contact

Oud-ledenrit van zondag 13-09-2009

19 competitietinekes en enkele (een 7-tal) anciens combattants aan de start van deze oud-ledenrit.Meteo Tineke ad interim had blijkbaar last gehad van de zenuwen want “geen neerslag te bespeuren” mocht vervangen worden door “motregen aan de start” of hoe de weergoden doen zoals de muizen als de kat van huis is.Eén van de stichtende oud-leden,coiffeur Willy, presenteerde zich in een wijde en waterbestendige gele burka met op de guidon the good old toeter die vanzelf lawaai maakt als een plaatselijke schone onze weg kruist.Een stukje nostalgie dus op deze 13de september.De kampioen verscheen aan de start met kleine pretoogjes en een dikke nek die getooid was in een rasechte en onvervalste roodwitte sjerp.Hij kwam rechtstreeks van de Gaverbeek aangewaaid en het feestgedruis weerklonk nog in in zijn oorschelpen.Een depressieve SB-PM was in geen velden of wegen te bespeuren,hopelijk ging hij met zijn ploegske niet mee kopje onder in diezelfde Gaverbeek.We betuigen hierbij alvast onze deelneming bij het heengaan van een eens zo roemrijk Essevee.De voetbalverhoudingen in Zuid-West-Vlaanderen zijn opnieuw genormaliseerd nu,de logica is hersteld.Rudy de werker deed zich opmerken als dienstdoende sportdirecteur door met een echte Capinovolgwagen deze vlakke etappe te volgen.Van een professionele omkadering gesproken!

Nog maar pas weerklonk het startsein of daar sloeg Murphy al direct toe.Heule was nog in de ban van de Tinekesfeesten en de fondateur,tevens parcoursbouwer vandaag,reed al direct lek op een stuk glas,een restant en stille getuige van het losbandige Heulse nachtleven.Even paniek in het peloton dat als een gammele stoomboot op drift was geslagen,op zoek naar zijn kapitein.Het euvel werd in een mum van tijd hersteld met dank aan Capino en Rudy.Enkele ogenblikken later sloeg Murphy opnieuw toe toen de caravaan diende halt te houden voor de overweg.De spieren van menig Tinekesvriend begonnen te jeuken want ze zijn vooral actie gewoon op zondagmorgen. Het tempo werd voor deze ene keer aangepast aan de fysische capaciteiten van de eens zo slanke, jonge en dartele anciens.De tand des tijds ontzag evenwel ook hen niet,getuige daarvan de uit de kluiten gewassen buikspieren die iets elastischer geworden zijn.De reservehelm dient nu aan de guidon gehangen te worden. Gelukkig was dit een vlakke etappe gemaakt op maat van de spurters.
Er werden tal van anekdotes opgehaald uit die goede oude tijd toen het gras nog groener was en de bomen tot in de hemel groeiden.Yvan besloot er een waarheidsgetrouwe rit van te maken en reed dus ook maar lek.De oud-leden gooiden hoge ogen toen ze merkten dat de tijd van Briek Schotte allang voorbij is en deze club nu echt op een op en top professionele basis geschoeid is.
Halfweg liet onze Dalai Lama dikbelegde pistolets aanrukken met koffie en wijn!Bedankt Luc voor zoveel spijs en drank.
Het 2de deel van de rit werd gekenmerkt door een iets hoger tempo want iedereen wist dat er nog iets te gebeuren stond in het clublokaal.Demarrages bleven uit en het was een gegroepeerd peloton dat in Gullegem neerstreek.De anciens passeerden nog langs de clubkas om hun startpremie op te strijken.

Gezapige rit,iedereen tevreden met deze reunie en er werden nog menige pintjes en soldaat gemaakt en verhalen uit grootmoeders tijd opgedist.
63 km tegen 24 gemiddeld.Tot zondag om 8u voor de voorlaatste rit.Parcoursbouwer van dienst is niemand minder dan onze Pantani!

Red Philippe

8 opmerkingen:

skatbewaarder zei

Schatbewaarder in grote rouw na pijnlijke nederlaag (tussen haakjes : de eerste van VK op Zulte sinds 2001 , niet moeilijk natuurlijk want het ploegske speelt nog maar 2 jaar in 1-ste).
2 keer over de helft gekomen en 0-2 , maar ja dat is voetbal.
Proficiat en ode zo verder maar vergeet eind vorig seizoen niet he

Anoniem zei

Zeg, kom ne keer overeen he, straks ontaard da hier nog in een gevecht zoals anderlecht-standard.
Zie maar da ge volgend seizoen nog alletwee in eerste zit.

KOARLE zei

Wuk es dade nu, Zulte of Woaregem. Of is't Zulte - Woaregem of Woaregem - Zulte. En woar spelen die gasten nu in Woaregem of in Zulte of wetn ze 'tzelve niet. Moe nie gemakkelijk zin vor ne supporter van de tegenpartie om da plinkske te vinden. De prochie Zultewoaregem og Woaregemzulte kundje niet intikken up uwe GPS
boeregem wel.

Red Philippe zei

Koarle,da d'es ne man na min herte ze!

Red Philippe zei

T.a.v.de skatbewaarder:laatste 4 derby's leverden KVK 3 overwinningen op.75 %,welke bank biedt een dergelijke rente?

skatbewaarder zei

één adres bnpparibas fortis natuurlijk.
aandeel 4 md geleden aan eur 0,66
nu al een stuj boven de eur 3
t'es nu an gie

skatbewaarder zei

één adres bnpparibas fortis natuurlijk.
aandeel 4 md geleden aan eur 0,66
nu al een stuj boven de eur 3
t'es nu an gie

Red Philippe zei

bnpparibas fortis en KVK : 2 topteams hé.

;-)