contact

Verslag van de rit van 29 mei 2011 Deulemont

18 Tinekesvrienden hadden plaats en tijd vrijgemaakt in hun agenda om er nog eens snoeihard tegenaan te gaan. Meteo Tineke bleek opnieuw heel betrouwbaar,een uitnodigende hemel hield het droog en zag drupsgewijs atletische,met hier en daar enkele gestelde lichamen ertussen, Koetshuizedorp vollopen. Het vrouwelijk deelnemersgild had blijkbaar een zware ladiesnight achter de rug en bleef soezend achter in de bedstee. Emancipatie zoals dat heet. Dit in schril contrast met de kopstukken van ons bestuur die voltallig aanwezig waren en daarmee alle vaandelvluchtgeruchten ferm de kop indrukten. Scoutingsopdrachten,ritten uittekenen,sponsoronderhandelingen voeren,planning fietsweekend en de public relations onderhouden,het zijn zware tijden voor ons bestuur dat dan ook voor zoveel pro deo - en tomeloze inzet alle respect verdient. Zonder arbiters geen voetbal,zonder bestuur geen wielerclub,’t is maar dat men het weet.

In de persoon van Pieter mochten we een messcherpe sportdirecteur verwelkomen terwijl onze voorzitter gepakt en gezakt de startplaats opreed met bevoorrading voor het hele peloton. Een president die duidelijk niet vies is van het “vuile” werk. Ringo en Kevin waren de derny’s van dienst voor een vlakke overgangsrit die ons naar het land van Sarkozy en de ongewenste intimiteiten zou voeren. Clubgps Mark verloor van meetaf aan het Noorden en wou persé een rondrit maken door Kortrijk,het middelpunt van de Zuid-Westvlaamse voetbalcultuur. Anderlechtfan Pantani zette evenwel meteen orde op zaken en riep Mark kordaat tot de orde.

Met wind op kop werd het ferm beuken richting landsgrenzen. Het had er alle schijn van dat de “skreve” alsmaar opgeschoven werd maar schijn bedroog : na een korte helling veroverden we de Franse republiek ,allicht tot groot jolijt van Bart De Wever die in de wolken is met zoveel Vlaamse daadkracht. Wat aan de onderhandelingstafel niet lukt doen wij wel : de grenzen verleggen. Gsmoperatoren lieten weten dat telefoneren plots een stuk goedkoper werd,putrijke wegen werden vervangen door biljartvlak fluisterasfalt,enkele bolides keken verrast op en waanden zich in een geruisloze fietshemel. Vooraan bleven Kevin en Ringo onvermoeibaar spierkracht ontwikkelen en niemand vond het spijtig dat de pitstop bereikt werd ter hoogte van de kerk van Doulemont Sur Deule. Natjes en droogjes vlogen in het rond met dank aan de president en Pieter! De plaatselijke sanitaire uitrustingen lieten het afweten hetgeen resulteerde in een massale besproeing van de kerkbeplanting. De bloemetjes zonder bijtjes lonkten dankbaar omhoog voor deze verfrissing in volle droogteperiode.

De terugtocht verliep met le vent à la poupe hetgeen de snelheid naar ongekende pieken stuurde. De mannen in vorm waren totaal ontketend,de president,Ringo,Tim,Kevin en Bjorn D en Bjorn V lieten zich van hun beste kant zien en schudden tot tweemaal toe hevig aan de boom. In volle finale werden er nog enkele serieuze demarrages geplaatst en langs de Leie kwam er een heuse afvallingskoers tot stand. De grote molens draaiden op volle toeren,deze club voerde een ploegentijdrit op zonder voorgaande!

Een conditieverrijkende rit met dank aan Kevin en Bjorn voor de talrijke ongekende wegen. Fenomenaal hoe telkens weer nieuwe paden bereden worden.

95,5 km,28,6 gemiddeld (!),wat een prestatie!

Tot zondag 7u30 voor de Fiertelrit o.l.v. de MM en de SB/PM!

NVDR: herbeleef de rit en vind de onbegane wegen terug op GARMIN http://connect.garmin.com/player/89003759

4 opmerkingen:

President zei

5***** rit!!!!! Dikke Proficiat aan de parcoursbouwers Kevin en David. 40% nieuwe baantjes, waar kunt ge dat nog vinden? Sterke kopmannen in conditie oa de Philippe Gilbert van de club, machtsmens Ringo. Het directiecomité was au grand complet aanwezig. Antwoorden met de pedalen heet zoiets. PS: ik delegeer de komende weken wegens hoogtestage in l'Ardeche Sud

Michel Wuyts zei

Belangrijke rit voor het klassement: Red Philippe alleen op kop !! Op weg naar de titel??? Net als zijn favoriete ploeg in Playstation III. En waar zit Tommeke???

pantani zei

Heel mooie rit met vele nieuwe wegen,vlammen langs het water met snelheden tot bijna 50 km/u was heerlijk.PROFICIAT.
Ook proficiat aan het bestuur om na de noodkreet van hun clubonderdanen massaal te komen opdagen, volhouden is de boodschap.

Red Philip zei

Miljaarde,de stress van de maillot jaune steekt were de kop op...