contact

Verslag van de rit op verplaatsing vanuit Deinze 20 mei 2018


Vandaag staat de jaarlijkse schoolreis van de Tinekesvrienden op de kalender! Voor de gelegenheid wordt het rennersdorp verlegd van den Aldi naar de carpoolparking aan de afrit Deinze. Een vleugje Tinekeshistoriek: Het idee om een rit op verplaatsing te fietsen kent zijn oorsprong bij de vroegere sponsor Tente, start aan de firma in Kruishoutem. Later verplaatst naar de markt van Kruishoutem en ook nog vanuit de rand van Doornik en Poperinge. Uiteraard telkens in een felgesmaakte regie  van onze onvolprezen clubGPS Mark de Fondateur.
Geen gorilla’s maar 13 fietsers en sportbestuurder Xavier duiken op  in de mist op de parking. Het is koud, 9° , maar meteo Tineke had zon beloofd en deze komt na een half uurtje piepen.
De rust in de vlakke aanloop wordt tot 3 maal toe verstoord door kleine parcoursvergissingen. De spitstechnologie van Mark’s GPS kan de opeenvolging van bochten en chicanes niet volgen, medekopman Kevin is gejaagd om naar het kampioensfeestje te gaan van zijn handbalclub en een dul konijn op het plein zorgt ervoor dat we telkens op onze stappen moeten terugkeren.  Maar niet getreurd, ter hoogte van Gavere steken we de Schelde over en beginnen we de eerste van onze 629 hoogtemeters te sprokkelen. We genieten van het prachtige parcours, 100% nieuwe baantjes, onbekende dorpjes passeren de revue: Munte, Scheldewindeke, Oosterzele.. Oogstrelende vergezichten en bloedmooie natuur vergezellen ons. De pitstop heeft Mark tactisch voorzien aan km 37 ter hoogte van het lekker ouderwetse voetbalplein van Sporting Strijpen want daarna begint de hectische finale van 43 km dixit de Fondateur. Xavier serveert ons een uitgebreid buffet van sportdranken en gebakjes waarvoor dank! Nog maar net terug op het carbonnen ros wordt de wielerkaravaan klem gereden door 2 volgeladen tractors, zie foto hieronder. De veiligheidsraad van de Tinekesvrienden stuurt onmiddellijk gezant en onderhandelaar Geert S op de wilde boerendochter af, en met succes, na 10’ oponthoud kunnen we onze fietsweg verderzetten met de beklimming van de Kortendries. Zoals zijn naam laat uitschijnen niet de langste helling maar wel pittig met een strook aan 9% en den ideale aperitief voor de Berendries. Vanuit het De Croo dorp Michelbeke vallen we deze klassieker uit de Ronde aan, 900m klimmen aan 7.2% met pieken tot 14%. Iedereen raakt vlot op de top, daarna laten we ons als bakstenen vallen naar de flank van de Valkenberg die we beklimmen via de Kiekenstraat (whats in a name nietwaar), 13% stijging schuiven we weer vlot onder de wielen. Eervolle vermelding voor de enige dame in het gezelschap: Marie klimt elegant en met de glimlach op eigen tempo, zie foto hieronder!
Op de terugweg dwarsen we nog de Zwalm en haar streek over supermooie baantjes, superlatieven schieten tekort om deze sublieme rit te beschrijven. Het is puur genieten tot we terug de carpoolparking oprijden. Dikke proficiat en dikke merci aan Mark voor deze nieuwe parel aan de rijke rittenkroon van de Tinekesvrienden!
80km aan 25gem, 629hm

President




3 opmerkingen:

Red Philip zei

Schitterend relaas van hoogtemeters, boerendochters en last but not least handbalploegtoestanden. Bloed, zweet en Marie : formidabel!
Clubgps Mark deed zijn naam duidelijk alle eer aan.

Skatbewaarder zei

Moet zeker wel de moeite geweest zijn.
Leuk om lezen en mij in te beelden hoe het was.
Hier in de Lozère ook veel hoogtemeters met ons wandelschoenen aan.

Tripadvisor zei

Het kampioenen feest in de namiddag was even zalig als de rit van de fondateur. Een rit om duimen en pinten van af te likken!
De verplaatsing naar Deinze was meer dan de moeite waard!!! Petje af voor de club gps, en voor fcb, en voor de gouden schoen en voor de profvoetballer vh jaar en voor de KAMPIOENEN😂😂😂