contact

Verslag van de rit van 17 maart,Wortegem-Petegem



De aanhoudende winterse lentetoestanden in le plat pays zorgden voor doordeweekse onrust bij de wedstrijdjury. Het zou toch geen waar zijn zeker dat we voor de 2e opeenvolgende keer alle kiekens aan dek zouden moeten roepen  om te schrobben ipv te koersen? Gelukkig werd nog maar eens de oerdegelijkheid van meteo Tineke dik in de verf gezet  : daar waar de moral op vrijdag nog ondergesneeuwd leek,begon vanaf zaterdag  het tij te keren.
Het weze gezegd dat parcoursbouwer Dirk samen met Petra de sneeuwblazers had ingezet om het peloton alsnog in veilige wateren te loodsen. Van bestuurszijde stonden P en P pal. Pantani en Petra torsten de zware last van het kopmanschap,de president en de First lady genieten volop van het zonnige Tenerife terwijl de SB/PM van de ene indigestie naar de andere fietst. Troost u Willy,Red Philip weet wat het is om conditioneel achterop te raken ingevolge wekelijkse voetbalfeestjes. Gelukkig gaat het telkens maar over de korte roem van 1 seizoen.
Gezien de klimatologische omstandigheden vorige zondag de kalender volledig in de war stuurden,werd Dirk bereid gevonden de besparingswoede in dit land genegen te zijn : er werden enkele km’s soldaat gemaakt en  enkele hoogtemeters vlak getrokken.
We mochten ook voor de 1e keer neofiet Kevin in ons midden verwelkomen. Een echte Kerel trouwens die de juiste voetbal kleuren in het hart draagt!
Gegeseld door een tollende wind zette het 23-koppig peloton zich in gang, geëscorteerd door niemand minder dan de ex-MM Geert en met Dirk en Bjorn als prima gangmakers.
Een heerlijk golvend parcours ontrolde zich voor onze ogen en naarmate de hoogtemeters toenamen werd het landschap alsmaar witter. De resten  van de alles en iedereen overdonderende terroristische sneeuwaanval lagen als stille getuigen vastgevroren in de beken langs de weg. Het leken versteende golven,alsof de tijd éénsklaps was  stilgezet. Het pittig parcours en de prilheid van het seizoen leenden  zich niet echt tot ontsnappingspogingen,de groep bleef schouder aan schouder en compact.
Halfweg ontpopte onze sportdirecteur zich als een echte Franciscus van Heule door die arme Tinekesvrienden te voorzien van spijs en drank,waarvoor godvruchtige dank!
Na de hervatting kleurden de wolken  eerder zwart en leken de  hemelsluizen  opengedraaid te zullen worden. Primaveratoestanden spookten door ons hoofd,zouden we met bussen en auto’s over de resterende bergzones moeten geholpen worden? Niks van dat alles evenwel,als echte Flandriens werden er enkele tandjes bijgezet en bleven we nacht en  ontij voor.
Rambo was nog de dichtste getuige van een brokkenpiloot die bij een verwoede inhaalbeweging amper de signalisatieborden kon ontwijken. Het bleek om een ex-F1-piloot  te gaan wiens houdbaarheidsdatum al ver verstreken was. De peptalk van onze ex-champ bracht hem tot inkeer en deed hem braaf afdruipen.
Kevin zag inmiddels alle sterren van Philippe Gilbert’s trui en hing als een volleerd circusartiest tussen zijn kader. Hij haalde de meet puur op karakter,een nieuwe Flandrien werd zo aan onze selectie toegevoegd!
Conditiebevorderende rit waarvoor dank aan Dirk.23 renners,62 km tegen 24,7 gemiddeld.
Tot volgende zondag 8u voor een soixante- neuf onder begeleiding van clubgps Mark!
Red Philip

5 opmerkingen:

pantani zei

Opnieuw mooi verslag van onze Phille.
Gelukkig houden P en P de club recht, want de ene gaat liever in de zon liggen dan dat ie met de club meegaat en den andere is meer met da Boerevoetbal bezig dan met zinne velo.Enfin bij deze weten we dus dat P&P goede aanwinsten voor de club zijn mijn gedacht. Grtjs.

President zei

Prachtig verslag van Red Philippe!!!

Ik ben ondertussen terug van mijn intensieve trainingsstage op Tenerife. Met gerust gemoed heb ik de club achtergelaten aan de goeie zorgen van P&P

Als het weder meevalt sta ik zondag weer aan de start.

Skatbewaarder zei

Sorry guys,
Was me nog nooit overkomen, het startuur gemist. Was rustig naar het oogstrelend voetbal van mijn clubje aan het kijken en ook hoe ze bij de kerels een penaltiepunt schilderen (amateurs). Nooit gezien . Toch mooie beelden. Dan maar alleen vertrokken voor verkenning van mijn rit op 14 april - 80 km- 440 hm.
Hoop mijn eerste echte punten te verdienen op de Carrefour, want zondag VIP in de klassieker van onze gemeente en de week erna, optreden op de Knokteberg met de deelnemers van de fietsweek.
Maar wees gerust, I'm alive and kicking (en train in den duk).

Anoniem zei

Woar es Brika na toe?

Anoniem zei

Wat een bende pottestampers
Leve de fiets