contact

Verslag van de rit van 25 mei 2014 Kwaremont-Patersberg Memorial Joseph Morel


Een zonovergoten Ten Koetshuize omarmde op het feest van de democratie 25 afgetrainde en gestelde lichamen voor de jaarlijkse clubklassieker ter herdenking van clubicoon Joseph Morel. 25 aanwezigen op de 25e : een quotum dat statutair vastgelegd werd in de oprichtingsakte van de club en waar het clubbestuur met ijzeren hand en fluwelen handschoen over waakt. Er werden zelfs 2 testers aan toegevoegd: Klaas en echtgenote Inge. De eveneens talrijk opgedaagde Streuvelsvrienden murwden zich zo goed en zo kwaad als het kon doorheen ons elitekorps…het leken wel mieren in een bijenkorf. Gelukkig is hun technische staf beperkt tot een reserveband en een umbracosleutel want anders dreigde er een capaciteitsprobleem in ons vipdorp. Pantani blijft op wieleroorlogspad en stond na zijn zaterdags Ardennenoffensief -  waarbij hij meer dan 2000 hoogtemeters soldaat maakte - fris en monter de aanwezigheden op te lijsten. Pure klasse, zowel op als naast de fiets. Vermits de festiviteiten in Brugge en omstreken nog maar eens met een jaar uitgesteld werden, vierde Dieter Hanson dan maar zijn debuut als sportdirecteur in Rode Duivelsoutfit. Zijn FCB-uitrusting wordt naar verluidt voor een appel en een ei aangeboden op de rommelmarkt tijdens de komende Kortrijkse Sinksenfeesten. Leurderskaart verplicht!

Dirk en Bart Vanmarcke waren de parcoursbouwers van dienst en dat belooft altijd conditiebevorderend vuurwerk. Naast de waterdragers merkten we ook onze lichtvoetige cavalerie op. Zou er klimwerk aan te pas komen misschien? Ringo vond het tijd voor boetedoening na een tequila-avondje (het moet niet altijd upperware zijn) en nam het zekere voor het onzekere door te opteren voor brede mountainbikebanden, kwestie van het evenwicht niet te verliezen en zo de rechte lijn beter te kunnen aanhouden. De donkerrandige zakken onder zijn kuiten waren de  stille getuigen van een wilde saturdaynight. De sporen van dat losbandig leven werden evenwel vlug uitgewist want na enkele km koers werd de Poverleute opgevoerd. Iedereen testte al eens de kleine platteau en verteerde met de glimlach de eerste hoogtemeters. Van daaruit ging het gezapig richting  Vlaamse Ardennen waar enkele mastodonten uit de Ronde op ons lagen te wachten. Op de Oude Kwaremont werd het doorzettingsvermogen en de kuitpower getest. Ook hier slaagde iedereen met onderscheiding. Een ontketend peloton gooide nu alle remmen los en stoomde op naar het dak van de etappe. Via de Kalkhoveberg en na een deugddoende afdaling kwam die verschrikkelijk gepokte Patersberg  tevoorschijn. Schakelen,duwen,stampen,vechten,hijgen…Hier en daar een voetganger onderweg maar niet voldoende in aantal om onze WTC om te vormen in een VTC. Op de top serveerde Dieter ons een kalorierijk tussendoortje waarvoor hartelijk dank! Even voordien hadden onze groene jongens Kevin en Bjorn de bewateringsinstallatie van een plaatselijke boer overgenomen die dat evenwel niet kon appreciëren. Het bleek om een omhoog aangespoelde Sinjoor te gaan die hen in rasecht Entwaarps  de levieten probeerde te lezen. Toen Bjorn opmerkte dat de boeren nog op geen ei kunnen sjotten, sloegen de stoppen helemaal door of hoe de waarheid kwetst.

Met een voldaan gevoel werd de terugtocht aangevat. David vereeuwigde nog zijn naam in de clubanalen door als eerste zijn trapas naar de haaien te duwen. Of hoe oerkracht alles in de prak kan rijden!  In het licht van de stembusslag konden we vaststellen dat de club politiek niet helemaal correct is. De blauwe uitrusting laat wel een snuifje oranje toe  maar van de geelrode kleuren van het legendarische Kortrijk Sport blijkt evenwel geen spoor te zijn. Bij het ter perse gaan bleek dat Vlaanderen vanaf nu  in de maillot jaune rijdt. We hopen echter dat die Merckxiaanse  trein vlotter en klokvaster zal rijden dan die van ex-spoorbaas Descheemaecker.

Schitterende rit langs een origineel parcours. Sterk werk van de parcoursbouwers!

80 km tegen 25,2 gemiddeld. Tot zondag!

Red Philip
NVDR: herbeleef de rit op http://connect.garmin.com/jsPlayer/507498618

3 opmerkingen:

President zei

Wat een talenten bij de Tinekesvrienden. Briljante verslaggever en idem dito parcoursbouwers. Opnieuw een heel originele aanpak van een klassieker. Heel mooie rit aan een heel verstandig tempo waarvoor dank aan Dirk, Geert & Bart.

Skatbewaarder zei

Leuke poezie, vooral dat van die boeren.
Mooie rit aan aanvaardbaar gemiddelde.
Geen klachten en iedereen tevree en nog te vroeg thuis voor de stemming.

Skatbewaarder zei

Leuke poezie, vooral dat van die boeren.
Mooie rit aan aanvaardbaar gemiddelde.
Geen klachten en iedereen tevree en nog te vroeg thuis voor de stemming.