contact

Verslag van de rit van 1 juni 2014 Franco-Belge


Een verlengd weekend lachtte ons toe op de feestkalender en het leek er sterk op dat enkele van onze vaste waarden een enkele reis ter Hemelvaart hadden geboekt. Toch nog 13 dapperen en sportdirecteur Bart Huysentruyt aan de start.  Een opgemerkt wederoptreden van Piet Deceuninck die na zijn doodsmak in de Ronde van Vlaanderen 2 maanden uit was. Piet kan nog niet op reis want hij is momenteel nog altijd persona non grata in de metaaldetectoren op de luchthavens. Hij is weliswaar vlot hersteld maar de haken, ogen en bouten waarmee hij terug opgekalefaterd werd zijn niet detectorbestendig. Een ruimtereis zou wel nog tot de mogelijkheden behoren gezien de liters astronautenvoeding die hij de jongste maanden achterover kapte. In ieder geval een sterk, moedig, karaktervol en vlug wederoptreden dat ons ten zeerste verblijdt. Chapeau Piet! Tim, onze youngster, ruilt tegenwoordig noodgedwongen de fiets voor de studieboeken. Met gekromde rug verorbert hij tekst en leestekens alsof het kilometers bergaf betrof. Veel succes Tim! De president laadt samen met de first lady en Thira de batterijen op in Zuid-Frankrijk terwijl Pantani en gezin het Duitse Eifelgebergte verkent. Ouderdomsdeken Willy nam dan ook de bestuurshonneurs waar en mocht tevens de  ex-secretary-general aan de start verwelkomen.

Ritarchitect Kevin trok de Tinekesmachine klokvast  in gang richting het land van de Syriëstrijders en Hollande. Respectvol als we zijn brachten we daarbij een vroege groet aan de residentie van de fondateur. Daar deed evenwel een zak pistolets aan de voordeur vermoeden dat de plaatselijke bewoners zich nog in licht comateuze toestand bevonden. Na een 15-tal km verlieten we ons luilekkerlandje en denderden we de douaneloze skreve over. Het vlak parcours zorgde voor een gezwinde pedaalslag en aan kilometerpaal 35 kwam de kasseiaap uit de mouw : een uit Paris-Roubaix geknipte en uit de kluiten gewassen strook die bijna de beenspieren van kuit- en scheenbeen losrukten. De SB/PM stond daar even liftend aan de kant maar slaagde er uiteindelijk toch in eigenhandig zijn kettingprobleem te herstellen. Van een hoog Briek Schottegehalte gesproken!

Na 45 km en juist in de helft werden we verwend door een zondags buffet geschonken door Bart waarvoor hartelijk dank.

Het 2de ritgedeelte was minder lichtlopend en deed ons kennis maken met hier en daar een heuveltje uit het voorgeborgte van de Pyreneëen.  Het leek erop alsof we de vakantieresidentie van de president aan het naderen waren maar dat bleek evenwel gezichtsbedrog. We bleven op zo’n 840 km steken en gezien de patatten al opstonden thuis konden we het niet maken om op de apero te gaan bij de voorzitter en de first lady.

In plaats daarvan kregen we een denderende finale langs de Leieboorden waar over een afstand van zo’n 6 km supersonische snelheden genoteerd werden.

Voldaan bereikten we onze thuishaven na een rit van 91 km tegen een gemiddelde van 27,8 km. Heel mooi werk van parcoursbouwer Kevin die er nog maar eens in slaagde origineel uit de hoek te komen.

Tot zondag voor een vaderdagavontuur o.l.v.Wesley!

Red Philip

2 opmerkingen:

Skatbewaarder zei

Prachtig ritje met veel afwisseling. Niet veel leden aan de start wat ons toeliet om eens met de een en adervte keuvelen.0

Skatbewaarder zei

Prachtig ritje met veel afwisseling. Niet veel leden aan de start wat ons toeliet om eens met de een en adervte keuvelen.0