contact

Verslag van de rit van 3 april RVV Wannegem-Lede


Op de dag van Vlaanderens mooiste verzamelden 18 mannen en 2 vrouwen met jeukende benen aan de thuisstartbasis van één der meest atletische en sexy wielerteams die Heule rijk is. Onze man van de klassiekers – niemand minder dan de president himself – had met Rodaniaanse precisie en zijn flexibele meetlat het parcours zodanig afgemeten dat we alsnog enigszins konden proeven van het echte werk der groten op die heroïsche Vlaamse wegen. Geen sinecure deze keer want de Ronde had het dit jaar niet zo begrepen op Heule en omstreken. Maar zoals zo vaak in deze club werd nu ook weer een aardrijkskundig huzarenstukje opgevoerd. Klasse met grote K!

Hét gespreksonderwerp bij uitstek was de fenomenale zaterdagprestatie van de meest afgetrainde leden onder ons in Opaalkust – Heule. De Tinekesvrienden worden stilaan een vaste waarde op het Europees toneel alwaar onze internationals de clubeer met vlag en wimpel uitdragen. Een slordige 255 km tegen een gemiddelde van 26,6 km/u, 2500 hoogtemeters en 6500 verbruikte calorieën : AUB! Dikke proficiat aan onze Kerels met erbovenop een zeer gunstige vermelding in het persoonlijk dossier van Dirk : 1 dag na zijn stuntwerk stond hij nu, geflankeerd door zijn Petra, opnieuw fris en monter aan de start. Eveneens klasse met grote K dit!

Onze SB/PM vertoont zich tegenwoordig rimpelvrij op de zondagse afspraak. Nu zijn favorieten stressloos doorheen PO I kunnen laveren, oogt hij 10 jaar jonger. Maar zoals bepaald in art. 6 quater van het nieuwe clubreglement mag er niet meer over voetbal gepalaverd worden zolang de VK niet wint. Een doodse stilte dreigt er dus aan te komen. Overtredingen hiertegen worden vastgesteld door de reviewafdeling van ons Politbureau. Zware inbreuken worden beteugeld met een verbanning naar Siberië enkel vergezeld van een  goody bag met vers ondergoed erin.

Onze Mark, een gedreven pédaleur de charme en gps-wonder had nog eens zijn vader vanonder het stof gehaald om als een volleerde Lomme Driessens de prestatiedrang van zijn team in goede banen te leiden. Spitsvondig als hij is, degradeerde hij de gevarendriehoek tot een vodje papier ten einde het panoramisch dak van de volgwagen niet tot puin te herleiden. De 4 richtingsaanwijzers deden de rest van het werk.

Ondanks de gunstige vooruitzichten van alle weermodellen voelde het prille begin van de ochtend eerder vochtig aan en geselde een pittige wind ons benenwerk. Freewheelend uitwaaien bleek geen optie, beschutting zoeken in de juiste waaier was dat des te meer. Onze gestroomlijnde lichamen doorkliefden de wind zoals een mes zich in de boter verplaatst.

Na een geslaagde gastronomische tussenstop te Lozer konden we volledig opgewarmd proeven van het echte RVV-werk. We kregen eerst een portie op Wannegems- Leedse wijze hardgekookte kasseien voorgeschoteld waaraan niemand minder dan fijnproever Tim er een snuifje verbrand buskruit van een ontplofte cartouche aan toevoegde. Van een meesterknechtdemarrage gesproken!

Even verderop lag Nokere berg te knipogen maar we zetten die collectief een neus door met gemak zijn flanken te verorberen.

Nog was het niet gedaan want de president zorgde daarbovenop voor een sterk gekruide uitsmijter : in de finale werd de Kanaalzone aangesneden en het was opnieuw meesterknecht Tim die de lont aan het vuur stak door van meetaf aan de aanvalsklok te luiden en het tempo derwijze op te voeren dat geen enkele outsider zin had om een bommeke te smijten. Dynamiet in de benen, goud in de ploeg en een longinhoud van een rookvrije renner.

Zelfs Jo, een meester in overnames, moest passen en deed een Zoetemelkske.

Voldaan, afgetraind en talrijke calorieën armer bereikten we de thuishaven. Een meesterlijke rit met dank aan de president. Eveneens een woord van dank aan Mark senior voor het volgen en de gesmaakte pitstop!  74 km, 26 gemiddeld en 270 hm. Tot zondag om 8u voor een nieuwe klassieker!

Red Philip
NVDR: herbeleef de rit op https://connect.garmin.com/modern/activity/1112761045

4 opmerkingen:

President zei

Het mooiste moment is het compliment. Prachtig verslag en dank voor de felicitaties, ik vond het een heel plezant ritje.

Skatbewaarder zei

Inderdaad, schitterend ritje en gepaste proza. Jammer genoeg ontbreekt er een PO1 citaat

Anoniem zei

Het verslag laat niets aan de verbeelding over! Zelfs onder de grond ist aangenaam om volgen...
De mol.

dewaele mark zei

heel mooie rit ! Nieuwe baantjes ! Bedankt voorzitter ! Eveneens dank aan onze schrijver van dienst. Steeds een prachtig verslag.
De fondateur Mark