contact

Verslag van de rit van 24 augustus 2014 Doom- & Kruiskerke


De zevende dag rustte hij…Niks van dat bij ons : wij rusten tijdens de week en vlammen er op los de zondagmorgen. De sfeer van de grote dagen hing in en rond Ten Koetshuize. Niet druppelsgewijs maar als in een regenvlaag stroomden de Tinekesatleten het vipdorp binnen. Het was alle hens aan dek bij Pantani die ogen, vingers en bijlagen te kort kwam om alles op het wedstrijdblad genoteerd te krijgen. Onze seniorenafdeling – beter bekend als de Streuvelsvrienden – stond erbij en keek ernaar. Even verwarring aan de inschrijvingstafel toen vermoed werd dat er zich een zwartrijder tussen de mazen van het startnet probeerde te wringen. Na een screening door onze anti-fraude en witwascel bleek het evenwel om de afgeslankte  versie te gaan van niemand minder dan Bart Vanhoutteghem! Zijn camouflagetechniek had een averechts effect : als enige in lange broek. Wou hij hiermee een statement maken? Dat hij thuis en overal de broek draagt of is het juist andersom? Volgens sommigen heeft het te maken met het beschermen van 3e graads brandwonden opgelopen tijdens een welverdiende en uiterst zonnige vakantie. Wat er ook van weze : welcome back Bart! We mochten tevens “oude” krijger SB/PM Willy opnieuw verwelkomen. Hij bleek net lichamelijk hersteld van een zware zomerse sportprestatie : het volgen van het WK voetbal, de Tour, de Giro en Europees patattenvoetbal. Vooral van dat laatste moest hij ferm recupereren. Voorts merkten we nog enkele bedrukte gezichten op : het zaterdagavondvoetbal had niemand vrolijk gemaakt. De ethische commissie van onze club heeft in samenspraak met de veiligheidscommissie evenwel besloten om tot nader order een voetbalspreekverbod uit te vaardigen. Kwestie van te vermijden dat de Koude Oorlog tussen roodwit en roodgeelgroen escaleert in een prei –en patattengevecht. Voorts mochten we ook Gerd opnieuw in de armen sluiten, zij het als sportdirecteur en chef van de ravitaillering.

Parcoursbouwer van dienst was niemand minder dan good old clubgps fondateur Mark. Er zijn nog zekerheden op zondag : zelfs bij het uitvallen van alle satellietverbindingen  en elke vorm van elektriciteit raken we met dergelijke locomotief altijd thuis. Zijn 6de oriëntatiezintuig is fenomenaal ontwikkeld, alsof het een hormonenbehandeling heeft ondergaan.

Net voor de start polste de president nog naar een kandidaat medekopman : plots leek het alsof er een peloton zwaluwen over onze hoofden scheerde maar uiteindelijk bleek Guy bereid samen met Mark de wapens op te nemen richting Dooms-en Kruiskerke.

In een omgevingstemperatuur van 8 graden maar toch onder een veelbelovende hemel werd de Tinekesmachine op gang getrokken zoals indertijd John Massis treinen in beweging zette. Na een goed uur wedstrijd onstond er deining in het peloton vanwege de continue snelheidsovertredingen die het kopmanschap beging. De maximumsnelheid van 26 km/u werd niet gerespecteerd door de uitvinder van de snelheidsbegrenzer himself! Onwaarschijnlijk goede benen lagen hier ongetwijfeld aan ten grondslag. Even later opnieuw consternatie toen niemand minder dan onze maillot jaune Ronny lek reed. Red Philip overweeg eventjes een demarrage om nog in extremis een gooi naar de titel te kunnen doen maar liet uiteindelijk dit snode plan toch maar varen. De pitstop vond plaats in een idyllische en bosrijke omgeving. Bospoepers kregen we niet te zien, prostaatgevoelige urinestralen daarentegen wel. Bedankt Gerd voor het aangename natje en droogje!

Op de terugweg namen Pantani en Ringo het heft in handen waardoor de snelheid opgedreven werd en er een 3 op de garmins en andere cat eyes verscheen.

Heel amusante rit die perfect gestroomlijnd werd door onze clubgps. Bedankt fondateur Mark!

89 km,23 renners en 26,4 gemiddeld.

Tot zondag op de Koppenberg!

Red Philip
NVDR: herbeleef de rit op http://connect.garmin.com/jsPlayer/575473318

5 opmerkingen:

President zei

Prachtig verslag opnieuw van onze clubkroniekschrijver waarvoor dank. Heel plezante rit over originele wegen, heb mij gejeund. Moet mijn fiets wel voor de derde opeenvolgende week kuisen maar dat mag de pret niet bederven. Dikke proficiat aan Marc de Fondateur, zijn bijnaam als club GPS waard

Wesley zei

Mooi verslag. Lang geleden dat ik nog een veldtoertocht had gereden. Bij deze is de voorbereiding voor het mountainbikeseizoen ingezet. Alle gekheid op een stokje: mooie rit waarvoor dank Marc.

Skatbewaarder zei

Het was inderdaad een mooi en leuk ritje, de pp rit, popcorn en prei alom.

Anoniem zei

Het was met heel veel plezier in elkaar gestoken. Blij dat iedereen ervan genoten heeft, zelfs met het stukje aardeweg...
De opkomst was terug prachtig, misschien omdat ze wisten dat de snelheid NIET TE HOOG zou liggen...
gr, de fondateur

De fondateur zei

Prachtig verslag. Rit met veel liefde gebracht. Zelfs geen gemor niettegenstaande een stukje aardeweg.
Goede opkomst, misschien omdat ze wisten dat de snelheid binnen de perken ging liggen...
gr, de fondateur