contact

Verslag van de Pantanirit 19 september 2010

14 man aan de start van de voorlaatste rit. Meteo Tineke had de temperatuur iets te optimistisch ingeschat. De regerend kampioen had onraad geroken en wisselde de kampioenenoutfit in voor de warmere groenwitte Tente -uitrusting. Been-en mouwstukken kleurden het bonte gezelschap,moeder natuur laat langzaam maar zeker de herfst op ons los.
Opvallend was de collectieve afwezigheid van onze bestuurstop. Was er ergens een geheime zitting van het politbureau gepland of eist het zware seizoen zijn tol en werd de bedstee verkozen boven de dwangarbeid op de weg? Misschien is men wel een supertalent op het spoor dat gezien de krappe kastoestand gezamenlijk gescout moest worden?
Alarmerend was in ieder geval de verdwijning van de clubpomp! De zachtaardigen onder ons hadden een flauw vermoeden dat de MM ze mee had op reis om zijn luchtmatras op te pompen. De mannen van de wereld hadden evenwel een andere mening : hij had de pomp verdonkeremaand om zijn pop mee op te blazen! Wat er ook van zij,ze is spoorloos! Gelukkig kon men rekenen op de goedhartigheid van Bart die vrouw en kinderen wakker maakte om zijn vélopomp in de wagen van sportdirecteur Geert Sioen te laten belanden. Clubliefde zoals ze nog maar weinig meer voorkomt.
Pantani met fluit trok het peloton op gang richting Lichtervelde - Torhout. De last van de aankomende kampioenstitel weegt nu al loodzwaar op de banden van Rambo want na amper enkele km weergalmde de oerkreet "PLAT" doorheen de gelederen. De arme stakker moest de klus alleen klaren want iedereen bleek in het bezit van een koudelijk ochtenhumeur en averikse handen. Ringo maakte van het oponthoud gebruik om een aspirientje te bekomen vanuit de volgwagen want Duvel en slaaptekort speelden hem parten. Deze atleet lijkt op het verkeerde spoor maar gelukkig blijkt hij nog altijd over een stalen conditie te beschikken. Tijdens dit oponthoud vloog het snot in het rond als betrof het tot afval verworden grijze materie die zich onder druk van de weergoden te pletter stortte op de oerdegelijke Vlaamse grond.
Toen we net weer warm draaiden klonk opnieuw dezelfde oerkreet uit het peloton. Rambo won de prijs van pechvogel van de dag want opnieuw moest zijn Wiliertje aan de kant. Sportdirecteur Geert moeide zich nu in de debatten en kon met miscroscopische nauwgezetheid vaststellen dat glas in de band de grote boosdoener was. De nieuwe kampioen bleek gisterenavond de titel al uitgebreid gevierd te hebben op zijn oprit hetgeen gepaard ging met glasbreuk waarvan kleine onderdeeltjes zich een weg hadden gebaand in zijn achterwiel. Kampioen van 2010 en nu al keizer van de materiaalpech!
Dit oponthoud dreef het tempo naar ongekende hoogtes waar het zwaar verkeer onder ons enige moeite mee ondervond. De pitstop ter hoogte Van Lichtervelde kwam dan ook niks te vroeg en Geert verwende ons met gebak en epo waarvoor dank.
De terugweg was bezaaid met een milde tegenwind en dwarsliggers om u tegen te zeggen. De fondateur telde niet minder dan 14 spooroverwegen hetgeen betekent dat het openbaar vervoer in ons land alomtegenwoordig is. Nu enkel nog bekwame topmannen om die overvloed aan oud ijzer klokvast te laten rijden.
We kregen nog een pittige finale geserveerd in de centrumstraten van Heule waar de jongsten onder ons op het groot mes het boeltje aan flarden reden.
Pittige eindeseizoensrit met dank aan parcoursbouwer Pantani!
Nog te noteren dat Ronny onze kleuren met verve vertegenwoordigde op het Belgisch kampioenschap door een 7 de plaats weg te kapen! Proficiat Ronny!!!
Afspraak volgende zondag voor de finale van het seizoen.

Red Philip

1 opmerking:

SG zei

Het bestuur laat het inderdaad afweten : de rijksten zitten altijd in het buitenland, en ik sukkel met een eindeseizoensdipje. Het begon ergens in de tweede week van maart, maar het ergste lijkt nu voorbij te zijn. De kampioen moet dus nog niet op zijn lauweren rusten, misschien haal ik hem nog in. Geldig excuus : mijn 2 beste vriendinnen waren op logement. Trouwens, goed bestuur betekent ook kunnen delegeren, en jullie kunnen dat blijkbaar ook goed zonder de aanwezigheid van enig bestuurslid. Proficiat aan de kampioen, aan alle starters en eens te meer aan de verslaggever.