contact

Verslag van de rit van 2 april 2017 Wijtschate Heuvelland

Opschudding in het VIP-dorp van ten Koetshuize. Op de dag van Vlaanderens mooiste bleek de kluis annex munitiedepot van onze wielerclub met geen stokken of codes open te krijgen. Wie lag hiervan aan de basis? Was het sabotage van de Streuvelsvijanden die nu als echte stratiers in de goot vóór onze startplaats verzamelen? Was het de ultieme wraak van gevallen ex-MM Pantani of was het de huidige 50% logistiek manager die met zijn dikke vingers de code had verkracht? Het antwoord moeten we u voorlopig schuldig blijven. Dit was in elk geval de ideale gelegenheid om de interventiesnelheid van Stad Kortrijk aan een uitvoerige test te onderwerpen. Na een telefonische oproep stormde stadsambtenaar Jan, de man die alles kan, met  net geen loeiende sirenes den tarmac op gewapend met een koevoet en enkele alternatieve codes. Als een volleerd rover orakelde hij de wijze woorden “Sesam open u”. De deur opende zich in al haar glorie waarop sportdirecteur Gerd als een echte Ali Baba de schatkamer kon leegroven. Een zucht van opluchting raasde doorheen het clubmanagement, de strijd was al half gewonnen. Murphy werd deze keer meteen onschadelijk gemaakt en Kortrijk bewees over een uiterst doeltreffend noodplan te beschikken.  Er zijn nog zekerheden in het leven. Ondertussen vulde de startplaats zich met glinsterende bolides en glimmende coureurs. Van onze dames evenwel geen spoor : die hadden duidelijk andere katers te geselen of werden ze eerder katachtig verwend? We noteerden enkele opvallende aanwezigheden aan de inschrijvingstafel : Wesley was na de uitputtende slag om Dinant alweer klaar voor een nieuwe strijd en  Yvan had zaterdag zo’n 175 Rondekilometers in de benen. Van straffe Tinekesvrienden gesproken!
Onder impuls van Joost en de president trokken 16 renners zich op gang richting het land van de Heuvels. De temperatuur was niet bepaald in haar dagje en bleek onderhevig te zijn aan enkele hormonale humeurschommelingen. Na de recordtemperaturen van de voorbije week kwam de prille lente even op haar stappen terug. Verraderlijke koudebruggen zorgden ervoor dat sommige niet goed-geïsoleerde  atleten toch enigszins bloot gesteld werden aan warmteverlies waarbij de innerlijke thermostaat overuren diende te kloppen. Gelukkig konden Joost en de president het tempo strak houden zodat het ecologische zelfverwarmend vermogen eveneens geactiveerd werd. Dit zorgde, tot groot jolijt van het melkzuur, voor een verwaarloosbare impact op de spierverbranding.
Een hoogtemeterke hier, een afdalingske daar en plots…een lekke band voor Geert Depoortere I! Volgens het wielerjargon een doorstuik, in het schoon Nederlands een term voor onzichtbare doch allesverwoestende innerlijke schade. Gerd mocht meteen vol aan de bak en herstelde het euvel in een minimum van tijd. De volgende statie van de “lijdensweg” was van de aangenamere soort : uitgebreide en zeer gestructureerde pitstop waarbij de etalage van Gerd de concurrentie kon doorstaan met deze van warme bakkers/kruideniers. Bedankt Gerd! Ondertussen was president-fondateur Mark ten prooi gevallen aan een kanjer van een inzinking. Piepende ademhaling, neussprekerij, veel macht in de armen maar geen jus meer in benen. De medische staf besloot geen risico’s te nemen met onze zeer gewaardeerde clubgps. Gerd verwisselde zijn sportdirecteursjasje met dat van een ambulancier en haalde onderweg alles uit de kast om Mark bij bewustzijn te  houden. Het peloton trok  vervolgens fel van leer : er konden een 2-tal cartouches afgeschoten worden die er voor zorgden dat de snelheidsmeters niet meer onder de 30 doken. Sportieve rit op een heerlijk parcours met dank aan Joost!
16 renners, 81 km, 320hm en 27,1 gemiddeld.

Tot zondag om 8u.


Red Philip

1 opmerking:

President zei

Spitstechnologisch verslag van een prachtige rit. Hartelijken dank aan Red Philippe en Joost. Opnieuw een topritje gekruid met rustige landelijke wegen, mooie vergezichten, goed gezelschap en een stralend zonnetje!