contact

Verslag van de eerste rit nieuw seizoen 3 maart 2013


Het was met een “terug naar school”gevoel dat menig Tinekesvriend ontwaakte op deze zondagmorgen. De  huiselijke sportdirectrices rukten in alle vroegte uit  met  chocoboterhammekes, bananen,sportdrank en versgestreken koerskledij want manlief moest er goed en gezond voorkomen. Hier en daar werd nog een buikrimpel weggestreken,een wal weggestift en wat geestrijk vocht uit de ogen geschept. Een strijdvaardige president stelde onmiddellijk de vraag van 1 miljoen : wie waren de tegenstanders in de cup van Zultse VV en FC Loppem in de ½ finales? De quizzers zijn op dit eigenste moment nog vloekend aan’t zoeken in hun  Winkler Prins. Hopelijk zijn ze er al uit tegen de kampioenenviering.

De plaatselijke,van de macht verdreven politieke oppergod, lelijke broer van de bloedmooie Angelina,had alles dat fietst  in Heule verenigd rond de kandidatuurstelling  van  Heule,dorp van de Ronde. Niemand minder dan onze eigen clubgps Mark kreeg de eer de openingsrit uit te tekenen langs Bellegem en Rekkem,respectievelijk ex-en toekomstig dorp van de Ronde. Maar eerst  moest de ongevallenverzekering van de club hernieuwd worden door tussenkomst van de plaatselijke herder. In deze pausloze wereld  dachten we even witte rook te ontwaren maar bij nader toezien bleek het de pastoorschouw te zijn die vuur had gevat. Ook hier staat de tijd niet stil : de pasters Munte van weleer zijn nu pasters Nicotine al was het maar om een rookgordijn op te hangen in de onderwereld van de Kerkfabriek.

Na de plichtplegingen trok de vrolijk tuffende caravaan zich onder massale persbelangstelling op gang. De  inmiddels  tot een éénmanszaak verworden  Streuvelsgezelschap  bedankte  voor de eer en verdween  met de  Noorderzon richting  hazenpad. Voor het eerst in de geschiedenis  werden  we trouwens  gegangmaakt door een derny met vierwielaandrijving. De gangmaker duldde niemand in zijn nabijheid,in zoverre zelfs dat het gaspedaal  systematisch werd ingedrukt toen een briefende president pogingen ondernam om dichterbij te komen. Gelukkig zijn de voorzittersbenen al in een vergevorderde  staat van conditie en zijn de reflexen nog up to date want een openzwaaiend portier in volle strijd ontwijken,simpel is het niet!

Mede door de politieke bemoeienissen was  de 1e rit al meteen een duchtige aaneenschakeling van bultruggen en omgekeerde voetholtes. Niemand van deze club kwam  in moeilijkheden hetgeen bewijst dat een Tinekesvriend  ook in  barre wintertijden  het sportlijf in ere houdt.

Ook het materiaal wordt gekoesterd,getuige daarvan slechts 1 lekke band voor Gerd,dan nog veroorzaakt door een alles verwoestende kuitkracht.

De rest van het Heulse peloton moest 4 keer voet aan de grond zetten…Bleek dat ze hun binnen-en buitenbanden in wrak invoeren vanuit het Duitse bedrijf Platte Aldi.

Sportdirecteur Jan zag dat het goed was en in een pittige finale brachten we nog met toeters en bellen een eresaluut aan onze rugsponsor.

58 km,23 Tinekesvrienden tegen 25,1 gemiddeld.

Tot volgende zondag om 8u30 voor de rit o.l.v. Joost!

 

Red Philip
NVDR: herbeleef de rit op garmin http://connect.garmin.com/player/280402138

3 opmerkingen:

yvan zei

De gouden pen is terug en dat stemt ons allemaal zo blij. Opnieuw mogen we ons wekelijks opmaken voor literatuur van de bovenste plank! Volhouden Philippe!

Tinekesvrienden wielertoeristen Heule zei

Machtig verslag. Respect ook voor Red Philippe zijn doorzettingsvermogen zondag, zijn eerste rit van het jaar.... Perfect georkestreerde rit door de Fondateur, best lastig voor de seizoensopener maar de Tinekesvrienden waren collectief sterk. In de achterhoede heb ik andere drama's gezien

Anoniem zei

You actually make it seem so easy with your presentation
but I find this matter to be really something that I think I would never understand.
It seems too complex and extremely broad for me. I am looking forward for your next post,
I'll try to get the hang of it!

My web page ... safco chairs
My site: safco shelving