contact

Verslag van de rit van 22 mei 2011 vanuit Kruishoutem

Ter ere van onze sponsor werd nog maar eens vreemdgegaan op deze mooie meizondag : de Zwalmstreek met startschot te Kruishoutem kleurde de kalender, een koninginnerit om U tegen te zeggen. 20 dapperen meldden zich gemotoriseerd aan de start,1 superdappere die luistert naar de naam Ringo temde het asfalt al tussen Heule en Kruishoutem op zijn stalen ros! Champ Rambo,een kind van zijn tijd,maakte gebruik van de gsmspitstechnologie om de koerscommissaris duidelijk te maken dat er diende gewacht te worden op een minibus vanuit de moedergemeente met aan boord sierlijke man-en vrouwkracht : de champ himself,Guy,Martine en Hans. Er werd nog even gewacht op een bestuursdelegatie maar die bleek het Noorden verloren te hebben. Dit land wordt geteisterd door een regering in lopende zaken, onze club heeft af te rekenen met een bestuurstop van weglopende zaken. De president en de MM waren verontschuldigd wegens communieverplichtingen,de SG wegens een Kerstfeest in het Hoge Noorden en de SB/PM tenslotte besteedt al zijn vrije tijd aan het helpen uitbouwen van Zultse luchtkastelen Decuyper.

Fondateur Mark nam een verweesd en onthoofd peloton op sleeptouw terwijl onze pientere Tim de job van sportdirecteur had gedelegeerd aan vader Geert die zich uiterst plichtsbewust van zijn taak kweet. We waanden ons in het buitenland bij het aanschouwen van de panoramische vergezichten die eigen zijn aan de Zwalmstreek. De natuurpracht ontrolde zich in al haar glorie aan onze verbaasde ogen en al vanaf kilometerpaal 8 werd duidelijk dat er geen gezondheidswandeling maar wel een copieuse zevengangen bergmenu zou geserveerd worden. Enkele bulten zonder naam testten al heel de vroeg de spierkracht en hartkamers,zweetparels sierden menig voorhoofd en de zadeltemperatuur vertoonde vroegtijdige pieken.

De Molenberg reet het peloton aan flarden en sommigen werden hierbij verrast door een gebrek aan parcourskennis. Martine,Bernard,Ronny en Red Philip schakelden zich verrot om deze kasseimuur te temmen ,toch raakte iedereen heelhuids maar puffend en hijgend over de top.

Voor elk wat wils trouwens want even verderop stond de bekende Paddestraat op het programma. Deze 2200 m lange hellende kasseistrook hervormde de groep opnieuw tot één lange sliert. De bolide van Bjorn Vens kreeg een pad in haar korf en blies al de lucht uit haar darmen. Sportdirecteur Geert ontpopte zich tot handige mecanicien en verving darm en darmwand door een gloednieuw wiel. Hergroepering op het einde van deze holderdebolderstraat en na 35 km al pitstop. De fondateur had niets aan het toeval overgelaten en had zelfs nagedacht over een vrouwvriendelijke sanitaire stop. Pure klasse,net als de bevoorrading met gekoelde dranken,toonbank,wafels en energierepen. Waarvoor dank aan Tim en papa Geert!

De 2de koershelft overtrof nog de lastigheidsgraad van de eerste. Met achtereenvolgens de Valkenberg,Leberg en Ruitershoek werden kuit-en bilspieren op ontploffingsgevaar gebracht . De hartslagmeters piekten als nooit tevoren,de fondateur hing meermaals aan de rekker en de ploegwagen,Rambo verbeet als fiere champ de pijn. Dorine en Martine krijgen opnieuw een eervolle vermelding want hetgeen deze dames uit hun klimpedalen toveren,slaat meerderen onder ons met verstomming.

Toen in de verte de kerk van Kruishoutem opdook,ging er een onderdrukte zucht van verlichting door de gelederen. De helft onder ons hing tussen zijn kader ,de ander helft zat op het tandvlees.

Prachtige rit in een dito landschap,onze clubgps-er deed zijn naam alle eer aan. Bedankt Mark!

81 km tegen 25,2 gemiddeld. Sterke prestatie van de groenhemden!

Tot zondag voor de Franco-Belge olv Kevin en David!

Red Philip

1 opmerking:

Skatbewaarder zei

De SB/PM verontschuldigd zich bij deze voor het niet aaanwezig zijn.
Ik moest van het ene feestje naar het andere hollen. Vrijgezellennamiddag,avond,nacht van nde schoonzoon in spe en tussen de avond en de morgen nog een pensioenfeestje van een ex clublid. De PR moete ook verzorgd worden nietwaar.
Vandaag met MM de Fiertel verkent.
Niet te missen en dan hoop ik maar dat het bestuur er zal zijn.
Groetjes