contact

Verslag van de rit van 28 juni

Voor het eerst sinds lang was nog eens een uitstekend gehumeurde zon van de partij.Ze verwelkomde 13 Tinekesvrienden en deed de altijd al glimmende bolides nog meer blinken.De materiaalmeester werd al direct aan het werk gezet om de wagen van vader sportdirecteur bezemklaar te maken.De président verspreidde het gezondheidsbulletin van Patrick (knie blijft voorlopig onwillig en nader onderzoek lijkt zich op te dringen) en deed tevens een oproep om zoveel mogelijk alle hindernissen op de weg luidkeels te signaleren. Voorts opgemerkte heroptredens van dalai lama Tchmil en Tim die zijn stofferige studieboeken ritueel had verbrand en zich nu opnieuw volop wenst te concentreren op het harde zondagochtendlabeur bij de Tinekesvrienden.Verstandige keuze!
Joost en de MM namen het voortouw richting Lozer,in de mondaine stadsmond beter gekend als Looser(s),de bijnaam voor sups van een ploegske dat komend seizoen alle kleuren van de regenboog zal zien en meermaals in de eigen Gaverbeek zal belanden.Nog maar pas was het peloton goed en wel vertrokken of daar werd fondateur Mark het slachtoffer van een woeste duif die besloten had de onwelriekende inhoud van haar darmkanaal welgemikt te dumpen op zijn gebuikspierde atletenlichaam.Het onding leest normaal de Duivenbode mee over de schouder van haar melker maar had maandag onverhoeds meegelezen in Het Laatste Nieuws,krant waarin onze soort over een dubbele pagina met de grond werd gelijk gemaakt.Het clubbestuur pikt die razernij niet en heeft dan ook een "wantedbevelschrift" uitgevaardigd ten einde duif,melker en journalist bij de lurven te kunnen vatten.Hoofdprijs is een gastronomisch festijn waarbij de bewuste duif tot op het bot zal kunnen verorberd worden.
Tegen een gezapig tempo was het volop genieten van moeder natuur en van de prachtige vergezichten.Een nijdige helling werd vlot genomen waarbij het opviel dat een messcherpe président op de gruute platteau het voortouw nam.Zijn conditiegeheim situeert zich ter hoogte van Moorsele alwaar hij wekelijks in een select wielergezelschap de conditie onderhoudt en uitbouwt.
De pitstop greep plaats in een heerlijk "man bijt hond"kader.De suikerwafels en sterke drank werden felgesmaakt waarvoor dank aan de MM junior en senior.Er werd van de gelegenheid gebruikt gemaakt om ter plaatse een korte operationele meeting te houden met als agendapunten de fijne motoriek van de voorzitter,de trekhaak van Don Felipe de Rambo en de geplande inburgeringscursus voor dalai lama alias Keizer Tchmil.Vooral het laatste punt ligt gevoelig want betrokkene riskeert anders terug gerepatrieerd te worden naar Vlaams Brabant.Dat ware een ramp voor de commerciële waarde van onze club en de emotionele gemoedstoestand van Laurette.
Het 2de deel van deze etappe voltrok zich in een barometrisch moeras.
In dit windstille kader ging het vlot richting Heule.
Een adembenemende finale in Heule centrum werd het boeiende einde van een zeer geslaagde en gesmaakte rit.Bedankt Joost en MM Geert!
84 km tegen 26,8 gemiddeld.
Tot volgende zondag om 7u30!


Red Philippe

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Materiaalmeester, hoe durf je.
Joost direct kopman bombarderen en aan 27 gemiddeld fietsen.
Diene jongne zal nooit seboors kunnen recupereren.

President zei

De afwezigen hadden ongelijk. Een van de mooiste ritten van het seizoen. En de MM vond deze keer wel de juiste weg met dank aan de uitgestrooide kruimelkes. Enkele minpunten toch: de met veel bombarie aangekondigde kasseien kon je op de hand van een timmerman tellen. En bij thuiskomst had ik nog veel cartouchen op zak wegens geen kans om ze af te schieten.