contact

Verslag van de rit van 190812 WO I rit


Er heerst een ingetogen sfeer boven "Ten Koetshuize".  In groep herdenken we het overlijden van Duncan, fietsvriend van de Kameleon en enkele malen gastrenner van de Tinekesvrienden. Een foto van Duncan vind je onderaan dit verslag. Als eerbetoon voor deze veel te vroeg gestorven jongeman houden we één minuut stilte. Wim haalt ook bij de leden een vrijwillige bijdrage op waarmee een bloemenkrans wordt aangekocht. In naam van WTC Tinekesvrienden ons innig medeleven aan familie en vrienden.

Luchtiger kost wanneer de Fondatuer een oproep doet naar 5 vrijwilligers om te figureren in een promotiefilm voor de Tinekesfeesten. Ge moet echter van Heule zijn EN koerskledij van de club dragen wat Dieter doet beslissen om onmiddellijk klacht in te dienen bij het centrum van gelijke kansen. De Streuvelsvrienden vertrekken deze maal vroeger dan ons. Gerd staat echter met zijn breed karkas in de weg en oud-lid Andre Guillemyn kan hem niet passeren , hapert  en valt om in de haag. Sommigen vragen zich af of de slap-stick film nu al wordt opgenomen en Gerd laat droog weten dat zijn haag al geschoren is....

18 fietsers en koersdirecteur Dries trekken zich met 10' vertraging op gang voor deze WO I rit olv  organisator Franky en medekopman de President. Via de traditionele wegen over Kezelberg en Polygone rijden we richting Ieper.  Dries moet een eerste maal in actie schieten als Dirk in de afdaling van de Nonnebossen aan een waanzinnige snelheid een spaak breekt. In ijltempo wordt een nieuw wiel gestoken en we bollen verder richting Ieperlee en Boezinge waar op een lang stuk kassei Geert Depoortere II zijn liefde voor het zware werk, opgedaan in Carrefour de l'Arbre, tentoon spreid. Via Zuidschote en Reninge bereiken we de Yzer. Franky heeft nog een mooie lus voorzien langs 3 Kappellen: Oude.- Nieuwe.- en St-Jacobs-Kappelle. We genieten met volle teugen van de prachtige omgeving en het ideaal fietsweer, zonnig en weinig wind. We komen opnieuw uit langs de Yzer. De Fondateur heeft al de ganse rit het peleton onderhouden met zijn spreekbeurt over 30j geschiedenis van de Tinekesvrienden. Dit heeft bij de luisteraars zodanig succes dat ze bij de aankondiging van het vrije tempo langs de Yzer als een pijl uit een boog wegstuiven. Er wordt vlot 43km/u gehaald. Tijd voor den break aan het schattig paviljoentje bij de samenvloeiing Ieperlee-Yzer. Dries heeft , de hittegolf in gedachten, voor ijsgekoelde drank gezorgd wat bij de leden in dank wordt aangenomen. Alleen enkele   bijtgrage vliegen die het melkzuur uit onze kuiten willen zuigen verstoren de verpozing. Aan de overkant van de rivier is het gras niet alleen groener maar zien we , het thema van de rit indachtig, een kolonne Willy's Jeeps. De pauze zit er op en we nemen afscheid van Wouter Soete, onze co-sponsor zet zijn weg verder  richting Kust waar hij op een terras, vergezeld van een stevige en welverdiende  pint gerstenat op zijn Karolien zal wachten.  De herstart verloopt chaotisch, we verzeilen tussen wielertoeristcollega's, motorally's en de vermelde Jeeps. Tevens  gaan er geruchten dat Marc met rugproblemen in de volgauto zit maar niets is minder waar. Marc bijt als een ware Flandrien door de pijn heen en herneemt zijn plaats in de voorste gelederen. We volgen de frontlijn verder langs memorabele plaatsen zoals Bikschote, Langemark  & Tine Cot Cemetery, grootste Britse militaire begraafplaats op het continent. De wedstrijdradio wordt nog éénmaal opgeschrikt als de President, verdwaasd door de wijnvertelsels van Ringo,  het Noorden verliest en rechts opdraait terwijl Franky links beveelt..

Voor deze keer besluiten  we eens Heule binnen te stormen via de Roeselaarsestraat in Gullegem. Ongelooflijk maar waar: deze drukke verkeersader is afgezet voor de wijkfeesten van 't Ris!!!!  In mijn jeugdjaren, halfweg de vorige eeuw dus, werd de feesttent nog op een weide gezet, nu zetten ze die midden op straat!!!!! Wegens geen weiden meer beschikbaar: Laagweide en Hoogweide staan vol steen & beton.  Via ingewikkelde fietspaden sukkelen we toch nog aan "Ten Koetshuize". Prachtige rit waarvoor dank aan Franky. 102 km aan 27,0 gem.

Herbeleef de rit en het parcours op http://connect.garmin.com/player/212377836



President






Geen opmerkingen: