contact

verslag van de rit van 4 april 2010

Matige opkomst op Vlaanderens Wielerhoogdag oa uit reden van RVV voor wielertoeristen de dag ervoor, het miezerige weder en Urbi et Orbi. 10 Flandriens en tester (bis) Bjorn aan de aftrap. De PM , stichter van het Mietjesklassement ontbreekt en komt zo met stip op één in zijn eigen ranking. Dit heeft tot gevolg dat we geen penningen hebben om het startgeld van de rally Moorsele-Klerken-Moorsele te betalen. De MM neemt zijn verantwoordelijkheid en gaat rond met zijn klakske. Hij komt terug van de inschrijvingstafel met zijn armpjes gevuld met wafels. Op buienradar laveren we tussen de vlagen en de regenbogen. Tchmil en Geert Sioen draaien af voor de kleine afstand. De wedstrijdjury is onverbiddelijk: alleen 10 startpunten is hun deel. Nog slechts 3 tinekesvrienden hebben tot nu toe iedere cm afgelegd: MM, Fondateur en Rambo. Op de helling van Klerken gaan de hemelsluizen open, het sein voor de President om taktisch zijn pulle te laten vallen wat de Fondateur toelaat zijn regenvestje aan te doen en Kevin de gelegenheid geeft wat vocht van de avond ervoor af te laten. Hergroepering aan het keerpunt en de President geeft het sein de gashendel open te draaien. Aan Garminspeed 32 vatten we de terugweg aan. Veel pechvogels aan de kant van de weg maar dit leed blijft ons bespaard. Sportdirecteur Franky houdt zijn Pasen en stopt tot 2X toe om de slachtoffers materieel bij te staan. In Poelkapelle smeken Rambo en de Fondateur om hun wafelke wat de President enkele krachttermen ontlokt. Alles voor de leden en in het verzopen Guynemer dorp houden we 5’ pitstop. De ogen van de Fondateur blinken van geluk als hij zijn wafel binnenspeelt en Rambo slikt de verpakking en al in. Ondertussen hebben we een vrouwelijke Pozzato ingehaald: de stijlrijke Dorine, echtgenote sportdirecteur die op haar mountainbike als een metronoom dezelfde afstand afhaspelt. Met haar spelen we haasje over tot in Moorsele. Op de laatste hellingen rond Zonnebeke wordt nog snedig tempo gemaakt en een hectische finale aan 46/u brengt ons aan het eindpunt een mooi gemiddelde van 27,3 op. Sterke collectieve prestatie in erbarmelijke atmosferische omstandigheden! Garmin GPS data op URL http://connect.garmin.com/player/29024110


President

5 opmerkingen:

Vanuit de lappenmand zei

Het doet plezier te vernemen dat er nog zoveel geloofsovertuiging aanwezig is in deze wonderbaarlijke club.Ik spotte op TV een groene plek te midden het Sint-Pietersplein...De PM himself was de bloemen uit Nederland aan het kussen in de hoop dat er enkele rozen zonder doornen zouden afvallen om de inmiddels drooggelegde Gaverbeek mee te plaveien. Drie musketiers op het voorlopig podium dus.De flink uit de kluiten gewassen MM,een hormonenvrije fondateur en een Rambo die met de vlam in de sigaret al de driekleur ruikt.Wie bij dergelijke klimatologische omstandigheden een gemiddelde haalt van 27,2 mag zich terecht de medaille van Flandrien laten opspelden!In de lappenmand blijft het inmiddels heerlijk vertoeven en brengen de zachte handen van moeder de vrouw troost en kippevel.

Tot de zevende dag!

Red Philippe

President zei

zit de hand van de champ in het verband, zijn lyrische kwaliteiten zijn onaangetast!! verder vlot herstel gewenst kampioen en laat je verzorgen!!

Anoniem zei

Het verhaal van het Wafelke.
Inderdaad Rambo kwam fondateur ter hulp. Ge moet daar eens naast rijden als hij weet dat er wafelkes zullen worden uitgedeeld!! Na kilometer twaalf begint hij al schuimvlekken te vertonen in zijn mondhoeken. Aan kilometer 24 staat zijn bovenlip in schuim en aan kilometer 36 is hij niet meer tegen te houden, dan moet en zal hij een wafelke eten. Om van het gezaag af te zijn komt Rambo dan even naar de voorste gelederen om dat te signaleren en dan wordt nog de spot gedreven met de arme rakker. Naastenliefde heet zoiets!!! En wat als ge niet zou stoppen. Hij weet het niet van zichzelf, maar ik vrees dat hij zou blijven zagen, temeer omdat zijn bioritme staat of valt met een wafelke om en rond 10.00 uur. Stel dat hij zijn wafelke niet krijgt, dan komt zijn suikerspiegel te laag te staan en kan hij zichzelf niet meer zien (in zijn suikerspiegel natuurlijk)met als gevolg dat de rest van de ploeg er moet op kijken. Suikerspiegel laag, vel nauwelijks gespannen. Stel je voor. Gerimpelde fondateur, wie wil daar nog naast rijden. Door het niet innemen van zijn wafelke gaan de prestaties eronder lijden. Weeral wachten. We mogen al genoeg wachten als hij de avond ervoor een 'schof' pinten heeft binnengekapt. Moraal van het verhaal. Rambo doorziet en kan nog vooraan geraken, wat ik vrees dat fondateur niet kan als hij zijn wafelke niet krijgt!! Rambo in de rol van Hermes.
Felipe de Rambo

Skatbewaarder zei

stelt vast dat niet alleen de Gaverbeek droog ligt maar dat de kerels struikelen over de hemdeknopjes op het veld van weeral te vroeg dikkenekkemanieren.
zullen ze het dan nooit leren
toch mooi doelpunt dat 2-de van St Truiden.
Op naar de derby der derby's.

Vanuit de lappenmand zei

Straks krijgt Don Felipe de Rambo nog een gerimpelde wafel tegen zijn wafel van een wafelschuimbekkende Fondateur.;-)
Merci président,het zwakke geslacht rechtvaardigt opnieuw haar bestaan : op een koekeloerepoezewoefachtige manier de zondagochtend doorbrengen tussen dons,pluimen en stro.
De Kerels ten slotte zijn klaar om zaterdagavond die arme verzameling landbouwers alle hemdeknopjes te doen opvreten.

Groeten,

Red Philippe