contact

Verslag van de rit van 11 mei 2014 Huise Wannegem-Lede


In menig huiskamer floepten voor dag en dauw laptops,tablets,pc’s en andere smartphones aan en werd er naar hartenlust gegoogled richting buienradars. Het pokkenweer van zaterdag indachtig en de natte voorspellingen zorgden voor de nodige argwaan. Uiteindelijk allemaal moeite voor niks  en een blijk van weinig vertrouwen in onze huismeteo die er nochtans opnieuw boenk opzat en dit op D-7. Fenomenaal! Het was dus uitkijken naar wie fris en monter aan de start zou verschijnen. Naast het ontbreken van enkele habitués viel meteen de aanwezigheid op van het kruim van de club. De RVV -en Heulekoersdeelnemers tekenden allemaal present wat ongetwijfeld garant zou staan voor een pittige en conditiebevorderende etappe. Op het feest van alle moeders kregen we evenwel geen vrouwelijke sportbestuurster in de cockpit geserveerd. Een gemiste kans want de gebeurlijke dame van dienst zou overladen geweest zijn met uit de kluiten gewassen kussen van atletische Tinekesvrienden. Matthijs nam voor de gelegenheid en zonder kussen dan maar de honneurs waar. In tegenstelling tot vorige week was ons materiaal nu wel beschikbaar. De deurbeveiliging blijkt van een uitzonderlijke hoog niveau te zijn nu men wekelijks zal uitpakken met een andere code. Lacune in het systeem is evenwel dat die code zal circuleren via email. Een flater van jewelste want zo kunnen de Russen over de schouder meekijken en het lokaal omvormen in een munitie – en vodkadepot. Uiteraard is enkel en alleen bpost de aangewezen partner om via het aloude briefgeheim de codes te transporteren. De nodige contacten zullen gelegd worden vermits vertegenwoordigers van dit bedrijf wekelijks infiltreren bij de Tinekesvrienden.

Uiteindelijk kregen we nog 18 namen op de deelnemerslijst waarvan Guy in extremis zijn fiets koppelde  aan het Tinekesraderwerk. Parcoursbouwer Pantani  leidde onmiddellijk de debatten daarbij geassisteerd door Dirk. Hij had Petra voor de gelegenheid thuis gelaten want ne facteur kunde toch niet door zo’n onzeker weer jagen (sic). Het was van meetaf aan duidelijk dat alles er zou aan gedaan worden om ons toe te laten nog op een treffelijk uur herenigd te worden met de moederschoot. Het ging hard richting Huise waarbij op geen hoogtemeter gekeken werd. Van meetaf aan werd het hartritme opgevoerd, de longen opengezet en de dijspieren  gemarteld. Door de zachte winter werden de diesels onder ons opgedreven tot benzinemotoren, oude paarden werden plots jonge veulens. De wind blies zowat in alle richtingen al moeten we toegeven dat we tijdens de heenrit af en toe een welgekomen duwtje in de rug voelden. De grootste hindernis was de achterkant van het Vossenhol die door iedereen wonderwel verteerd werd. In Huise werden we getrakteerd op een just in time bevoorrading waarvoor dank aan sportdirecteur Matthijs.

Naast de plaatselijke dodenakker werd de tijdens de terugweg toe te passen tactiek uitvoerig besproken. De fondateur, man van vele wieleroorlogen, broedde op een ontsnappingsplan om zo uit de klauwen van het peloton te blijven en ronselde daarvoor Bart als ploegmaat. De president, ervaringsdeskundige op 2 wielen, opteerde voor het maken van waaiers en om op die manier de wind pijnloos te doorklieven. We kropen als mieren bijeen om zo compact mogelijk te kunnen weerstaan aan de ontketende natuurelementen. Machinisten Pantani en Dirk  bleven pal overeind en bezorgden de NMBS het schaamrood op de wangen.

Een heerlijke rit die ervoor zorgde dat de moeders een afgetrainde echtgenoot aan tafel kregen die de nodige energie had opgedaan om voor de rest van de namiddag het gewicht van het gezin op de schouders te torsen.

84 km, 515 hoogtemeters en 27,2 gemiddeld.

Tot zondag voor de 1e rit op verplaatsing.

Red Philip
 

3 opmerkingen:

President zei

Reeds het elfde schitterende verslag op rij van Keizer Red Philip. En zijn schrijf- en fietsconditie gaan crescendo!! Prachtige rit op atletisch niveau. Dank aan de beresterke kopmannen en chapeau aan alle deelnemers voor de collectief sterke "gejaagd door de wind" prestatie. Opvallend: slagveld voor het klassement: 3 man uit de top 10 waren afwezig!

Ringo zei

Laat ons alstublieft hopen dat de Russen van ons clubhuis een vodka-depot maken!!! We hebben de code van de deur!

pantani zei

Opnieuw schoon verslag van de Phille , één van de betere schrijvers in de omstreken.
Had op zaterdag nog contact met vele moeders die mij vroegen om de sportieve leden op een deftig uur thuis te bezorgen, kwestie van de bloemen en andere cadeau's op tijd te bezorgen.
Ik vond in Dirk een bondgenoot waardoor er redelijk goe doorgereden werd. Proficiat aan alle aanwezigen die toonden dat de form dik in orde was. Op de terugweg met de wind vol op kop niemand horen klagen. Klasse.
Ik moet wel eerlijk toegeven dat bij mij de laatste km's de beentjes redelijk choco waren.