contact

Verslag van de eerste rit van het seizoen 02 maart 2014


Koning winter heeft sedert 21 december het Belgenland ontvlucht om zich voor het eerst sedert mensenheugnis te trakteren op een welverdiende vakantie.

Hij plaveide op die manier de  conditieweg voor de Tinekesvrienden  die gewoon konden doortrainen alsof er niks aan de hand was.

Het resultaat mocht dan ook gezien worden : de 17 opgedaagde clubleden oogden fris en monter en van wintervet was er in de verste verte niks te bespeuren.

De B-ploeg daarentegen is volop aan het trainen voor Vlaanderens mooiste en verkoos dan ook een parcours voor gevorderden. Pantani en co rijden naar verluidt de jus uit de benen totdat ze à point zijn om de Tinekeskleuren waardig te vertegenwoordigen op 5 april.

Het moest wel lukken dat Mr. Winter net vandaag uitgekozen had om zijn door bpost volgepropte brievenbus eens te komen lichten met als gevolg dat de temperatuur zelfs onder thermometerhut een fikse duik maakte  naar een frisse 2 graden.

Alle vestimentaire onderdelen van onze prachtige uitrusting werden dan ook getransfereerd van de kapstok naar de gestroomlijnde en vooral gespierde torso's.

Petra had zelfs een BH met lange mouwen voorzien!

Traditioneel trad de fondateur op als parcoursbouwer van de Primavera.

De toestand van het wegennet was niet aan zijn aandacht ontsnapt en Mark dacht onmiddellijk luidop aan een last minute parcourswijziging ten einde het rennerskapitaal van deze club niet in gevaar te brengen.

Simon had onder het motto vroeg begonnen is half gewonnen immers al een slippertje gemaakt op zijn nuchter maag.

Enkele opties werden overwogen : een zoutstrooier uitsturen leek aantrekkelijk maar was praktisch onhaalbaar vanwege geen zout aanwezig.

Het wegdek droog blazen leek al evenmin haalbaar.

De president had pro-actief gehandeld en verscheen met dotten van winterbanden aan de start.

Er werd even gedacht dat hij in extremis het dienstvoertuig van Franky Dury had geleend maar bij nader toezien bleek het om een klassevoller en meer gesofistikeerd toestel te gaan : een mountainbike.

Uiteindelijk laste Mark iets meer "grote" baan in totdat de zon de binnenwegen volledig had ontdooid.

Crisismanagement van de bovenste plank heet zoiets!

De verzamelde pers stond ondertussen te likkebaarden om een primeur binnen te halen : wie zou er het portretrecht van de Tinekesvrienden kunnen opeisen?

De president ontwapende ter plaatse een dreigende persoorlog door te zwaaien met zijn exclusiviteitscontract : de eer viel te beurt aan Het Nieuwsblad dat alle reclame-en beeldrechten voor 2014 kon binnenrijven.

Sterk onderhandeld!

De bonte kleurenverzameling van  Streuvelsvrienden (exclusiviteitscontract met 't Pallieterke)  deed nog een poging om de ploegfoto te saboteren maar ze werden weggedrumd door een atletisch oranjeblauw leger.

Sportdirecteur David zag dat het goed was en gaf het startschot.

Met een terug naar schoolgevoel werden de bolides in gang getrapt richting Komen.

Winteranekdotes vlogen in het rond, de 4 (VIER!) roodwitte goals werden nog herhaalde keren opnieuw gescoord en het nog zeer prille wielerseizoen werd druk becommentarieerd.

De kopmannen van dienst, Mark en Rambo, dwongen enorm veel respect af.

De anciens van de club hebben samen meer dan 100 jaar levenservaring en hielden het tempo egaal en aangenaam.

Wouter zorgde nog voor een onbetaalbare reclamestunt door lek te rijden en zodoende de plaatselijke bevolking te wijzen op de lekkernijen in zijn bakkerij.

De gedrevenheid van de kopmannen bracht de pitstop in gevaar maar uiteindelijk raakte David nog verlost van zijn culinaire hoogstandjes, waarvoor dank.

Mooie en pittige seizoensopener,60 km,17 deelnemers en 24,7gemiddeld.

Tot zondag,zelfde tijd,zelfde plaats.

 

Red Philip

 
NVDR: herbeleef de rit op GARMIN http://connect.garmin.com/jsPlayer/454593206
 

 

3 opmerkingen:

President zei

Prachtig verslag van onze Red Philippe die ik in de finale, gedreven op KVK-adrenaline, zelfs nog op kop zag vlammen.
Mooie seizoensopener aan een verstandig tempo waarvoor dank aan Marc & Rambo

pantani zei

Blij om te zien dat mede door de zachte winter 17 "afgetrainde" tinekesvrienden aan de start verschenen voor deze openingsrit.
Aan het verslag te zien heeft onze Red Phille nog niets van zijn kwaliteiten verloren. Klasse.
Intussen fietst de B- ploeg (Pantani,Ringo,Dirk,Bart,Bjorn en Geert Dep.2) zich onder leiding van Dirk het ei uit hun gat om ons klaar te stomen voor de 247 km van de RVV.
Bij deze hebben wij zondag 132 km en 1000hm in de benen gereden op het parcours van " de rit vd gouverneur".
Ik hou jullie op de hoogte over deze B- ploeg. Gr Pantani

Red Philip zei

Mea culpa...Volgens een kwaliteitskrant is het niet de B-ploeg maar wel ons elitekorps dat zich aan het klaarstomen is voor Vlaanderens mooiste. Inschattingsfout bij deze rechtgezet!