contact

Verslag van de rit naar Steenstraete 100814


Het blijft een Belgische  zomer om u tegen te zeggen : even wisselvallig als de resultaten van de Zuidwestvlaamse voetbalclubs. De ene keer klitten donkere wolken samen om er een klank-en lichtspel van te maken, de andere keer priemen de zonnestralen doorheen het wolkendek om al wat wit is, bruin te maken. Deze zondagmorgen was het niet anders : de weerstations hadden het over wisselvallig weer, de buienradars voorspelden een droge voormiddag en meteo Tineke zat  er voor wat temperatuur en windrichting betreft er boenk op. Na de eerder matige bezetting in de voorgaande  ritten, daagden nu toch al 19 man op! Het heroptreden van onze MM Kroaat Pantani zat hier allicht voor veel tussen. Zelfs de poorten van Ten Koetshuize gingen na 3 werkloze weken terug open : overal waar Pantani komt gaan deuren open, zelfs de meest beveiligde.

Ondanks de temperatuur ontwaarden we toch twee koukleumen aan de start : fondateur Mark en Tim. Hun vestimentaire overdosis hield evenwel  verband  met een nieuwe trainingsvorm : overtollig spierweefsel verbranden door het transpiratieniveau te verhogen. Echte conditiefreaks die hun tijd ver vooruit zijn.

De kalender was ons gunstig gezind : na enkele copieuze hoogtemeterritten stond nu een overgangsrit tussen berg en dal op het programma. Kevin was parcoursdirigent van de week terwijl Geert Depoortere de 2de zijn rol als sportdirecteur voor de gelegenheid niet wilde delegeren aan vrouwlief.   Had hij slechte punten vergaard, was hij in extremisch gebriefd door de weergoden of zat de 1e overwinning van zijn favoriete ploeg er voor iets tussen?  De Streuvelsvrienden waren welgeteld met 4 al was hun penningmeester-voorzitter-ceremonie-en materiaalmeester in geen velden en wegen te bespeuren. Een onthoofd team alshetware.

Champ Ronny wil van geen wijken weten en domineert op Merckxiaanse wijze dit kampioenschap. De Kannibaal is duidelijk herrezen, het wordt een hele opgave om hem in het tussenseizoen uit de greep van bloeddorstige managers te houden. Gelukkig is onze SB/PM een gepensionneerde bankier die weet waar de financiële klepel hangt zodat de gezondheidstoestand van de clubkas niet afhankelijk is van uitgaande transferts.

Kevin werd in de frontlinie geassisteerd door David of hoe de juniors het tegenwoordig overnemen van de seniors. Een toestand die perfect in evenwicht is want de zonen werken voor de vaders die genieten van hun welverdiende rust na een leven van hard labeur in overheidsdienst en het bankwezen. De fondateur had een gloednieuwe snelheidsbegrenzer meegebracht. Het ding zorgt  ervoor dat het 1e wedstrijduur vanaf heden nog tegen maximaal 26km/u mag gereden worden om de clubdiesels langzaam maar zeker op temperatuur te brengen. Vanaf volgend seizoen zou zelfs aan de parcoursbouwers gevraagd worden om trajectcontrole te voorzien. Straks komen ze nog van heinde en verre om de best practices van die onnavolgbare Tinekesvrienden te ontleden.

Het werd een heel mooie rit waarvan de eerste 50 km heerlijk bolden daarbij geholpen door een aangename rugwind. De pitstop was opnieuw van een culinair hoogstaand niveau : cake en andere lekkernijen vervaardigd op ambachtelijke wijze. Bedankt Geert! Na deze verwennerij werd duidelijk waarom Geert zijn echtgenote op non-actief had gezet. De hemelsluizen werden druppelsgewijs opengezet om enige kilometer verderop alle remmen los te laten : het water viel met bakken uit de lucht, regenvestjes werden uit menig achterzak getoverd. De sportdirecteur had de situatie perfect ingeschat : van tactisch inzicht gesproken!

Als echte Flandriens stoomden we op richting Heule nog nagenietend van enige hoogtemeters en een malse kasseistrook. Bedankt Kevin voor dit zeer aangenaam vlak intermezzo!

19 renners, 93 km en 27,2 gemiddeld.

Tot zondag!

Red Philip
NVDR: herbeleef de rit op http://connect.garmin.com/jsPlayer/563466891

4 opmerkingen:

President zei

Prachtig verslag alweer met vermelding van de afwezige seniors Waldorf & Staetler. Heb genoten van de rit: rustige landelijke wegen aan een verstandig tempo met voor iedereen wat wils. Dank aan Kevin voor de rit en Geert D II & Nouchka voor de ravitaillement.

Red Philip zei

Let op het historisch puntentotaal van de nr 3 in de klassering!

pantani zei

Niemand houd mij tegen, zelfs stad Kortrijk niet :-)

SG zei

Let op het woord "welverdiende" in het verslag, een verslaggever met klare kijk, mijn gedacht !