contact

Verslag van de rit van 5 juli 2015 Westouter


In het rennersdorp aan “Ten Koetshuize” maken 2 verloren gelopen Tinekesschapen terug hun opwachting na hun uitstapje bij de Kamrenners vorige week. Ringo en Bjorn beseffen dat het echte wielertoerisme het beste te genieten valt bij de beste club van Heule, West-Europa en omliggende dorpen. 18 Tinekesvrienden krijgen het gezelschap van een gastrenner: Joost (mag het weten), een badmintonvriend van Dirk. Deze afgetrainde atleet sukkelt met een voetblessure en denkt eraan van sport te wisselen. We heten Joost welkom en het peleton trekt zich op gang richting Westouter. Navigator Wesley kiest echter niet voor de kortste en platgefietste weg tussen punt H en punt W maar voor de leukste!! Hij benut zijn budget aan 101kms maximaal en trakteert ons op een mooie lus door het verre Westen en het Heuvelland. Medekopman wordt een bewonderenswaardige Kevin , die met de Limoncello in de ogen en een klutsende maag gevuld met Perdolanontbijt, puur op wilskracht zijn missie verder zet, de naweeën van een ontaarde barbecue verbijtend en verpuffend. In Passendale heeft een boer de afgelasting van het hitterampenplan gemist en mens en machine worden intens besproeid met zuiver Salmonellabeekwater, dat wordt weeral fiets kuisen. In Boezinge serveert Wesley ons een kasseiendegustatie: 3 soorten porfier in verschillende maten en gewichten worden ons onder de hotsende en botsende wielen geschoven. Via Elverdinge en het bos van Vlamertinge naderen we de heuvelzone. Westouter ligt prachtig verscholen in de groene vallei aan de voet van de Rodeberg die we beklimmen via de 2km lange Schomminkelberg, piek van 16%! Van klimmen kunnen we niet genoeg krijgen en onmiddellijk vallen we de Baneberg aan. Dit mormel is maar 140m lang maar 10% gemiddeld stijgingspercentage met een piek van 20%!!! Boven gekomen gutst het zweet met liters uit onze poriën met dank aan het zwoele weder. Het vocht- en calorieverlies wordt echter asap aangevuld dmv fruitsap en koekjesbuffet aangeboden door sportdirecteur Jan waarvoor dank. Ondertussen probeert Meteo Tineke via zijn intelligente telefoon (slimmer dan zijn baaske) te weten te komen waar die aangekondigde onweerszone zich bevindt. Vruchteloos want aan de skreve is er geen 3G te bespeuren. Hopelijk voor zijn weervrouw vindt de weerman vlotter de G-spot…

Na de break storten  we ons aan 70km/u als een zwerm slechtvalken naar Loker . Via prachtige landelijke wegen bereiken we de bosrijke flanken van Kemmel- en Monteberg. Dit is puur genieten van de smalle wegelkes en de prachtige vergezichten. Na de hergroepering vatten we de terugweg aan. In de afdaling van Kemmel merkt Joost plots op dat zijn voorwiel niet meer luistert naar zijn stuur!!! Geslaagde noodstop en de technische expertise luidt: stuurpen gebroken. Niettegenstaande er ons nog weinig bochten wachten besluit onze sympathieke gastrenner de volgwagen op te zoeken. Werk aan de winkel voor Jan die Joost en zijn vehikel nipt in zijn wagen krijgt. Via Kruiseke en Geluwe bollen we verder richting Heimat. Het peleton wordt nog éénmaal opgeschrikt door een kamikazeactie van Fondateur Marc die probeert te drinken en te remmen met dezelfde hand en plots beseft dat dit niet lukt. Hij remt dan maar geslaagd af door te laveren door gras en struikgewas aan de rand van het parcours. Marc en zijn achterwielcompanen komen met de schrik vrij. Wreed content fietsen we Heule binnen. Hartelijk dank aan Wesley voor de schitterende compositie. 101 km aan 27,2 gem, 522 hm!!!

President
 

 

3 opmerkingen:

Red Philip zei

Maximale benuttiging van het km-budget, een op de rand van de dopingsgrens fietsende Kevin, salmonellabeekwater, noodstops, kamikazeacties, hopen zon en zweet en een schitterend gestroomlijnd verslag in G-modus : wat kan een mens zich nog meer wensen op een zondagvoormiddag?

Bart H zei

Schitterend verslag, helemaal in de stijl van de onvolprezen Red Philip. Toch deert het ons dat hij buiten strijd is, voor eventjes dan toch (hopen we).

President zei

Juist Bart, dit ontbreekt in het verslag: In naam van de club wensen we Ph Y een spoedig herstel.

Kampioen zijn is plezant maar ook slopend: 2 oud- kampioenen in de lappenmand, courage voor Rambo en Red Philippe