contact

Verslag van de rit van 19 april

De oproep van de voorzitter kende veel bijval want niet minder dan 24 Tinekesvrienden schoven hongerig aan voor de rit van de sponsor.Voor deze ene keer lapten we de Kyotonorm aan onze klikschoen maar we zorgden wel voor een gespreide gemotoriseerde aankomst aan het Tentehoofdkwartier ten einde de ejaculatie van fijn stof zo gelijkmatig mogelijk in de atmosfeer te verdelen.Grote uitzondering was evenwel Patrick Denijs die zich op 2 wielen vanuit Heule op de straalstroom had laten meedrijven.Hij werd in alle ochtendlijke vroegte door teamgenoten gespot langs de E 17 met een blauw zwaailicht op de helm.Een opgewarmde Patrick draaide om 7u27 sierlijk de parking op.Proficiat aan de dapperste onder de Tinkesvrienden!De president verlengde met éénparigheid van stemmen het vorige week gestemde decreet dat spreken over voetbal taboe is en blijft.Als voetnoot werd er nog aan toegevoegd dat de verkoop van rode lantaarns in Kortrijk onmiddellijk dient te worden stopgezet,en dit op presidentieel bevel.Overtreders worden voor eeuwig en 3 dagen verbannen naar een groene vlakte ergens tussen stal en hooiberg.Persfotograaf Willy (cumuleert als een volboed politicus de functies van schatbewaarder-penningmeester-fotograaf-garçon terwijl hij op vrije dagen ook nog te vinden is bij BNP Paribas) legde ondertussen de gebeurtenissen vast voor het nageslacht.
Onder leiding van fondateur Marc verliet het peloton – versterkt met enkele renners uit de Mancebostal – gezwind de hoofdzetel van de sponsor.De zon leverde een heroïsch gevecht met het wolkendek en liet uiteindelijk als overwinnaar haar stralen weerkaatsen op de stalen en carbonnen rossen.In dit pittoreske decor was het volop genieten geblazen.Het peloton slingerde zich professioneel doorheen het glooiend landschap ,hellingen werden met de glimlach genomen,afdalingen zorgden voor de nodige verfrissing.MM Geert draaide zowaar de grote molen rond waarbij zijn kniebroek het bijna begaf onder de immense druk ter hoogte van zijn quadriceps.Pure klasse!De gevreesde Berendries bracht enige afscheiding in de gelederen maar de gestelde lichamen van de club kwamen nooit in de problemen.Assistent-sportdirecteur Johan liet op kosten van Don Felipe tijdens de bevoorrading krachtvoeding-en drank aanrukken ten einde Contadorrekes tegen te gaan.Bedankt Johan,bedankt Don Felipe! Het stalen ros van meester-daler Geert Depoortere kreeg kuren in de afdaling van de Berendries en moest door onze minzame Geert met harde hand en gewichtsverplaatsing tot de orde worden geroepen. Nog wat opschudding toen het Italiaantje van Joost een appelflauwte kreeg en onzacht tegen dek ging.Joost kon zijn goede vriend nog op het nippertje reanimeren.De president voerde vervolgens een verwoestende raid uit door op de grote plattuu alles en iedereen het nakijken te geven.Op Merckxiaanse wijze sloeg hij direct een beslissend gat maar liet zich vervolgens terugzakken ten einde de rechtstreekse uitzending boeiend te houden.
In volle finale werd het tempo nog flink opgevijzeld.Uit het hoofdkwartier kwamen via radio Tour immers berichten aangewaaid dat er zich aan de aankomst een meute supporters had verzameld om deze unieke seizoensrit te overgieten met geestrijk vocht en broodjes.Sponsor Manfred vergastte ons in gezelschap van zijn charmante dame op een receptie om u tegen te zeggen en bedacht elke renner nog met een dvd van de firma.Merci Manfred!!!
De journalist van dienst vernam ter plaatse nog dat Johan vanaf heden aangeworven werd als full time sportdirecteur en daarbij zal gesponsord wordt door Don Felipe de Rambo die daarvoor gratis zijn voertuig zal ter beschikking stellen.Klasseploeg!
24 renners reden 80 km tegen gemiddeld 24,6.Bedankt fondateur Marc voor de mooiste van het seizoen!Het was letterlijk en figuurlijk genieten!

Red Philippe

4 opmerkingen:

President zei

Superlatieven schieten tekort

Hoogtepunt uit de geschiedenis van de club. Bedankt Marc voor de onvergetelijk mooie rit. En zeggen dat hij dit heeft voorbereid op zijne wc.

Dank aan sponsor Manfred en Dany voor het warme onthaal en de uiterst verzorgde receptie

pantani zei

Prachtige rit,prachtig receptie,prachtig verslag en prachtig weer.
Wat wil een mens nog meer.
Bedankt aan allen.
Wij zijn een club met ballen!!!

Anoniem zei

Wat een clubke. We zitten met een dichter, een schrijver, mensen die ritten uitsteken op U tegen te zeggen en niet te vergeten een sponsor die dit alles overgiet met een glaasje bubbels. Wat kan het leven toch mooi zijn. Gasten we zijn echt goe bezig. Tot zondag.

MM

Red Philippe zei

En laten we vooral de weblog niet vergeten.Hét bindmiddel tussen de renners van de Mancebostal.