contact

Verslag van de rit van 24 juli 2011 Steenstrate Diksmuide

De tentakels van de verlofoctopus hadden lelijk huis gehouden in het Tente-team dat voor de gelegenheid amper een elftal op de fiets kon brengen. Meteo Tineke bewees voor de zoveelste keer tot de allerbeste in haar soort te behoren : waar alles en iedereen had voorspeld dat er zondagse bakken met regen uit de lucht zouden vallen,was de weblogprofetie op dag-7 de enige die er echt boenk opzat : we hielden het nl. droog! Ronny had zijn sportieve echtgenote opgetrommeld om plaats te nemen in de sportdirecteurszetel,een functie die ze met plezier en vakvrouwschap op haar nam. Onze klokvaste champ die gewoonlijk met Zwitserse precisie het startschot haalt,liet zich nu verrassen door vroegtijdig aan ten Koetshuize te verschijnen.

Op het deelnemersblad werd deze keer zwaar ingezet op ervaring : maar liefst negen 50-plussers bevolkten verdediging en middenveld. In de spits werd gerekend op het jeugdig torinstinct van Kevin en David. Een uitgebalanceerd ploegske dus dat in een 4-4-2 aantrad met Ronny als betrouwbaar sluitstuk. Net achter de spitsen bevolkten Geert Depoortere,Bart,Dirk en Rambo het middenveld,de president,Red Philip,de fondateur en Guy sloten de gelederen al fungeerden zowel de president als Guy eerder als offensief ingestelde vleugelbacks die regelmatig de vrije ruimte indoken. Dirk van zijn kan zorgde als infiltrerende middenvelder voor sporadisch doelgevaar. Gezien de eerder hoge gemiddelde leeftijd mikt ons bestuur op een plaats in de middenmoot al valt het niet uit te sluiten dat een talentvolle en jeugdige krachtinjectie verderop het seizoen de ambities nog kan bijstellen. Grote vraag is of de clubkas hiervoor nog extra sponsors weet op te trommelen of men het eerder zal moeten zoeken in de richting van een soort Playersinvest.

De studieronde was er ene met felle tegenwind,het leek wel alsof we bergop aan het spelen waren. Spits Kevin beukte onvervaard in op die verdedigingsgordel en legde regelmatig de fiets terug op David die als targetspits openingen maakte voor Dirk. De afwezigheid van enkele tenoren zoals o.a. de Bjorns,Ringo,Tim,Pantani,Gerd,Franky ,Ivan,enz…, werd aangevoeld als een offensieve aderlating al gingen de vervangers duidelijk tot het uiterste om de clubkleuren in ere te houden. De vrouwen hadden om God weet welke redenen in de tribune plaatsgenomen. Het spel ging rustig op en neer al zorgden de kasseien van Steenstraete net voor de rust voor een spektakelopflakkering. De graszoden vlogen in het rond en kasseispecialist, alias de president, zorgde er met een loepzuivere hattrick voor dat we met ruime voorsprong de “kleedkamers” mochten opzoeken.

De anabole steroïden (waarvoor dank aan Ronny en echtgenote) vlogen tijdens de rust in het rond en zorgden er zelfs voor dat enkele spelverdelers nog voor het zingen de kerk uitgingen. Een 3-tal 50-plussers worstelden nl. met een vroegtijdige dranklozing door het niet direct vinden van het ingebouwde (G)rietje. Guy was daardoor zodanig van de kaart dat hij na de urinelozing zijn schaamhaar vergat weg te bergen terwijl broer Rambo plots met een kei van een snor tevoorschijn kwam. De trainer stond erbij ,keek ernaar en zag dat het goed was.

Na de herneming fietste het elftal op zijn elan door en werd de tegenstand volledig weggespeeld.

De frustraties liepen daardoor hoog op en het wegdek besloot onze champ brutaal te tackelen met een lekke band tot gevolg. Tot overmaat van ramp bleek het onopgewarmd fietsonderdeel niet-monteerbaar vanwege een natrap. Rambo was totaal niet onder de indruk en playbackte dan maar ter plaatse good old Briek Schotte. Een tegenpruttelende ketting kreeg nog rood onder het tandwiel gestoken maar uiteindelijk kon het spel hervat worden. De match werd tegen champions-league snelheid uitgespeeld tot groot jolijt van de uitzinnige tribunes.

Bij het ter perse gaan werd nog vernomen dat er klacht ingediend werd voor de groene tafel vanwege een lapsus in de klassering door het opstellen van een niet-speelgerechtigd renner . Wordt ongetwijfeld nog vervolgd.

Opnieuw spektakel van de bovenste plank,93 km tegen 27,6 gemiddeld. Tot zondag!

Red Philip

3 opmerkingen:

President zei

Machtig verslag opnieuw. De Vogezenlucht heeft Red Philippe deugd gedaan. En hij behoudt zijn leiderstrui. Schitterende rit dank zij Kevin.

pantani zei

mooi verslag van onze kortrijkfan. Ikzelf zit in het mooie weer aan het Gardameer, al tweetal ritjes gedaan van 70 km, knie houdt stand.
Groetjes familie Demeyere

Anoniem zei

Prettig om vanuit de luie zetel met een Ricard de verslagen van het thuisfront te lezen. Ik zou zeggen: we moeten Philippe voordragen als kandidaat voor de nobelprijs literatuur. Als we zijn verslagen lezen, lijkt Jef Geraerts wel een ordinaire koorknaap die nog niet aan de enkels van onze gerupteerde verslaggever geraakt.
ondertussen zit het weer hier in de Dordogne heel standvastig:regen, regen en nog eens regen.....