contact

Verslag van de rit van 23 april 2017 Sleihage

Alweer een prima prestatie van Meteo Tineke. Deze keer niet vanonder de Wevelgemse thermometerhut maar wel vanuit het zonnige Alicante! De graden zaten er boenk op, de vestimentaire aanbevelingen werden netjes gerespecteerd maar niet geïnspecteerd. Zoals altijd ook nu weer schoon volk aan de start. Fanny was traditiegetrouw de vroegste vogel van dienst, nu in het gezelschap van sportdirecteur Mathijs en zijn zelfgemaakte assistent Storm. Ook Marie liet zich niet onbetuigd en verhuisde voor de gelegenheid de helft van haar bed richting Ten Koetshuize. Naast wederhelft, personal coach en hoop in bange dagen doet Davy ook nog dienst als locomotief voor zijn teerbeminde echtgenote. Van liefde gesproken!
De door Willy op rust gezette ex-MM Pantani stelde nog even kort testpiloot Manuel voor, Manne in de volksmond en voor de vrienden. Het was trouwens diezelfde Willy, onze SB/PM, die de architectuur van deze rit uitgetekend had en samen met tripadvisor en zoon Kevin de Tinekesschapen herderlijk op sleeptouw nam.
Er stond voor de gelegenheid een verkenning van Sleihage op het programma. Sleihage is niks minder dan een metropool met bijgelegen stedelijke gebieden als Hooglede en Staden, the place to be dus voor de echte wielerfanaat. We laveerden langs landelijke –en gewestwegen waarbij opnieuw onbekende paden bereden werden. Willy had voor de gelegenheid tijdens zijn verkenning het lumineuze idee opgevat het parcours grondig te stofzuigen. Absoluut een best practice voor de toekomstige ritarchitecten  : dit herleidt het risico op lekke banden tot nul en maakt het leven van de sportdirecteur en de MM zeer draaglijk op zondagmorgen.
Pitstop in een vroom en idyllisch kader! Een kapel voorzien van paaseieren en gebedsbankjes voor diepe gelovigen ontlokte bij Fanny de spitsvondige opmerking dat dit wel eieren voor de Arme Klaren moesten zijn gezien de Paashaas nu toch al het land uit was. Bleek dat Willy ook hier rekening had mee gehouden : het droge weer komt nooit zomaar van zelf, de goden zijn immers tuk op offerelementen. Mathijs kreeg tijdens dit gastronomisch oponthoud dynamische assistentie van Storm die zich tussen al dit atletisch geweld als een vis in het water voelde. Bedankt jongens voor spijs en drank! Van water gesproken : hoog water bij Marie die de achterkant van de kapel ter plaatse omtoverde in een zelfreinigend toilet. Het zoveelste bewijs dat dames per definitie inventief en heel praktisch ingesteld zijn.
Op de terugweg werd het tempo bij gratie van enige rugwind de hoogte ingestuurd hetgeen het ritgemiddelde een mooi kleurtje gaf. Deze keer werden er geen telegeleide cartouches afgeschoten al kon een pittige en licht hellende kasseistrook toch voor animo zorgen. De dappersten kozen voor de ruigheid van de stenen terwijl de asfaltjeannetten onder ons hun ding deden op het geplaveid paadje naast de paalkes. Opschudding ook toen een wagenterrorist het aandurfde ons peloton geen al of niet voorziene voorrang te verlenen. De ongehelmde driftkikker kon nog net ontkomen aan 48 door adrenaline aangedreven vuisten.
Een zeer aangename en sportief gereden rit, het architecturale talent van onzen pappie kent geen grenzen.
24 renners, 84 km en 27 gemiddeld, 235 hm.
Tot zondag 8u met klimmersbenen!
Red Philip

2 opmerkingen:

President zei

Schitterend verslag met de dames in de hoofdrol! Dank aan MM Red Philippe. Leest als een nieuwe topaflevering in ons groot rittenboek. De kersvers gepensioneerde PM/SB is een vaste waarde als competente ritarchitect!

Skatbewaarder zei

Redacteur en chef weer op post. Joepie, altijd leuk leesvoer. Zondag bijna in zwart gat gevallen toen ik op Marie botste die de achterkant van de kapel aan het besproeien was.