contact

Verslag van de rit van 14 april 2013 Velaines


Een drukte van jewelste aan ten Koetshuize nu meteo Tineke al 2 weken op voorhand het begin van de zomer had aangekondigd  op deze 14de april. We slaan de lente gewoon over en gaan voor een inhaalbeweging à la Standard : zomer,maar dan pas vanaf 13u op zondag. Pantani telde maar liefst 32 (!) topatleten aan de inschrijvingstafel waaronder testers Diederik,Steven en Wesley. Allicht een recordcijfer! Het bestuur heeft inmiddels een ferm  uit de kluiten gewassen scoutingscel uit de grond gestampt en ligt voortdurend op de loer naar nieuw talent. Zo worden er o.m. leden uitgestuurd naar Portugal, Tenerife en Zuid-Frankrijk. Men speelt zelfs met het idee om  gewillige bloemenmeisjes een interimcontract aan te bieden om na te gaan of er ook Saganbloed onder de nieuwelingen schuilt. Er wordt duidelijk niks aan het toeval overgelaten,het professionalisme druipt in beekvorm van de wielen en de kaders.

Er werden nogal wat vestimentaire verschillen opgemeten aan de startplaats. De koukleumen van dienst presenteerden zich in winterse  battle dress,hier en daar werden ook al blote benen gespot en zelfs blote armen maar dat laatste had dan meer te maken met het niet terugvinden van de door fietsen Wouter gesponsorde armstukken. De hoofdvogel was – hoe kan het ook anders – voor niemand minder dan good old Rambo. The last minute man stond al om 7u30 te zwaaien met zijn prikklokkaart,alleen was er nog geen prikklok aanwezig. Blijkt dat Rambo vanaf heden kiest voor glijdende uren. Hij wil tijd kopen om die dan terug te nemen in de talrijke bergzones verderop het seizoen. Voer voor de sectie wedstrijdjury van het bestuur. Tim daarentegen koos voor de omgekeerde bewerking : het peloton  wat voorsprong geven bij de start om daarna bergop allesvernietigende cartouches af te vuren.

De rit werd op gang geschoten door SB/PM Willy, ex-MM Geert en Joost mag het weten. Dit drietal herbergt samen meer dan 150 jaar wielerervaring onder de stoere bast maar al vlug werd duidelijk dat ze zijn zoals de wijn : hoe ouder,hoe beter,ook al schijnen ze hun conditie te onderhouden in ’t zwart. Ze hoeven evenwel niks meer te vrezen nu de ex-secretaris generaal de fiscusgriffel  samen met  de zwarte mouwen aan de haak heeft gehangen. Al  vlug werd duidelijk dat ze er geen zoektocht voor senioren hadden van gemaakt. De Poverleute deed  de dieselmotoren aanslaan en sommigen konden al direct ervaren dat de conditie – in tegenstelling tot de kilo’s – nog niet alomtegenwoordig was.  Radio Tineke volgde intussen discreet de pedaalslagen van de testers en zag dat het goed was.

Er werd gezapig maar kordaat richting bevoorrading gefietst waar de dochter van Willy - echtgenote Simon als een volleerde sportdirectrice iedereen van drank en wafels voorzag,waarvoor dank! De kalendercommissie van de club belegde ter plaatse in ijltempo een  spoedvergadering  om het schrikbeeld van de Mont-St-Aubert te verjagen richting  september. Ze werden hierbij geïnspireerd door enkel bijna-hartaanvallen van  rondbuikige Tinekesvrienden. Een puffende SB/PM  briefte vervolgens dat er zand in zijn  gps was geraakt en daardoor de beklimming van de Kluis mocht maar niet moest .Dat was dan weer zonder de vrouwelijke bestuursinbreng gerekend want Petra maakte brandhout van die Garmin en  vaardigde een fietsmarsbevel uit : iedereen over de Kluis,net zoals Petra zelf .Van spirit gesproken!

Het 2de ritgedeelte kende een eerder sensationeel verloop. In de staart van het peloton werd een valpartij gesignaleerd met Tim en de voorzitter  als slachtoffers. Tim deed dienst als presidentiële schokbreker en beide leken relatief ongedeerd uit de asfaltworsteling te komen. Na enig oplapwerk kon het peloton  hervatten richting  finale waarbij voor het eerst dit seizoen de weg langs het kanaal gegeseld werd.Prachtige rit,waarvoor dank aan de parcoursbouwers van dienst!

32 renners,80 km tegen 26,3 gemiddeld en liefst 622 hoogtemeters!!!! Bij het ter perse gaan kon nog vernomen worden dat Tim gehavend uit de strijd kwam : een gebroken vinger die voor 6 weken gespalkt wordt. Spoedig herstel Tim en hopelijk vlug weer van de partij.

Red Philip
Nvdr: herbeleef de rit op Garmin http://connect.garmin.com/player/298855265

4 opmerkingen:

pantani zei

Prachtig verslag en veel beterschap aan Tim.

President zei

Briljant verslag alweer van onze clubschrijver. Een Saganeke doen, voor de anciens: Willy de coiffeur was daar specialist in. Prachtig ritje van onze SB, proficiat. Was voor ieder wat wils, ook onze jonge gasten hebben ulder wreed gejeund!

Tim zei

Mooi verslag! Mijn breuk valt nog goed mee. Ik moet 3 vingers samen plakken. Zelf ondervind ik niet zo veel last van de breuk aangezien ik mijn vinger kan plooien.
Normaal ben ik er zondag weer bij.

Ex MM zei

Ere wie ere toekomt. Ik heb gene meter kop gedaan, heb alles gevolgd vanop de tweede rij. Chapeau voor de kopmannen en ook aan onze good old Red Phil voor het prachtig verslag. Tim beterschap