contact

Rit van 7-9-2009 naar de Knokteberg

19 deelnemers aan de start van deze allesbehalve eindeseizoensrit.Enkele “nieuwkomers” maakten hun opwachting:Luc Clinckemaile en good old Mancebo,onze sponsor.Beiden vonden nog gezwind de startplaats zonder tussenkomst van een gps.Mancebo had zelfs het gepaste schoeisel in zijn wagen liggen zodat hij niet op kousevoeten moest aanzetten.Eveneens terug van weggeweest : Bernard en Mathieu.Deze laatste wierp zich opnieuw op als mentor voor zijn schattige vriendin.Franky werd gesignaleerd in het gezelschap van zijn atletische echtgenote.Nu onze dalai lama beseft dat de publicitair interessante rode lantaarn onbereikbaar geworden is,verscheen ook hij aan de versmarkt.Sportdirecteur van dienst was een scherp ogende Kevin,iets wat niet van alle Wittevrongels kon gezegd worden.Het bestuur nam een snipperdagske,met uitzondering van een plichtsbewuste penningmeester-schatbewaarder,die nochtans volop aan het herstellen was van een eergisteren opgelopen delirium tremens.Het moet zijn dat BNP Paribas Fortis zijn werknemers traint in het overwinnen van de katergevolgen die dergelijke onstuimige feestpartijen met zich meebrengen.De top van de klassering blijft intussen pal overeind,de zenuwen staan evenwel strak gespannen en het valt nog te bezien of de top 3 wel in ongewijzigde volgorde de eindmeet zal overschrijden.De tiercéweddenschappen worden bij deze voor geopend verklaard.

Dirk was architect van een rit die opnieuw de Vlaamse natuur in al haar facetten bloot legde,daarbij geholpen door een herfstzonnetje en een heldere hemel.We noteerden enkele vestimentaire inbreuken die we – gezien de logische vermoeidheidsverschijnselen op ’t einde van een slopend seizoen – graag met de mantel der liefde zullen bedekken.De kampioen was de koukleum van dienst want hij had – tot spijt van Pantani die de vlees geworden stalen kuitspieren van de kampioen had willen aanschouwen – beenverwarmers aangetrokken.Al vlug werd duidelijk dat dit geen rit was voor vakantiegangers.Het gegolfd parcours liet van meetaf aan voelen dat het menens was met het trainen van alle mogelijke spieren en de hier en daar ontluikende hangbuikjes.Al ging het gerucht in het peloton dat sommigen hun reservehelm hadden gestockeerd ter hoogte van de buikwand.Ten einde de clubkas en de Sociale Zekerheid te sparen, zal hier evenwel geen verder onderzoek naar gevoerd worden.Een eerste kuitenbreker werd even voor halfkoers opgediend.Het regende enkele splijtende demarrages waarop zich een kopgroep van 6 man vormde.Pantani,Dirk,Ringo,Ivan,Guy en Tim verdeelden de prijzen onder elkaar.Tijd voor een verkwikkende bevoorrading ons aangereikt door sportdirecteur Kevin.Spacecake en bananen overgoten met Aquarius.Bedankt Kevin!
Wie dacht dat we het zwaarste achter de rug hadden kwam verkeerd uit want niks minder dan de Knokteberg lag met begerige blikken te lonken naar al dat Tinekesvlees,klaar om het met haar en vel op te peuzelen.Het peloton zwoegde en knokte zich naar boven en het waren opnieuw dezelfde tenoren die de lakens uitdeelden.Ondertussen werd er druk gespeculeerd en tactische besprekingen gehouden over op welke een manier de kampioen in spé nog zou kunnen van zijn troon gestoten worden.Het doel heiligt hierbij de middelen,of hoezeer de driekleur nog altijd geliefd is in een inmiddels uitgeholde federale staat.
Nog te vermelden dat Ringo met glans is geslaagd in zijn ingangsexamen van kopman.De strenge maar rechtvaardige jury houdt het evenwel bij een 7,5/10 opdat betrokkene niet naast zijn schoenen zou beginnen fietsen hetgeen uiteraard de veiligheid van het achteropkomend peloton in gevaar zou kunnen brengen.
De finale in Heule was opnieuw pittig en aan de parking van de Aldi werd de rit ontbonden.

Prachtig werk van parcoursbouwer Dirk waarvoor dank!
79 km tegen 26,4 gemiddeld waarbij 550 hoogtemeters werden overwonnen.Tot volgende zondag om 8u!

Red Philippe

5 opmerkingen:

skatbewaarder zei

't is onze materiaalmeester gespogen.
en ik stel vast dat ze bij de post allemaal dezelfde materiaalkoffer hebben. of zijn dat de plopkoffers om het geld te vervoeren van de ene post naar de andere.

skatbewaarder zei

ook nog te melden maar niet in verslag. het gedrag van een satelietvoetbalclubje van de veeka rood wit waren de kleuren) dat we onderweg tegenkwamen en ons lelijk vervloekten.
Foei

Red Philippe zei

Die Kerels waren een hooligantraining aan 't houden en pakten ons allemaal ten onrechte voor Esseveefans...Het belooft voor zaterdagavond!

Anoniem zei

Red philippe, nog ne keer nen dikken proficiat met je titel van kersvers kampioen.
Don Felipe de Rambo

Anoniem zei

Toch nog even dit: weet je waarom Don Felipe de Rambo altijd op tijd was? Ik vestuurde zonet een feliciatiebericht naar de kersverse kampioen. Gepost om 21.13u. Ik stel echter vast dat mijn uurwerk wel juist staat, gepost om 21.13u, gepubliceerd om 19.13u, of is dat ne blogspot die ondersteund wordt door onze vrienden van de Post?