contact

Verslag van de rit van 6 mei 2018 , piste Roubaix


De weer-en andere goden en waren ons fantastisch gezind : na een periode van net niet (tiens, waar hebben we dat nog gehoord), spreidde Laura haar tentakels wijds open zodat iedereen kon genieten van haar gratis aangeboden zonne-energie. Kilometertellers liepen net niet achterwaarts, zweetdruppels sierden al van bij de start menig voorhoofd als parels aan een snoer en de zomertenu’s gaven heelwat sportief mensenvlees bloot. De kannibalen onder ons stonden reikhalzend en likkebaardend achter de roodwitte Aldi-slagbomen klaar om op elk ongewapend moment fluks toe te slaan te meer ons vrouwelijk deelnemersveld nog eens compleet was.
Heuleplaats lag ondertussen bezaaid met de restanten van een ongemeen boeiend en losbandig leven. Heulenaars kennen er wat van : ze jagen met sprekend gemak het zwin deur de bjitten. Waren ze onder impuls van onze SB/PM gastheer geweest voor Team Essevee of lag een andere ploeg aan de basis van dit bacchanaal? Navraag bij de plaatselijke feestbeesten (lees : Mark, Piet, Mathijs, Diederik, Frederik, Joost, Yvan,…) leerde ons dat het uitgerekend Team Burgemeester was dat de forcing had gevoerd door uit te pakken met de realisatie van een gloednieuwe Heuleplaats.
We noteerden bij de start het heroptreden van onze president die net terug voet aan wal had gezet vanuit het land van Ouzo en Papazoglou. Het eerste streelt de smaakpapillen, het tweede doet pijn aan de voetbalogen.  Een wakkere Tripadavisor had reeds op vrijdag in de mot dat het Heuvellandparcours van Wesley in extremis gekaapt werd door de Montebergrally waarop onze  kopman in no time een rit naar Roubaix uit zijn gps toverde. Flexibiliteit, aanpassingsvermogen, creativiteit…Zie daar enkele van de eigenschappen die in overvloed aanwezig zijn binnen deze vereniging. De president was in ieder geval niet rouwig om deze lastminute aanpassing gezien zijn jetlag en de Zuiderse modus vivendi.
Een rit naar de legendarische vélodrome André Petrieux geeft altijd een speciaal gevoel. De wielergeschiedenis kleeft aan die wielerbaan, het stof van de kasseien, het zweet van de dwangarbeiders van de weg, de rondgierende adrenaline, het verstomde gejuich van de wielermassa…Je vindt het op die plaats allemaal terug. Een unieke ervaring. De weg daarheen verliep gestroomlijnd en tegen een sportief tempo met Wesley en Ringo als locomotieven van dienst.
Tijdens de pitstop deed Tripadvisor Kevin zijn naam alle eer aan : hij nam ons mee naar hogere sferen door uit te pakken met rasechte, onvervalste spacecake naar schoonmoeders recept. Overheerlijk en maagvullend : de reeds opgebruikte calorieën werden smakelijk aangevuld waarvoor hartelijk dank.
Blij dat we content waren richtten we de wielersteven terug naar de thuishaven waarbij we nog enkele hoogtemeters savoureerden en tevens een cartouche mochten afschieten langs de golden river.
Een all-in rit met historische inslag waarvoor dank aan Wesley.
80 km, 27,5 gem, 23 renners en 332hm.
Tot zondag om 8u aan den Aldi.
Red Philip

NVDR: herbeleef de rit op https://connect.garmin.com/modern/activity/2683317707


2 opmerkingen:

President zei

Prachtig sfeerverslag, de heroïek van de piste lyrisch beschreven en gelezen met kippevel, merci Philippe.

Heel mooie rit, was weer genieten van het landschap en de vriendschap!

Skatbewaarder zei

Was het nu Papazoglou of Mikis Theodorakis?