contact

Verslag van de rit van 12 april 2009

Onder een eizwangere hemel baanden 19 dappere groenhemden zich een weg naar de start van de eerste Pyreneëenrit.Het wegdek lag nog bezaaid met het zweet van de klokken die er een helse nacht hadden opzitten.Meest opvallende afwezige was de gelouterde Dalai Lama.Laurette had hem geboekt als plaatselijke Paashaas en volgens insiders geloven de kindjes nu echt dat de klokken vertrekken uit Kamazakastan.Van bestuurszijde ontbrak nog altijd Werker Rudy die na een kortstondig verblijf in een restauratieziekenhuis nu in de lappenmand ligt.Sterkte Rudy!In het Tourdorp vernamen we voorts nog dat Joost even moet afhaken met een inwendige dijbloeding.Oorzaak onbekend al deden enkele geruchten de ronde die evenwel niet meteen voor publicatie vatbaar zijn .Trek het je niet aan,Joost.Voor de allereerste keer in de clubgeschiedenis vaardigde de président net voor het startschot een decreet uit met als inhoud een verbodsbepaling die het woord voetbal voor de totale duur van de rit tot taboe uitriep. Een SVZW-hooligan stribbelde even tegen maar werd meteen autoritair doorverwezen naar de eerstkomende zitting van het Politbureau.
Parcoursbouwer Jacques nam exact om 7u33 het voortouw voor de eerste echte conditietest van het seizoen.De diesels onder ons puften zich geleidelijk aan op temperatuur terwijl de Rondegangers Kevin en David blijk gaven van een schitterende voorjaarsconditie.Karaktermens en tevens schatbewaarder-penningmeester Willy reed gebukt onder de vele oefenkilometers van de voorbije dagen maar wou zich als Flandrien pur sang allerminst gewonnen geven.
Op de eerste noemenswaardige helling van de dag werd de wagen van sportdirecteur Filiep uit de wielen gereden.Zij die dachten dat het aan de besturing lag,kwamen bedrogen uit want het bleek niemand minder dan Geert Sioen te zijn die materiaalpech kende.Zijn achterwiel had het kreunend begeven onder de loden last van baasjes overgewicht.Even later deed Geert Depoortere zijn duit in het plattebandenzakje.Inmiddels doemde in de verte de scherprechter van de rit op die van thuis uit de naam Mont-St-Aubert meekreeg.De meest strategische posities werden ingenomen,bananen,drinkbussen en ander ballast werden overboord gekieperd.In verspreide slagorde hees een lang uitgerekt peloton zich naar boven.De Fondateur koos voor bestijging tot aan de absolute top via den téléferique terwijl hij voor de afdaling gebruik wenste te maken van het “ Merckxsnowbord” dat vakkundig aan zijn kader was vastgehecht.Ervaring en parcourskennis heet zoiets.Op de zinderende top mochten we ons te goed doen aan heerlijke spacecake,fruitsap en vin liquide geschonken door de FOD Financiën.Bedankt Jacques!
Co-kopman Ivan alias onze machtsmens Cancellara vond dat het intussen welletjes was geweest en liet zijn ketting vakkundig demonteren door de N.V. Don Felipe-MM en co. ( zie aktiefoto hieronder).Het oponthoud kon-na tussenkomst van de familie Fieux- beperkt worden tot 30 minuten.Een totaal ontmoedigde Ivan verdween samen met zijn vehikel in de bezemwagen.
Op een geaccidenteerd parcours werd de conditie verder aangescherpt via een drietal loepzuivere demarrages.De mannen in vorm-David,Kevin,Patrick,Ringo,président en co-schoten menig cartouche af,de ene al luider dan de andere.David bewees dat zelfs een Paris-Roubaix binnen zijn bereik ligt toen hij als een volleerde kamikaze het team ter plekke liet via een snedige graskantdemarrage.Ronduit indrukwekkend!
Bedankt Jacques voor deze prachtige en echt kuitenbrekende koninginnerit!
86 km tegen 26 gemiddeld.Tot zondag voor de rit van de sponsor!

Red Philippe

3 opmerkingen:

President zei

Prachtige rit waarvoor dank aan onze Secretaris die blinkt van conditie dank zij zijn woon-werkverkeer. Jacques haalt op zijn eentje de Kyotonorm want gaat dagelijks met zijn fiets naar Gent, chapeau!

Anoniem zei

Pech voor Yvan, die was net begonnen aan zijn opleiding als kopman en moet helaas terugkomen voor een 2-de zit wegens niet afleggen van volledig parcours ; misschien zondag a.s. al voor een nieuwe kans metg een nieuwe ketting.

Anoniem zei

Zondag ben ik er, met een nieuwe ketting en met klamme handen want een tweede zit afleggen voor de zware opleiding 'kopmanschap'is een hele uitdaging. Heimelijk dacht ik gedelibereerd te worden maar de jury is blijkbaar heel streng. En eigenlijk hebben ze gelijk: ze kunnen toch niet zomaar de eerste de beste kop laten trekken bij zo'n kwalitatief hoogstande vereniging. En zondag zullen ze na het Tente-aperitief zeker en vast heel wat inschikkelijker zijn met hun stagepunten.