contact

Verslag van de rit van 15 mei 2011 Kwaremont

18 deelnemers voor de memorial Joseph Morel,de traditionele clubklassieker. Meteo Tineke zat er weer eens boenk op en dit al op D-6! De Debooseres van deze wereld verbleken bij zoveel weersdeskundigheid! Ofschoon de regen bij het appel aan bed zachtjes tegen het raam tikte, lieten de meesten onder ons zich hierdoor niet ontmoedigen. Typische karaktertrek van de echte Flandrien die zelfs aan de meest apocalyptische omstandigheden het hoofd biedt. Ook medeleven in de gelederen omwille van de smartelijke dood van Wouter Weylandt. Zijn heengaan betekent een zwaar verlies voor zijn dierbaren en de wielrennerij in ons land. Deze volksjongen zonder vedetteallures droeg ook het wielertoerisme een warm hart toe. RIP Wouter…

Van bestuurszijde was enkel de van conditie blakende president van de partij. Hij torstte met veel plichtsbesef het gewicht van het hoofdkwartier op zijn sterke schouders. De MM stuurde voor de 3de opeenvolgende keer zijn kat en laat zo de administratie en het materiaal verweesd achter . Naar verluidt deze keer omwille van een medisch probleem op mondhoogte dat ervoor zorgde dat zijn helm onmogelijk op te zetten was. In bankkringen gaat evenwel ook het gerucht dat zijn afwezigheid haar oorsprong vindt in de imposante startpremies die hij ’s zaterdags opstrijkt tijdens de Cycling Tour van Bank van De Post. Dorine en Franky delegeerden de taak van sportdirecteur aan dochterlief die voor de goede zaak graag haar zondagsrust opofferde. Sterk! Geert Sioen fungeerde als ritgps op zijn schitterend en fonkelnieuwe Canondale.

De eerste noemenswaardige hindernis luisterde naar de naam Wulfsberg ,een nijdig opwarmerke van het eerste wedstrijduur dat door iedereen goed verteerd werd. Dit bleek de voorbode van veel erger en naarmate het parcours golvender werd hield de zon vol mededogen de handen voor het gezicht wat ervoor zorgde dat de buitentemperatuur daalde als tegengewicht voor de gestegen lichaamstemperatuur. Die wonderbaarlijke natuur bewaart altijd het soms wankele evenwicht,wars van Allah-en andere Godstoestanden. Het peloton draaide langzaam maar zeker het Vlaamse Ardennendecor binnen met de Kwaremont als aantrekkingspool. Een select groepje atletisch vermogen nam het wedstrijdheft volledig in handen : David, Kevin en Bjorn luidden de alarmklok en zorgden voor stevige afscheiding. De Oude Kwaremont werd onder de voet gereden en in één ruk besloten de heren om ook nog eens de Patersberg te bedelven onder hun losgeslagen spierkracht en wielen. Ze behaalden freewheelend de top van deze nijdige klassieker gevolgd door Ivan en een opnieuw verbazingwekkende sterke Dorine die zo haar visitekaartje afgaf voor de bollekestrui en zelfs het eindklassement. Chapeau Dorine,je klimcapaciteiten zijn ongezien in deze club! Tim en Ronny kregen af te rekenen met aquaplanning en dienden prompt een voorstel tot naamsverandering van de club in: Wandel Toeristen Club de Tinekesvrienden.

De originele bevoorrading mocht er meer dan wezen : cola,appelsap ,Ice Tea en boterhammen met gehakt en mosterd. Rambo at bijna een paard de rug uit en een halfdode,concurrerende eenzaat kreeg wat lekkers aangeboden waarvan Cancellara luidop gedroomd had in de finale van de Ronde. Deze club laat evenwel niemand stikken en Carl Berteele liet vanuit de achtergrondgeluidenstudio zijn bewondering de vrije loop waarbij kijkend Vlaanderen een traan moest wegpinken.

De tweede wedstrijdhelft was niet van de poes : wind op kop en enkele regenbuien waarvan de druppels zich in beekjes een weg baanden langs de gewelfde spieren van gladgeschoren benen. De inspanningen lieten zich inmiddels gevoelen en als klap op de vuurpijl werd ook nog eens de Tiegemberg via een zijsprong kreunend en kermend veroverd. Ivan bekocht hier zijn jeugdige overmoed bijna met een tuimelperte om U tegen te zeggen maar zijn stuurmanskunst liet hem niet in de steek, een slippertje van een 10-tal meter niet te na gesproken.

De finale werd nog een kolfje naar de hand van de routiers die er een duizelingwekkende spurt van een 4-tal km van maakten.

Schitterende en conditieverrijkende rit waarvoor dank aan Geert Sioen.18 deelnemers,83 km,26 gemiddeld.

Tot zondag 7u30 op de markt van Kruishoutem voor een als uiterst zwaar aangekondigde etappe in een totaal nieuw decor onder regie van Mark.

Red Philip

5 opmerkingen:

President zei

Opnieuw een schitterend verslag van onze clubkroniekschrijver. Mooie rit zonder incidenten, zo moet het zijn. Ik kan er komende zondag spijtig genoeg niet bij zijn wegens communieverplichtingen. MM,SG & PM wel deze keer hoop ik.

MM zei

Ik ga er zondag ook niet bij zijnn ook communie verplichtingen

pantani zei

Opnieuw schoon verslag.Ook ik heb communieverplichtingen, gelukkig voor mij zijn die in Kruishoutem zodat ik de rit toch kan meerijden.

$G zei

Ik zal er misschien ook niet bij zijn, moet naar een kerstfeestje.

Red Philip zei

Ik heb nog mijne Pasen te goed van Anneke maar zal er zijn.