contact

Verslag van de rit van 11 april 2010

Op het programma : Le Mont-St-Aubert à l’envers in een regie van onze Secretary-General Jacques. 18 tinekesvrienden melden zich aan onder een fris lentezonnetje. Celsius meet slechts 2° en Geert Sioen daagt op met burka en hoofddoek. Hij wijst er fijntjes op dat in het clubreglement geen letter over hoofddoekenverbod te bespeuren valt. De president heeft de eer en het genoegen een nieuw lid voor te stellen: Bjorn sluit officieel aan na 2 succesvolle testritten. Welkom Bjorn. PM Willy telt 58 lentes en ontvangt menige bloemen met rood-witte potten eraan. Hij laat het aan zijn jong hart niet komen en organiseert vakkundig een fotoshoot met de Tenteboys & girl. De broers Jacques en Willy trekken de kar richting taalgrens. We rijden de rit omgekeerd wegens ’t is eens iets anders en brug versperd in Helkijn. Via Zwevegem , Avelgem , Escanaffles bollen we naar Pottes alwaar we hoogtemeters beginnen te verzamelen. Le St-Aubert ligt al een tijdje naar ons te grijnzen en Jacques geeft het sein om de berggeiten los te laten. Kevin, David, Ringo en Dirk zetten op zijn Cancellara’s van ver een offensief op en bereiken in die volgorde de top. De rest van het peleton sleurt en trekt zich ook naar boven en wordt in de afzink beloond door de charmante sportdirecteur Rosanne en Joost met een heus drankenbuffet en cake. Voor de jarige cake met kaars. Bedankt Rosanne en Joost. De MM moet wat overtollig vocht lozen en laat enkele Waalse kiekens schrikken met zijn slekke kom uitgekropen. Nijdige wind op de terugweg en tijd voor een blik verse kopmannen. Recruut Bjorn laat zich niet kennen en neemt resoluut ook een deel van het kopwerk op zich. Vanaf Templeuve wat soelaas aan de leiding: 2 Cyclo-Touristes in korte broek nemen de kop over. Aan hun kuiten te zien oud-voorstoppers van Sporting Templeuve. Op den duur vallen de Waalse trekpaarden wat stil wat de President bilingue het volgende commando ontlokt: ne pas tombe silence, niet stilvallen!! Ook een klad Litubel wielerterroristen zet ons een tijdje aan een wisselvallige 32/u uit de wind. De laatste loodjes wegen het zwaarst rond Bellegem maar dan vatten we de lange afdaling aan richting Heule waar we moe maar voldaan toekomen voor de inhuldiging van het lokaal en de verjaardagsreceptie van PM Willy die 58 jupilers uitschenkt in een leutige sfeer. Prachtige rit met dank aan Jacques en Laura, uitstekende sfeer, 85km aan 26 gem, 522 hoogtemeters. Parcours en grafieken op http://connect.garmin.com/player/29836831


President

3 opmerkingen:

Vanuit de lappenmand zei

Van de ene lappenmand in de andere...Uitbundig tot in de vroege uurtjes de overwinning der moeder aller derby's gevierd met een fikse kater tot gevolg...Ne mens zou doorheen het bos de golfballen en de aanstekers niet meer zien.Dan maar poeslief thuisgebleven en zo de kers op de cake niet kunnen verplaatsen naar de voetbaltaart.Harde tijden voor de PM nu zijn ploeg hem ook al op zijn verjaardag in de steek laat.Toch van harte proficiat,Willy!Een jeugdig voorkomen gekoppeld aan de ervaring van 58 lentes,hoogdagen voor moeder de vrouw!
Met plezier gelezen dat de Tentefamilie opnieuw uitgebreid werd.Soyez le bienvenu Bjorn,wees welkom!Hopelijk vonden Rambo en de Fondateur hun 2de adem op de Mont-St-Aubert à l'envers.Weer sterke prestatie op zondagmorgen!

Groeten en tot de 7de dag!

Red Philippe

pantani zei

Via deze weg wil ik de Willy proficiat wensen met zijne verjaardag.Hopelijk staat er nog ergens in t'lokaaltje een colaatje voor mij.

tot zondag

skatbewaarder zei

Skatbewaarder bedankt voor de verjaardagswenen. geirne gedaan en i p v 1 bak heb ik er 2 van gemaakt , 1 om het verdriet van de gaverbeek te verdrinken.
maar niet opgeven is de boodschap, er komen betere tijden.
Had ook 6 colatjes mee speciaal voor Wim , maar helaas niet te bespeuren. Volgende keer beter , normaal binnen x jaar ,