contact

Verslag van de rit van 19 juli 2015 La Houppe en Schorisse


Stress bij de voorzitter die de veel zwaardere taak van materiaalmeester erbij gekregen heeft , onze MM Wim is een paar weken met verlof.

Martin delegeert direct en bombardeert PM/SB Willy tot verslaggever, normaal maar de 4-de in de rangorde. Hij probeert de code - code 37  - van het clubhuis maar tevergeefs.

Hij panikeert efkes en vraagt zich af of hij nog niet aan de ziekte lijdt van die met voornaam Aloïs . Hij probeert de MM uit bed te bellen, tevergeefs ; dan blijven er niet veel opties meer over , vertrekken zonder materiaalkist en verkeersbord .

Toch ook wat goed nieuws te horen  :  onze superredacteur Philippe zit alweer op de fiets  voor individuele trainingen op de hometrainer of korte tochtjes langs de Leie. Het gaat je goed Philippe en hopelijk tot binnenkort voor een  voetbalpraatje.

Wij  vertrekken  met 10 fietsers en Geert Depoortere 1 als sportbestuurder voor een prachtige rit onder regie van Geert Sioen. Willy neemt het eerste koersuur als co-kopman voor zijn rekening. Met Geert keuvelt  hij  over koetjes en kalfjes zoals : Geert zijn nieuwe GPS , met een terugdenken aan onze te vroeg overleden super GPS Jefke ,  over  Strava om ritten uit te stippelen.  Ze halen ook herinneringen boven uit hun rijk fietsverleden van de Verre Reizen. 

Langs rustige wegen over Avelgem, langs Ronse rijden wij over , door ons weinig bereden en gekende wegen in en rond  Ellezelles richting de flanken van Vloesberg    . PM/SB probeert op de hellingen, zoals de Brokelaerestraat (2,7 km klimmen) ,enkele Froomekes zonder van de toeschouwers een pot urine over hem heen te krijgen , want toeschouwers  zijn er niet ;  Geert Depoortere 2 houdt het bij het reuze verzet à la Wiggins.

Aan een schitterende "point de vue" , net voor de kassei van de Kaperij houden wij halt voor een gevarieerd buffet , aangeboden door onze sportbestuurder van dienst , waarvoor dank.

Direct na de stop lanceren wij ons in de afdaling en vliegen over de kasseien van de Kaperij. Even verder voltrekt zich een technisch wonder. David rijdt al weken met een krakend vehikel rond :  zadelpen nagezien, bracket vernieuwd , € 750 kosten maar het euvel is niet verholpen. Maar tijdens een klim rijdt Simon tegen het achterwiel van David's fiets , dat erdoor los komt . David zet zijn achterwiel opnieuw vast en de "krak" is er uit.

Langs rustige wegen naderen wij Kortrijk waar wij langs de vaart nog eens alle registers open trekken. In Kortrijk wordt het peleton aangemaand om voet aan de grond te zetten want Martin moet zijn vrouw opbellen op te zeggen dat ze de pattaten mag opzetten.  En op het eigenste moment begint er een saladevlaagje waardoor wij nog kliedernat de eindmeet bereiken. Fondateur Marc en sportbestuurder Geert Depoortere 1 hebben aan het Koetshuis nog wat werk om de , in het park van Heule,  rondslingerende nadars van de Grifoen op te ruimen.

Intussen is MM Wim woedend aan het Koetshuis toegekomen om te proberen in te breken in ons materiaalkot, tevergeefs zo blijkt .  Het blijkt dat met de "congé payé"  alle codes en toegangen tot  verhuurde lokalen geblokkeerd zijn, begrijpe wie kan . Op zijn Kortrijks zou ik zeggen , amateurs, amateurs ....

Maar dit kan de pret niet bederven , wij hebben genoten van de prachtige rit waarvoor , volgens PM/SB , Geert dubbele punten verdiend.

Wij hebben     99    km afgelegd aan  26.2 km/u en  740 hoogtemeters.
 
 
PM/SB Willy
 

2 opmerkingen:

President zei

Heel mooi verslag van de Willy waarvoor dank. Deze rit was vakantie in eigen land alhoewel, eens over de taalgrens ben je in het buitenland. Puur genieten van Ellezelles en Schorisse en contreien, dikke proficiat aan de parcoursbouwer Geert S.

Red Philip zei

SB/PM zowel met de benen als met de elektronische pen in topconditie. Dit neigt naar Champions Leagueniveau! Met dank aan stad Kortrijk voor het gratis hemelvocht. Kafka wordt naar 't schijnt voorgedragen als nieuwe burgemeester!