contact

Rit van 13-06-2010

Mooie opkomst ondanks een groots opgezette nationale kleurwedstrijd die met argusogen gevolgd werd door de verzamelde wereldpers. De lucht was zwanger van zon en verkiezingsbeloften die bij gebrek aan nationaal voetbal dan toch voor enige stress en adrenalinestoten zorgden bij menig landgenoot.
17 groenwit getooide en afgetrainde lichamen en 1 atleet in de nationale driekleur deden de Heulenaars ontwaken om 7u30. Murphy blijft de kop van de klassering teisteren met nu David in de rol van slachtoffer. Onze onfortuinlijke topper bouwde enkele lucht-en springkastelen maar liep daarbij een kniekwetsuur op die nog nader dient onderzocht te worden. Spoedig herstel David!
Het maakt de uitslag van het kampioenschap totaal onvoorspelbaar,de bookmakers wrijven zich nu al in de handen. Keizer aller tijden Luc Tchmil blijft onze wielerwereld verbazen door zijn afwezigheid. Het gerucht gaat al dat de nationale wielertoerismefederatie hem zou geschorst hebben vanwege mechanische doping. Niemand die weet hoe Luc nu zijn zondagmorgen invult en de pers stuit op een “geen commentaar”. Van bestuurszijde bleef enkel de SG nog overeind,de rest van het politbureau wou anticiperen op de verkiezingsuitslag en pleegde collectief vaandelvlucht. Als ze pas terugkeren na de regeringsvorming dan zitten we met een serieus machtsvacuüm aan de top van ons team.
Sportdirecteur voor 1 dag was de pa van Dries. Dries zelf kwam recht van de dansvloer naar de start gehuppeld. De wallen onder zijn ogen werden achter de coulissen nog even snel en vakkundig weggeschminkt.
Dirk zonder Petra nam direct het commando in het gezelschap van Geert Sioen. Beiden legden er stevig de pees op zodat menig Tinekesvriend al na enkele minuten klaar wakker op het puntje van zijn zadel zat.
We werden langzaam maar zeker voorbereid op hetgeen komen moest door aanvankelijk enkele vals platte stukken landweg stelselmatig te veroveren. Ze brachten de bloedvaten op temperatuur,deden iedereen zijn 2de adem vinden en zelfs de fondateur kon deze cocktail smaken.
De eerste echte hindernis luisterde naar de naam “ achterkant van de Trieux” en daar werd meteen duidelijk wie de mannen in vorm waren. Dirk,Pantani,Tim,Ringo,Kevin,Guy,Yvan,Hans en Bjorn gaven de toon aan gevolgd door een langgerekt peloton waar o.a. Geert Depoortere,Geert Sioen,een leeggedanste Dries,Bart,Jacques,de kampioen en een Franky met lood in de benen zich strategisch spaarden en onverstoord de minieme tijdsverschillen over zich heen lieten gaan. In Ronse werd de kasseiachtige Kruis bedwongen met opnieuw dezelfde tenoren in de hoofdrol. Een welkome bevoorrading werd ingelast om suiker-en fruitsapspiegels opnieuw op peil te krijgen. Waarvoor dank aan Dries en familie!
Het 2de deel van de etappe werd gekenmerkt door een stevig tempo met als uitsmijter de beklimming van de Tiegemberg. Het peloton hergroepeerde zich in de afzink en in een rotvaart stormden we af op Heule centrum. De rouleurs kwamen nog stevig aan hun trekken langs het Kanaal waar de laatste jus uit de benen geperst werd.
Moe maar voldaan werd de aankomst bereikt na een fantastische rit waarin de natuurpracht van over de taalgrens een 4-sterrenvermelding verdient!
94,41 km tegen een sterk gemiddelde van 27,2.
Voor de “buitenlanders” onder ons : het land is inmiddels in handen gevallen van een roze pantoffelheld en een geelzwarte kannibaal . Elio di Rupo en Bart De Wever delen vanaf nu de lakens uit. Het valt nog te bezien wie voor wie de rode loper zal uitrollen en of Bart wel zo goed kan weven als zijn naam laat uitschijnen…
Tot zondag voor Gent-Wevelgem. Voor de praktische uitwerking hiervan worden jullie verwezen naar een mail van onze SG die alle bestuursgewicht deze week op zijn schouders torst.
Ritgegevens:
http://connect.garmin.com/activity/36671890 (met dank aan Garmin en Dirk)

Geen opmerkingen: