contact

Verslag van de rit van 26 april

Onder een grijsgrauwe hemel verzamelden 19 moedigen aan de versmarkt te Heule.Bernard was al aanwezig voor dag en dauw want moeder de vrouw had weer eens vergeten zijne vélo te kuisen.Hij paarde het nuttige aan het aangename,simoniseerde zijn stalen ros,voorzag zijn gespierde kuiten van een laag teflonolie en bespoot zijn ketting met Reflexgel uit het apothekerijkastje van broer Willy.De PM-SB stelde tot zijn ontsteltenis vast dat BNP Paribas zijn “overuren” nog niet had gestort en dat den andere kant van zijn bedde hem evenmin had voorzien van wat drinkgeld zodat secretary general Jacques als fiscusambtenaar in disfunctie moest tussenkomen ten einde de startpremie van de rally in het zwart te bekostigen. Er zijn verzachtende omstandigheden voor deze deontologische overtreding want de boekhouding van de club kreunt in al haar voegen zodat het doel de middelen toch wel heiligt.Er was nog enige discussie over de zin en onzin van het dragen van de korte broek in dergelijke weersomstandigheden maar uiteindelijk bleek dat enkel de spierlozen zich hadden voorzien van de korte broek net zoals de hersenlozen de fietshelm hadden opgezet.Voor alle duidelijkheid werd ook het no-footballspeakingdecreet verlengt tot eind mei.Privé-detectives en KVK-stewards waken incognito in het peloton over de naleving van dit order.
Onderweg naar de rallystart te Kuurne verloren we nog onze topatleet Patrick die plots geveld werd door een loodzware regendruppel die met duizelingwekkende vaart als een clusterbom ter hoogte van zijn slaap uiteenspatte .Hij kon toch nog op eigen kracht de thuishaven binnenvaren.Sterkte Patrick!Toen waren we nog met achttien.
Even na de echte start werd het parcours grondig bestudeerd en ontvouwden enkelen hun tactisch plan.In de oortjes gonsde het van geruchten over wie waar en wanneer de koers zou openbreken.Ivan besloot in alle openheid,eenvoud en transparantie dat zijn koerstactiek erin zou bestaan van de Kluis eerst omhoog te rijden om hem vervolgens naar beneden te rijden.Geen speld tussen te krijgen,ook niet door de Lefevres en Sergeanten van deze wereld.Reeds vroeg in de wedstrijd doemde de eerste hindernis aan de horizon op:de Tiegemberg.Een kolfje naar de hand van de président want hij verschalkte op een sublieme manier de jeugd door als eerste over de top te rijden.Koersintelligentie gekoppeld aan een lange broek,heet zoiets.
Aan kilometerpaal 30 reden Joost en de MM rechtdoor richting de grote Pinarelloliliputterrally waar de MM geboekt stond als special-guest.Toen waren we nog met 16.
De président reed nog lek maar de talrijke betuigingen van medeleven zijn evenwel niet direct voor publicatie vatbaar.Met tranen in de ogen (presidentiële zakdoek was hiervan de stille getuige) ging het richting Kluis,kuitenbreker van deze etappe.Een alles overrompelende demarrage van Gerd reet het deelnemersveld volledig uiteen maar het was uiteindelijk Kevin die voor David en Gerd de dun beboste top van de Kluisberg overschreed ,gevolgd door een select groepje met o.m. Pantani ,the good “old” president, Guy en meester-tacticus Ivan.Het “busje”met de pers en papcoureurs kwam nog net binnen de tijdsgrens over de top.
Na de bevoorrading ging het op een geaccidenteerd parcours gezwind richting Kuurne met als apotheose een enorm koersmoment langs het kanaal waar snelheden van 48/uur werden opgemeten.De troepen zijn duidelijk al in bloedvorm!Er werden 76 km afgelegd tegen een sterk gemiddelde van 27,6!De afwezigen hadden – zoals altijd – ongelijk.
Tot zondag om 7u30 voor de volgende!


Red Philippe


1 opmerking:

President zei

Van bloedform gesproken. In tegenstelling tot zijn favoriete ploeg blaakt Red Philippe van konditsie. Skitterend verslag. Sterke collectieve prestatie van onze club.