contact

Verslag van de regenrit van 24 april 2016 Houthem

Zondagmorgen 8 uur. Opnieuw werd vastgesteld dat de geheime code van ons materiaalkot onbruikbaar was. Geen reserveonderdelen , geen gevarendriehoek en andere munitie aanwezig.

Onder een dreigende hemel tekenden slechts 6 flandriens en 1 flandrienne present . Zij waren geradicaliseerd tot martelaren van onze weergoden.

Want die goden hadden niet zo veel lekkers op het menu staan. Een gekruide mix van die typische aprilse grillen.  Een strakke noordenwind tot 5 beaufort , doorspekt met miezerige regen schrikten blijkbaar menig getrainde Tinekesvrienden af. 

Zelfs parcoursbouwer Willy zag nog voor de start het (blauw ?) zwart voor ogen en besloot de eer over te laten aan Kevin die ons meenam richting Houthem. Waarvoor dank.

Met amper 4 graden op de thermometer vertrokken we  dan maar, op zoek naar eeuwige roem, op zoek naar het diploma van ongeëvenaarde heldenstatus. Op zoek naar die beruchte Flandrienstatus waar we 20 jaar later  gaan mee kunnen uitpakken tegenover ons kleinkinderen. Je kent de vertellingskes  wel : “ in onzen tijd trokken wij ons niet aan van een beteke regen”, “ wére of geen wére , we bluven goan” !

Nog voor we goed en wel vertrokken waren moest Diederik al zijn voorwiel laten omwisselen. Blijbaar zorgde  een bobbel in de band voor een kassei gevoel en dat was toch net eventjes teveel gevraagd voor deze Flandrien. Gelukkig zorgde Kevin niet alleen voor een nieuw parcours maar ook voor een nieuw voorwiel.

Via een mooi en licht glooiend landschap  stopte ons treintje aan het kerkje van Zandvoorde en zorgde Geert ervoor dat onze doorweekte en  kreunende lijven even wat caloriën konden bijtanken door middel van heerlijke eierkoeken .

Eventjes kregen we gezelschap van een achtste Heulenaar die  bewonderend opkeek naar zoveel wielertalent en maar wat gelukkig was dat hij in ons zog even op adem kon komen.

Intussen werd de miezerige regen vervangen door een apoclyptische stortbij die striemend op ons werd uitgegoten. We namen de gratis koude douche onverstoord in ontvangst en peddelden via Houthem en Comines  vastberaden richting de huisstal in Heule , waar een warm bad zo goed deed voor ons doorweekt lijf en onze verkleumde handen en tenen.

6 atleten, 1 atlete, 60 km, een stevig gemiddelde van 26,8, met dank aan Kevin en Geert.

Tot volgende week !

Joost


herbeleef de rit op Joost' Strava: https://www.strava.com/activities/555007205

6 opmerkingen:

President zei

WTC Tinekesvrienden: een vat vol Talenten. Subliem verslag van nieuw lid Joost, prachtig stukje proza gelardeerd met ironie en een vleugje satire. Respect voor de Flandriens!!!

Red Philip zei

Eeuwige roem loert om de hoek : een keihard doorzettingsvermogen waarbij het woord Flandrien alle eer werd aangedaan gecombineerd met een fluwelen pen die bol staat van heerlijke woordspelingen! Een plezier om te lezen.

Anoniem zei

Topverslag, nu nog Kevin vervangen door Simon en het is perfect! :)

Skatbewaarder zei

Ja, ja club van niveau hé, schrijvers zat. Nu nog meedoen aan het Groot Dictee der Nederlanden.
Skatbewaarder is Flandrien op zijn retour en een "watje" gewordenIn .
In zijn gloriejaren zou hij voor dat beetje regen niet thuisgebleven zijn.
Maar de familie staat klaar om over te nemen.

Anoniem zei

sorry voor de naamvergissing , Simon. Spijtig genoeg ken ik nog niet alle namen.

Anoniem zei

Geen were vo ne mol deure te joagen!
De mol.