contact

Verslag van de rit van 16 maart 2014 Zandvoorde & Bellewaerde


Reeds de 3e etappe in de Tinekestour en opnieuw bleken de weergoden ons gunstig gezind. Een aangename temperatuur zorgde voor gechambreerde atleten, zij het op slaapkamertemperatuur. Opgemerkt heroptreden van Tim die na een neusoperatie het doktersadvies aan zijn laars lapte en zo de legendarische woorden van good old Briek in daden omzette : "ge moe rien aje moe rien". Het laat zich raden dat Tim de rest van de ritten zal domineren met de vingers in de neus. Geen Streuvelsvijanden gespot aan de startplaats. Verdwenen in de Bermudadriehoek of al op weg richting Oekraine om al hun gewicht in de Krimschaal te werpen? Dat zal allicht pas duidelijk worden na het vinden van hun respectievelijke zwarte dozen. Hopelijk onthullen die niet té veel. Ook Mark de Fondateur was in geen velden en wegen te bespeuren. Zou hij bezweken zijn onder het gewicht van zijn pril baronschap en de daarmee gepaard gaande recepties en fietsloze orgieën?

Wat er ook van zij, Ten Koetshuize kleurde langzaam maar zeker blauworanjezwart. De aanwezigheidsteller stond rond de klok van 8u op 40 teelballen en Petra die de eer van het sterke geslacht opnieuw met verve kwam verdedigen. De elite zonder contract was toen al bijna een uur onderweg met op het menu zowat de hele Westhoek,142 km en 860 hoogtemeters! Hopelijk zijn de talentscouts nog bezig aan hun winterslaap want anders dreigen we een aantal kopstukken kwijt te spelen nog voor de play offs  goed en wel van start gaan. Gelukkig beschikt onze club over een zeer gedisciplineerde SB/PM die zijn ziel en speerpunten niet verkoopt voor enkele vluchtige zilverlingen.

Onder het oog van een stuurvaardige Lomme Rambo trok parcoursbouwer Willy met een John Massisallure de Tinekestrein op gang. Een ferme tegenwind beukte zo genadeloos op de kopman in dat die na ongeveer 1 uur wedstrijd als een volleerde  trapezist geplooid tussen zijn kader begon te hangen. De Willydynastie was evenwel vlakbij want zoon Kevin en schoonzoon Simon sprongen onder het motto "eendracht maakt macht" de pater familias bij in de ongelijke strijd tegen de ontketende  natuurelementen. Even later bleek onze SB/PM helemaal van de kaart toen hij zich op 300 m van zijn residentie liet dribbelen door een wegversperring. Er wordt hiervoor bij het bestuur een ontwerp van reglementswijziging ingediend die bepaalt dat elke parcoursbouwer vanaf heden verplicht het parochieblad moet inkijken op zoek naar plaatselijke wegomleidingen. Sponsor Wouter besloot even later in een bakkerijloze wijk lek te rijden. Opnieuw een sterke PR-stunt, Wouter! Ook Steven wou wel eens een reservewiel en de handigheid van Rambo testen. Beiden doorstonden de vuurproef met glans. Op een stukje vrij parcours werd er vervolgens een cartouche van jewelste afgesloten die uiteindelijk resulteerde in een door Kevin glansrijk gewonnen tussenspurt. Even voorbij Bellewaerde kon de pret niet op : pitstop met spijs en drank waarvoor dank aan Don Felipe!

De terugtocht werd gekenmerkt door heerlijke rugwind die de gegeselde en kromgereden ruggen met fluwelen zachtheid masseerden. In de finale werd cartouche nr 2 afgeschoten met o.a. Tim,Simon en Red Philip in de hoofdrol. Zou Tim hiervoor de neusdruppels van ex-KVK-er  N'Diaye geleend hebben?

Na een heerlijke rit bereikten we met een voldaan gevoel Ten Koetshuize. Bedankt Willy!

70 km tegen een gemiddelde van 27,2. Mooi zo!

Tot zondag om8u.

Red Philip
 

2 opmerkingen:

President zei

Ja PM Willy, da komt ervan als ge meer dan de helft van 't jaar in het buitenland vertoeft: niet op de hoogte van wegenwerken in je eigen achtertuin... En ook al niet van de evenementenkalender van Dadizele. Toch een heel leuk ritje aan opnieuw een uitstekend tempo met dank aan het triumviraat Willy & Co. Mijn Garmin registreerde 57,1 km/u in het wiel van Wesley tijdens het vrij tempo in Zonnebeke. Niet slecht voor de B-ploeg mijn gedacht....

Skatbewaarder zei

Het is gemakkelijk klappen als je daar uit de wind in het wiel zit. Maar mijn bloedverwanten of erfgenamen hebben dat goed oogelost.ze hebben wel opnieuw van mijn wijn mogen drinken.
Volgende keer probeer ik het met oussalami