitterende rally, allemaal onbekende baantjes en skoon volk onderweg. Hectische finale. Proficiat aan alle deelnemende tinekesvrienden: collectief hoogstaande sportieve prestatie, 28,5 gem met de glimlach.

Anoniem zei

Nog juste melden dat Eambo zijne velo weer van de witte producten van den aldi komt

pantani zei

Toch schitterend hoe we in de finale,(die aan een serieus tempo werd afgelegd)collectief dicht bij elkaar bleven.Ook de manier waarop onze franstalige vriend door verschillende tinekes de les werd gespeld,getuigd van een hechte groep.Leuk om te zien.

Anoniem zei

Alweer een skitterend verslach zonder taalfauten. Félicitations aan de rapporteur vanwege le francais avec le fusé très court (of is het nu la fusée très courte ?). In elk geval een met lange tenen.

Anoniem zei

'k ben blij dat we eens door Heule hebben gereden. Ik had er al veel van gehoord, en weet nu ook eens waar dat dorp ligt. 'k moet zeggen: ik zou er kunnen wonen!

Red Philippe zei

En dat we mochten wafelgastronomisch eten met zicht op Maelstede,wie had dat ooit voor mogelijk gehouden?