contact

Verslag van de rit van 23 maart 2014 Néchin


Met  5 graden voelde de ochtend van deze 4e etappe heel fris aan. De aandachtige lezers van meteo Tineke waren evenwel niet verrast en hadden zich getooid met helmmutsen en dikke handschoenen. De betrouwbaarheid van ons meteostation is ronduit legendarisch, zelfs 7 dagen op voorhand serveert het ons een waarheidsgetrouwe weerschotel. De president kwam gemotoriseerd en met breaking news Ten Koetshuize opgereden. Hij is nl fiere opa geworden van Mila, een eerste kleindochter en meteen de jongste vrouwelijke supporter van K.V.Kortrijk! Proficiat voorzitter en first lady! Nu hij vanaf heden de nachten zal moeten doorbrengen aan de zijde van oma galmt de hit “Oma’s aan de top” dagelijks doorheen de living. Onze SB/PM kwam diepbedroefd en getooid met een rouwband aan de start. Essevee kan immers niet meer mee. Danone neemt op de truitjes de plaats in van Molecule omdat ze volop hun yochurtbekers in the picture willen plaatsen en als rugsponsor werd het vermaarde Kleenex binnengehaald. De Heizel zien en sterven, redelijk herkenbaar. Voorts een opgemerkte rentree van Ivan.

Een bruingebrande  fondateur hield er nog even de spanning in maar als parcoursbouwer van de dag maakte hij toch tijdig zijn opwachting. Zijn wintersportvakantie was een voltreffer : 25 graden, bikiniweer en sneeuw van Esseveekwaliteit. Diederik ten slotte vierde zijn debuut als sportdirecteur en onze bakker-sponsor Wouter wou geen 3e keer lek rijden en kwam in burger het hersteld clubwiel inleveren.

We trokken ons op gang voor een rit op Waals grondgebied, Néchin en omstreken. De fondateur kreeg versterking van o.a. Kevin om de onbekende paden en wegen plat te rijden. Het dient gezegd dat het wegennet over de grens de kenmerken vertoont van de Staatskas :  vol putten die enkel op lange termijn zullen gevuld kunnen worden. Daar waar Willy vorige week het Noorden verloor was het nu de beurt aan onze clubgps in hoogsteigen persoon! De eerste wegversperring zorgde voor een 100% desorientatie, het toestelletje draaide volledig in de soep en onze parcoursbouwer kon niet onmiddellijk terugvallen op zijn parate kennis. De Waregemse Han Solo zou hier goed van pas gekomen zijn want volgens hem is’t altijd “’t es ol iere”! Nader onderzoek wees inmiddels uit dat onze fondateur het slachtoffer werd van de Amerikaanse paranoia. Ze hadden in het licht van de komst van Obama alle satellietverbindingen in een straal van 60 km uitgeschakeld. Vriend en vijand rijden dan natuurlijk verloren. Even later was het euvel evenwel hersteld en werd dé attractie van de rit geserveerd : een 700 m lange kasseistrook om u tegen te zeggen. De president nam strategisch zijn positie in gevolgd door Tim die geen cm uit zijn wiel week. Het werd een holderdebolder gevecht op een hier en daar glibberige ondergrond dat gewonnen werd door een in vorm verkerende Kevin. De wijn van vader Willy bevat ongetwijfeld anabole steroiden. Even later kwam Diederik op de proppen met rijsttaartjes en drank, van een uiterst aangename pitstop gesproken! Bedankt Diederik.

Met een aangename rugwind verlieten we Néchin en reden we een pittige 2e rithelft met hier en daar enkele bescheiden hoogtemeters kwestie van spieren en longinhoud langzaam te prepareren voor het zwaardere werk. Van zwaarder werk gesproken : onze elitejongens reden 150 km op het Davitamonparcours en jaagden er 1200 hoogtemeters door!

Bij terugkomst bleek Ten Koetshuize afgezet met een indrukwekkende reeks nadars. Sterk werk van de president die de hele zone had afgehuurd om een feestje te bouwen met zijn onderdanen : 22 keer een Jupilerproost op het nieuwe leven. Bedankt Mila, bedankt president!

22 renners,71,5 km en 25,5 gemiddeld. Tot volgende zondag, officieel om 8u maar het zal aanvoelen als 7u!

Red Philip
 

2 opmerkingen:

President zei

Briljant verslag van onze eminente clubschrijver. Zijn blakende form slaat niet alleen op zijn pen maar ook op zijn benen: op de flanken van de St-Annaberg peddelde hij nog vlot mee met de hoofdwacht. Van zijn winters labeur plukt hij nu de vruchten....
Dank aan de Fondateur voor opnieuw een heel originele en aangename rit

Jacques SG zei

Een dikke proficiat aan de president en zijn madam, en natuurlijk ook aan Pieter en zijn madam. Geen mooier geschenk dan vader/moeder/oma/opa te worden ! Voorlopig heb ik nog maar 3 ritten gemist. De volgende 2 kan ik er ook niet bij zijn, maar daarna doe ik weer volop mee voor de titel, alles ligt nog open !