contact

Verslag van de rit van 10 juli 2011 Ruiselede

17 man en 1 vrouw aan de start voor een vlakke overgangsrit in de Tinekestour. Niemand minder dan de fondateur ontbond nog eens zijn gps-duivels. Doorgedreven verjonging in de sportdirecteurszetel waar opa Dewaele de fakkel doorgaf aan Marks dochter. Er wordt bij de Tinekesvrienden op alle vlakken succesvol gestreefd naar vernieuwing en verjonging ,jarenlange ervaring wordt in cascade doorgegeven zoals bij de meeste,zichzelf respecterende bedrijven, het geval is. Dalai Lama Tchmil was ook nog eens onderwerp van gesprek . Van horen zeggen : hij zou terug zijn naar MoldaviĆ« wegens het niet verlengen van zijn verblijfsvergunning. Vooral het zich niet kunnen aanpassen aan de Westvlaamse taal zou hierbij van doorslaggevende aard zijn geweest. Toch een aderlating voor deze club die melancholisch terugblikt op de “auto veurklanken”. Misschien moet er een petitie opgezet worden om ons natuurtalent opnieuw in de armen te kunnen sluiten. Naar verluidt zou onze voorzitter in naam van de club overwegen aan Laurette een Westvloms woordenboek te overhandigen.

Wat er ook van weze,het was met de vent Ć  la poupe dat we wegvlogen voor een traditionele etappe op nieuwe wegen. Een magnesiumscherpe Bart kreeg na enkele km de kramp in zijn achterwiel . Een wakkere MM werd koud gepakt maar liet direct een gloednieuw exemplaar aanrukken dat hij vingervlug wist te monteren. De snelheid van uitvoering verraste zelfs de president die spontaan moest denken aan de allesoverrompelende snelheid waarmee Lucky Luke kogels in het rond doet fluiten. Sedert de doorgedreven materiaaltraining tijdens het fietsweekend blaakt de MM van technische conditie.

De weersomstandigheden zorgden ervoor dat het peloton het tijdsschema naar de prullenmand verwees. Als een TGV stoomden we o.l.v de fondateur en gelegenheidskopman Yvan richting pitstop. Met grote ogen vergaapten we ons aan nooit geziene woonwijken en heuvelachtige zandhopen die in de verbeelding Tourcols werden. Dat de rit ook tactisch van belang was bleek uit een voorzichtige rondvraag naar verlofplannen van de klassementsrijders. De top 3 geeft mekaar weinig toe en het belooft dan ook nog een heel spannende en onvoorspelbare Tinekestour te worden. De vorm van de dag, echtgenotes ,fysieke paraatheid,valpartijen…ze kunnen stuk voor stuk een doorslaggevende rol spelen.

De bevoorrading greep plaats in een aftands kader : tussen prikkeldraad en een van een slurf voorziene varkensvilla werden de hongerigen gespijsd en de dorstigen gelaafd,waarvoor dank aan Mark en familie!

Het 2de ritgedeelte deed het tempo allerminst zakken. De gruute platteau werd naarstig gegeseld en er was een prostaatstop van Bjorn Vens nodig om de hartslagmeters enige rust te gunnen. Het stalen ros van Bjorn werd op hetzelfde moment getroffen door een plotse doorstuik die zowel voor-als achterwiel naar de fietsenhemel verwees. Ringo van zijn kant pakte uit met een zadelbreuk die volgens medicus Rambo te wijten was aan een niet geoliede wrijving tussen zadelmiddelpunt en scrotum. Beide onderdelen zijn evenwel nog in garantie zodat fietsenmaker en echtgenote zich allerminst zorgen hoeven te maken over de vatbaarheid tot reparatie.hard opgelegd

De Bergstraat strooide nog wat roet in het vlakke ritpatroon en niemand minder dan Franky besloot een vinnige cartouche af te schieten. Een wakkere Red Philip koos het goede wiel,liet Franky ter plaatse maar werd door Tim en Bjorn Duthoo kansloos gecounterd.

De finale kreeg nog een pittig staartje : de pees werd er nog een 5-tal km duchtg opgelegd waarbij het zwaartepunt van menig Tinekesvriend zich verschoop naar de punt van het zadel.

Welkome vlakke rit,bedankt aan Mark voor de rugwind en de vele nieuwe wegen.94 km tegen 27,8 gemiddeld.Tot zondag 7:30!

Red Philip

NVDR: herbeleef de rit en ontdek de wondere wegen van Marc op http://connect.garmin.com/player/98089921

1 opmerking:

Bal Zack zei

Het zadelprobleem is opgelost, en ondertussen heb ik een nieuw exemplaar (was garantie, ze keken een beetje raar op toen ze het zadel zagen). Het scrotum daarentegen...