contact

Verslag van de rit van 4 augustus 2014 Maarkedal-Mater


Alles was opnieuw aanwezig voor onze zondagse evenwichtsoefening op 2 wielen. Glimmende bolides, stralende zon, onthaarde en behaarde kuiten, fel ontwikkelde buikspieren, aerodynamische helmen , een parcoursbouwer, een sportdirecteur en last but not least het ochtendlijke gezelschap van onze Streuvelsvrienden. Gedreven door een soort bedrijfsspionage pikt hun management graag eens een Tinekesbriefing mee ten einde hun clubstructuur up to date te houden. Vestimentair, conditioneel en inschrijvingstafelsgewijs is daar evenwel nog veel werk aan de winkel. Alleen hun kampioenenviering blijkt al op punt te staan : ze reserveerden een tafel voor 4 personen in de Hollywok en slaagden er zelfs in DJ Jos uit Landen vast te leggen om een overdosis decibels door de lucht te slingeren. Opvallend gegeven was dat de meerderheid van ons aanwezig elftal uit 50-plussers bestond of hoe het karakter evenredig toeneemt met de leeftijd. De jongere exemplaren zitten momenteel her en der verspreid over het Europees continent waar ze als waardige Tinekesambassadeurs uitblazen van een jaar vol hard labeur op en naast de fiets. Een opnieuw gezond verklaarde Geert S vierde zijn rentree als gewaardeerd parscoursbouwer en zo wisten we meteen waar we aan toe waren : hoogtemeters, hoogtemeters en nog eens hoogtemeters!

Voor de 2de keer in evenveel weken besloot een van conditie blakende president om het peloton mee op sleeptouw te nemen. De windrichting zat net als het tempo heel goed hetgeen ervoor zorgde dat de bergzone in optimale omstandigheden kon aangesneden worden.

Jacques, de ex-secretary- general, vond dat de werkloosheidsgraad van de MM a.i. de jongste weken de ogen uitstak en besloot dan maar om pal aan kilometerpaal 7 lek te rijden. Zijn hoogtechnologisch materiaal verdraagt geen reserve-onderdelen zodat hij zelf op Sylvère Maesachtige wijze aan de slag moest. De grootte van het ventiel zorgde voor hilarische toestanden. We werden als het ware in de tijd teruggecatapulteerd ,recht naar de les biologie. Bjorn gaf als een toegewijde leerkracht tekst en uitleg over de omvang, dikte lengte en grootte van tepelbedden  -en toppen bij de gekleurde vrouwelijke populatie. Het dient gezegd : hij is kenner!

Na dit hoogstinteressant didactisch intermezzo stoomden we op richting bergzone. De Korte Keer presenteerde zich in volle glorie en werd door iedereen vlot verteerd. Even verderop was het opnieuw prijs : de Ladeuze deed opnieuw bloeddruk- en hartslageters stijgen maar ook hier werd niemand in de vernieling gereden. Zelfs kasseien stonden op het menu : de rit kreeg de allures van een regelrechte topklassieker. De pitstop was van hetzelfde kaliber als de etappe zelf : champ Ronny serveerde gekoelde dranken terwijl de door zijn echtgenote versgebakken cake de smaakpapillen streelde. Bedankt Ronny, prachtige bevoorrading! Tussen de cake door werd ter plaatse nog vlug een aflevering van het moppenprogramma “Hygiëne thuis en daarbuiten” ingeblikt. De vervoeging van het werkwoord pijpen werd aangeleerd waarbij lakens verbannen werden naar plaatsen waar de zon niet komt. Er werd zelfs gezongen van “madame pipi a des ennuis…”. Wat een talentvolle club!

Vol energie gingen we op zoek naar de uitdagingen van de 2de rithelft. Die waren niet min : Wolvenberg, Vossenhol, nog een portie kasseien en als slot de race langs het Kanaal waar nog snelheden van om en bij de 50 km/u werden genoteerd!

5 sterrenrit van Geert S die duidelijk kwaliteit verkiest boven kwantiteit! Bedankt Geert, hier zat werkelijk alles in wat een wielertoerist zich maar kan wensen! Klasse!

11 renners, 1 sportdirecteur, 91 km tegen 25,7 gemiddeld.

Tot zondag!

Red Philip
NVDR: herbeleef de rit op http://connect.garmin.com/jsPlayer/557844006

2 opmerkingen:

President zei

Verslag op niveau van de rit: subliem. Vanaf de Korte Keer was het puur genieten, ongekende baantjes en originele terugrit. Ook de service course was top, de afwezigen hadden weeral ongelijk!!

pantani zei

Opnieuw heel mooi verslag.
3x scheepsrecht voor Geert.
Vanaf zondag terug aanwezig na een tussenstop in Kroatië.