contact

Verslag van de rit van 21 april 2013 Langemark


Naar verluidt staat meteo Tineke op het punt genomineerd  te worden voor de award   beste weerstation op deze planeet. De Zwitserse  precisie waarmee telkens opnieuw  de weersomstandigheden tot in de kleinste details in kaart gebracht worden , neemt  stilaan legendarische vormen aan! Het 6de zintuig van de voorzitter  vergadert wekelijks met de weergoden en dit resulteert in een netjes afgelijnde à la carte  weersvoorspelling  zodat vestimentaire blunders  even zeldzaam zijn als doelpunten buitenshuis van de VK.  Flandrien  en karaktermens Tim presenteerde zich met 3  aan elkaar geplakte vingers,stille getuigen van de valpartij vorige week. Enig nadeel hierbij is dat hij nu na 3 ipv 5 pintjes huiswaarts moet op zaterdagavond.

De batterij testers werd  inmiddels van 3 op 4 gebracht  hetgeen het peloton deed aanzwellen tot een 32-koppige bende! Reken daarbij de afwezigheid van certitudes als onze fondateur-gps Mark,Yvan en neofiet Kevin Yamaha en we kunnen al 3 elftallen in kaart brengen. Topploegen benijden ons!

Ouwe getrouwe Jacques was de parcoursbouwer van dienst en  sponsor Wouter had zijn pa als sportdirecteur ingehuurd. Ook hier zet de professionalisering zich door want de bakkerij had een heuse bedrijfswagen ingezet! De Tinekesvrienden  bloeien als nooit tevoren,de club blaakt van gezondheid.

De rit ging richting Poelkapelle en Passendale en  bracht een heuse groet aan de vele slachtoffers van de Grooten Oorlog. Een educatieve klassieker op de clubagenda dus die  de mensheid  met de neus op het zinloze wapengekletter uit W O I drukt. We scheurden langs velden en wegen die er ooit bloedrood en chaotisch hadden bijgelegen,waar menige laatste adems werden uitgeblazen  en waar nu nog steeds opduikende obussen en indrukwekkende oorlogsgraven  stille  getuigen zijn van deze oorlogsgruwel. Taferelen om stil van te worden en te genieten van het  hier en nu.

In de buik  van het peloton ging het ook over voetbaloorlogen  die de Gaverbeek  momenteel herschapen in een kolkende zee waar menig  tegenstander in verzwolgen wordt. De  Kortrijkse stadsgrenzen worden  versterkt met hemdknopjes om te voorkomen  dat de Groeningekouter  blank komt te staan. Red Philip verwonderde zich over  het feit dat niemand nog lek wil rijden en voegde dan uiteindelijk maar zelf de daad bij het woord : onderaan lek na een worsteling met een steentjesstrook. Met vereende krachten  en  onder luid applaus werd gewisseld van wiel.

Halfweg viel er ons een 5-sterrenbevoorrading te beurt. Wouter liet voor de gelegenheid zelfgemaakte rijsttaartjes aanrukken! Overheerlijke  break van onze sponsor die niet vies is van het zware werk : noch voor de oven,noch op de fiets. Bedankt Wouter en co!

Berggeit Kevin hield net als Geert Depoortere de benen opvallend stil.

Bleek dat hij zaterdagavond een duel van Stella verloren had met 1-0 terwijl Geert naar een degustatie van Omerkaas was geweest. De overdadige kaascomsumptie zorgde voor flanellen benen waardoor hij zich bij een volgende  gelegenheid  zal beperken tot “omer oe liever”.

In de straten van Heule werd nog een zware cartouche afgevuurd die collectief  goed verteerd werd.

Prachtige rit in een pittoresk decor  dat mooie vergezichten combineerde met historische beelden die telkens weer op het netvlies blijven branden. Aparte sensatie,met dank aan parcoursbouwer Jacques!

32 renners,80 km tegen  een sterk gemiddelde van 26,8.

Red Philip

NVDR: herbeleef de rit op GARMIN http://connect.garmin.com/player/302180894

4 opmerkingen:

President zei

Alweder (let op het woord) een prachtig verslag van onze clubschrijver. Heel plezante en originele rit van onze ex S-G. Wielertoerisme "pur sang" mijn gedacht. Die jonggepensioneerden blijven een toegevoegde waarde voor de Tinekesvrienden, waarvoor dank.

pantani den MM zei

Inderdaad opnieuw heel mooi verslag.Ook plezant om te zien hoe de club groeit en bloeit door iedere week zoveel leden te zien verschijnen.(intussen al 38)

Skatbewaarder zei

Zet die ploate of : rit van de voorzitter, geen volk
Ritten van de okras van de club : bijna te veel volk
Zet de volgende ploate op : sevee , sevee ole, ole

ex SG zei

Dank voor het prachtig verslag en de lovende woorden over het parkoers. Zet inderdaad maar die ploate af : mijn oren tuuten nog van een schitterend maar luid optreden in den bras gisterenavond. Graag wat stilte vandaag. Die jonggepensioneerden willen persé jong blijven maar moeten het dan achteraf bekopen.