contact

verslag van de rit van 25 april 2010

18 kortbroeken en 2 langbroeken aan de start van deze rit richting voorgeborchte Vlaamse Ardennen olv Joost en PM Willy. Mooie opkomst maar we missen de secretaris-generaal die nochtans via elektronische drager foto’s van zijn blinkend nieuw vehikel had verspreid. 2 opties doen al onmiddellijk de ronde: die foto’s heeft hij van internet geplukt en hij rijdt dus nog altijd met zijn aluminiumros ofwel gebruikt hij zijn nieuwe beauty als salonornament . Aan een strak tempo vatten we de rit aan maar langs het kanaal krijgen we per gsm mare van 2 achtervolgers: Gerd en Dries hebben de stipte start gemist. De president organiseert terstond een criterium op het ovaal punt aan Bekaerts en de 2 schapen vervoegen de kudde wat het kwantum op 22 brengt! Langs prachtige landelijke wegen fietsen we naar Wannegem waar Petra te voet staat wegens leegloper op de schilderachtigste plek van het parcours. De club geniet van de vergezichten terwijl Kevin eveneens een leegloper kent, zij het van zijn darmen. Petra blijft cool en relax want 2 materiaalridders strijden om de herstelling van haar achterwiel. Rambo haalt het op brute kracht met als gevolg dat ze weer prijs heeft op de kasseien van Wannegem-Lede. Vooraan is het spektakel begonnen: een imponerende Pantani geeft er al vanaf de eerste meters op zijn Cancellara’s een snok aan en alleen Kevin kan mee. De rest van het peloton dokkert versnipperd over de 2km lange stenenboulevard. Pitstop in het pittoreske Lozer waar Guy en sportdirecteur Thomas trakteren met rijsttaart en fruitsap waarvoor dank. Rambo’s lebmaag is nog niet content en hij ontfutselt zijn kozijntje zijn boterkoeken en moffelt die terstond naar binnen. Was het eerste deel olv Joost van een uitzonderlijk hoog niveau, de anticlimax volgt olv PM Willy. Niet alleen keren we terug via stukken van de heenweg en de nokereberg (David primus op de gruute plateau) maar blijven we kilometers ronddraaien in boeregem. Vulkaanstof komt voor de zon en de PM verliest letterlijk het noorden. Hij doet dan maar een ommetoer via de prachtige leemkoten van St-Baafs en Wielsbeke. In Ooigem sluiten we opnieuw aan op het voorziene parcours. Vanaf de Industriezone krijgen we nog een hectische finale. 10 man rukken zich los onder impuls van een indrukwekkende Gerd en geven slunse en buzze tot aan ten Koetshuize. Prachtige rit met dank aan Joost en Willy. 92 km aan 26,8 gem,509 hoogtemeters. Garmin http://connect.garmin.com/activity/31348337. Bij het te perse gaan bereikte de redactie nog een lach en een traan van het kampioenenfront. Kampioen Red Philippe heeft met succes een proefrit afgelegd en sluit opnieuw aan bij het gild der Tinekesvrienden komende zondag. Slechter nieuws over Oud-kampioen Daniel Van Belleghem. Hij werd belusteloos aangetroffen na val tijdens fietsritje en ligt in coma. Vanwege de club veel sterkte aan Daniel en familie en spoedig herstel gewenst.


President

4 opmerkingen:

skatbewaarder zei

Voorzitter,
Het profiel van de rit al eens bekeken.Hebben misschien 200 mter dezelfde weg gevolgd.
A propos, ik lees aales in feet and miles , kan dat ???

P.S. Geen melding van de exploten van ons clubkes.

SG zei

Het vehikel staat inderdaad voorlopig nog op mijn dressoir in de living. Het is een nieuw model met pielen. Voor alle nieuwe toestellen met pielen is het beter om die eerst 3 x helemaal te laten leeglopen om dan volledig weer op te laden. Vandaar dat ik zondag nog niet mee kon. Trouwens, volgende week zal je het vehikel nog niet kunnen zien, want dan ben ik sportbestuurder ! Proficiat aan de talrijke deelnemers en zeer verheugd dat de champ snel opnieuw zal kunnen aansluiten. Het kampioenschap ligt nog niet in een definitieve plooi !

Vanuit het oefenkamp zei

Met plezier nota genomen van de prachtige verslaggeving.
Had Rambo de luchtkamer van Petra's binnenband gevuld met hormonen ipv met zuurstof?
Intussen ook verheugd dat ex-lid Daniƫl aan de beterhand is.Dat was nogal verschieten.
Nog vlug even langs geweest in het medisch kabinet van K.V.K. (authentiek,geen copie van dat van AC Milan)en dat wist me klaar te stomen tegen zondag.DE honger naar kilometers en pitstop is enorm!
@ de SG : is die fiets ne Nokia?

Tot zondag!

Red Philippe

P.S.: kan ik een attest van deelname bekomen om te bezorgen aan moeder de vrouw die nu zelf haar pistolets zal moeten halen?

SG zei

Aan Red Philippe : nee,'t is geen Nokia, 't is een Motorola. Ge kreeg er nog een uitrusting bij van toen ze nog sponsorden in het profpeloton, vandaar mijn keuze.