contact

Verslag van de rit van 27 september

Een frisse ochtendzon en een temperatuur van 9° waren onze metgezellen op de laatste rit van dit seizoen.22 okselfrisse renners aan de inschrijvingstafel.Tester Lucas mochten we eveneens opnieuw begroeten.Wegens afwezigheid van de MM nam de SB-PM de administratieve formaliteiten voor zijn rekening,euforisch als hij was na de overwinning van zijn ploeg (ske).Ivan Winne was traditiegetrouw sportdirecteur van de slotetappe.De président keek vlug even de aanwezigheidslijst na en kon vervolgens met luide stem overgaan tot de laatste briefing van 2009.Het podium werd definitief vastgespijkerd met op 3 Geert Depoortere,op 2 Geert Sioen en op 1 Red Philippe.Het regende felicitaties aan het adres van de kampioen waarbij de kussen van Petra uiteraard zeer gesmaakt werden.Gaat Red Philippe de Dalia Lama onttronen op Armstrongse wijze?Antwoord in de volgende jaargangen van deze schitterende club.
Fondateur Mark gaf het startsein en prompt werd de kampioen door de SB-PM uitgenodigd de honneurs waar te nemen op de eerste rij van het peloton.Het aanbod werd in dank aanvaard en was hopelijk een voorbode van een tricolore demonstratie tijdens het wereldkampioenschap te Mendrisio.
De fondateur had opnieuw een pracht van een rit uitgedokterd,het pittoreske landschap dreigde evenwel net zoals vorig seizoen onttrokken te worden aan onze ooglenzen vanwege de ochtendnevel maar uiteindelijk won Laura het pleit en werden de nevelslierten volledig verbannen.De rit vertoonde alle mogelijke ingrediënten : vlak voor de routiers,bergop voor de berggeiten, berg naar beneden voor de waaghalzen en een kasseistrook voor de machtsmensen.Voor elk wat wils dus,een sterk staaltje streekkennis gebald in 67 km.
Enkele markante feiten sierden deze rit.Zo werd een dolle haas gespot die amper het voorwiel van een ontketende fondateur kon ontwijken.Het deed de voetballiefhebbers onder ons wegdromen want wie wil er nu geen dergelijke aalvlugge spits in zijn ploeg.Halfweg was er een gesmaakte bevoorrading geschonken door ritsponsor en tevens sportdirecteur Ivan.Wijn,suikerwafels en fruitsap,waarvoor dank!

Na de herneming werd ons een zeer verraderlijke afdaling geserveerd waarbij de haarspeldbochten geplaveid waren met tonnen zand en fijne steentjes.Het peloton hield zich maar ternauwernood recht,salto’s mortale’s werden amper vermeden maar gelukkig was dit de laatste rit en bleek onze stuurvaardigheid outstanding.Aan kilometerpaal 55 opschudding toen youngster Tim bleek en ontredderd de bezemwagem moest opzoeken.Onze jongste had ’s nachts per vergissing aan een gerstenatbaxter gelegen en de combinatie van weinig slaap,schuimend vocht en zware rit zorgden voor een appelflauwte.Dit seizoen dus 2 renners in de bezemwagen en dan nog uit één en dezelfde familie : il faut le faire, zeggen ze in de Groeningstad.

Even verderop kreeg de kampioen al een 1e cadeau aangeboden : de voorzitter deed een strik rond zijnen Eddy Merckx en overhandigde zijn exemplaar aan Red Philippe die dan pas goed begon te vliegen,om niet te zeggen zweven.Het rijwiel zit hem als gegoten.Merci président!

Op de Gullegemse Champs Elysées werd de rit ontbonden en er volgde in ’t Merlijntje nog een terugblik op een schitterend seizoen.Opnieuw werden de vriendschapsbanden nauwer aangehaald.De combinatie inspanning-ontspanning-eendracht-solidariteit en vriendschap op zondagmorgen kenmerken deze heerlijke club.

67 km aan een gemiddelde van 27.

Vive le vélo,leve de Tinekesvrienden!

Tot maart 2010!

Red Philippe

7 opmerkingen:

President zei

subliem verslag, wat een klasse onze kampioen. Dank aan Ivan voor de bevoorrading, dank aan de fondateur voor de schitterende rit, een echte clubman onze Marc. Proficiat aan het podium en alle leden voor hun talrijke deelnames.

pantani zei

Opnieuw een schitterend verslag,een mooie en verdiende kampioen en een schone rit.Proficiat.
Het is een mooi seizoen geweest met prachtige ritten.
Fantastische club met enkele opkomende oude en jonge talenten,laat maar komen zou ik zeggen,plaats genoeg.
Bedankt aan allen voor de leute, de zever en de vriendschap.

groeten pantani

Red Philippe zei

Wordt ook telkens opnieuw ontroerd door de schoonheid van deze vereniging.Opstaan op zondagmorgen was telkens weer een feest,zelfs al bonkte het hoofd soms nog na van het KVK-feestgedruis of was er een kater van de partij na een doorgespoelde ontgoocheling.Grote bewondering van hieruit voor de fantastische parcoursbouwers en kopmannen die zich tijd noch moeite ontzagen om de Vlaamse natuurpracht week na week in beeld en kuiten te brengen.Merci aan het bestuur waar iedereen zonder onderscheid steeds klaar staat met kwinkslagen en pittige humor om de sfeer "koet" te houden.Merci aan iedereen voor die heerlijke zondagochtenden tussen maart en september!Het is een eer om van deze club kampioen te mogen zijn!De Dalai Lama weze bij deze gewaarschuwd! ;-)

Groeten,

Red Philippe

Anoniem zei

ge moogt ook wel ne keer het eindklassement op de site zetten he

SG zei

We moeten opletten dat we niet verdrinken in de superlatieven, maar al wat hierboven is gezegd is terecht. Wie zei daar weer enkele jaren geleden dat de club op sterven na dood was ? Proficiat aan de kampioen en zijn eredames, hartelijk dank voor de prachtige verslagen en aan iedereen voor de uitstekende bevoorradingen en de sublieme sfeer. 'K jeune mij de zondagmorgen zelfs meer dan op mijn werk.

President zei

Nog een gunstige vermelding voor Ivan Winne. Hij verzorgt en onderhoudt een ganse winter ons kostbaar materieel . Bedankt Ivan.

De jury heeft ondertussen het klassement vrijgegeven, Top 10 op weblog. Rest op algemene vergadering.

Anoniem zei

paphos car hire hotels are luxurious and offer complete rage are being solved
by the large number of agencies for carhire in Dubai.
The big issue with the collision damage waiver is essentially an agreement
between the rental company.