contact

Rit van 7 juni 2009

Op het feest van de democratie hadden 18 Tinekesvrienden plaats en tijd vrijgemaakt in hun agenda om er nog eens snoeihard tegenaan te gaan.Leider Bart was gelegenheidssportdirecteur en last de komende 4 zondagen een sabbatperiode in die de kop van de klassering wel eens helemaal zou kunnen dooreen schudden.Voorts een opgemerkte rentree van de immer beminde materiaalmeester die nog scherp oogde ondanks een gebrek aan Tinekeskilometers.Zijn Italiaantje was evenwel verkouden in de stal gebleven waardoor good old Merckx nog eens de dienst mocht uitmaken.Een zorgzame schatbewaarder-penningmeester voorzag de materiaalkist van een PNB-Paribasreservestylo en onderstreepte hiermee de eensgezindheid en solidarnosc in bestuursrangen.De C4 van de MM werd terug liefdevol opgeplooid en vertikaal geklasseerd.Onze voorzitter laadt intussen de batterijen op in Chamonix alwaar hij de Tentekleuren nog eens extra in de verf zal zetten.Deze club verovert-in tegenstelling tot onze vaderlandse voetbalteams- stilaan het Europees continent.
Om 7u29 min en 45 sec zette de karavaan zich in gang.Enkele luttele honderden meters verder raapten we Dries en Don Felipe de Rambo op.De Rollex van Rambo is duidelijk van veel beter kwaliteit dan de clubwandklok van Rodania.Time is money!
Kopmannen David en Willy troonden ons onder een grijs wolkendek mee richting Frankrijk.Even werd gedacht dat we de president gingen eren met een bezoekje maar de dreigende onweerswolken en het sluiten van de stembureaus om 13u deden ons afzien van dit waanzinnig plan.
Net over de grens werden we door onze gsm-operatoren overladen met smskes die ons een goede reis wensten…Alleen blijkt de zon en enkele vrije dagen niet opgenomen te zijn in die promo-abonnementen.Van een wijdgapend gat in de markt gesproken.
De kopmannen hielden het tempo strak aan zodat niemand echt zin had in een solovlucht.De spurters keken de kat uit de boom en de waterdragers kregen hun zin want even voor halfweg werden de hemelsluizen opengezet.Meteo Tineke zat er opnieuw boenk op .
Halfweg lonkte de bevoorrading en even leek het erop dat we gingen kunnen kiezen tussen kakelverse cocq au vin of mekkerend lammeke à la Tinekoise.Net voor de slachting kon beginnen gooide een lekke band van niemand minder dan de Dalai Lama himself roet in ons eten.Een durexbinnenband had het begeven,een nieuwe werd geplaatst maar bij de uitzettingstest ontplofte het rubberdinges hetgeen meteen het sein was om het wiel in de container te kieperen en de fiets te offeren aan het lam.Gelukkig had sportdirecteur Bart gezorgd voor een lading suikerwafels en vitaminerijke drank.Bedankt Bart!
Na de hervatting ging het steeds feller regenen en Rambo bracht het peloton gelukkig tot stilstand toen Marcel Kint zijn voorband had laten doorboren met Franse gravé.Meteen het sein om alle nog resterende regenvestjes in stelling te brengen. We konden zelfs uitgebreid de regenkledij showen op de catwalk want het had er alle schijn van dat de nieuwste binnenbandjes niet meteen compatibel waren met de Kintwielen.Na enig duw-en trekwerk konden we toch nog richting vaderland afreizen.
Rit in bijwijlen demonische omstandigheden die echter door de Tinekesflandriens moedig overwonnen werden.Bij het ter perse gaan vernamen we nog dat de voorspelde zwarte verkiezingszondag uiteindelijk is uitgedraaid op een oranje-gele zondag…
94 km tegen 27,2 gemiddeld.Bedankt David en Willy!Tot zondag 7u30 voor de klassieker Gent-Wevelgem.

Red Philippe

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Besten,

Ged kunt er niet meer naast kijken.
Onze weblog begint meer en meer allure te krijgen.
Niet moeilijk, de meest gespierde atleten beginnen in beeld te komen. Snelle Joost voorp. Wat sauerkraut al niet vermag.
De penningmeester himself.

pantani zei

Let ook eens op de gespierde onderbuik van de Willy.

Red Philippe zei

Het is zijn reservehelm die onder zijn truitje zit ze,Pantani

pantani zei

Da zou kunnen Philippe, maar kan ook zijn dat ze net een 5-gangenmenu hebben verorberd in da cafe -restaurant achter hen.Of een goei fles witte wijn, op kosten van de club weliswaar.Wie zal het zeggen?

Anoniem zei

't gerucht doet de ronde dat hij niet enkel de inhoud van zijn bidons heeft uitgedronken, maar van den honger ze nog heeft opgegeten ook! Diene plastiek schijnt een substantie te zijn die met momenten nogal zwaar op de maag kan liggen...
Ringo

Anoniem zei

Plastic Bertrand...euh...Plastic Willy dus...Hopelijk geen te erge plastiek puf