contact

Verslag van de rit van 5 april 2015, parcours Ronde van Vlaanderen


De sfeer van de wielerhoogdagen hing proevensklaar in de kille lucht boven Ten Koetshuize. De wielerhoogmis van Vlaanderen stond opnieuw geprogrammeerd hetgeen ons bestuur nooit onopgemerkt voorbij laat gaan. Het gros van de leden genoot evenwel van een dag dienstvrijstelling nadat ze op zaterdag een bovenaardse prestatie hadden neergezet. Zo stuurde de club enkele zonen uit : Kevin en Yvan verdedigden de clubkleuren in de echte Ronde terwijl een delegatie onder leiding van Dirk zomaar eventjes van Parijs naar Heule fietste! De weersomstandigheden zaten ietwat tegen en maakten van de Tinekesuitdagingen ware helletochten. Yvan vond het de zwaarste beproeving uit zijn al ellenlange carrière terwijl Kevin blauw kleurde van de zwarte sneeuw die hij onderweg meermaals zag neerdwarrelen. Zijn Flandrienkarakter in combinatie met de vaderlijke morele steun van coach Willy deden hem de man met de hamer op een Vasqueziaanse manier dribbelen. 8u50 op de fiets, 8400 kcal doorheen zijn atletisch lijf gejaagd en een gemiddelde van 27/u : aub! Onze Parijzenaars deden allerminst onder en zetten een zo mogelijks nog straffere prestatie neer : 289 km in apocalyptische omstandigheden waarbij regen en wind hun incasseringsvermogen zwaar op de proef stelde. Drijfnat en bij momenten bibberend op 2 wielen, 1830 hoogtemeters soldaat gemaakt tegen een gemiddelde van 26,5 : welke wielerclub kan dergelijke heldendaden voorleggen? Juist! Een dikke proficiat aan al deze ambassadeurs van ons team!

Toch slaagden we erin om alsnog 13 renners aan de start te krijgen voor onze eigen Ronde. Keizer Ronny haalde ook een straffe toer uit en bood zich – ondanks zijn deelname aan Parijs-Heule -  in groot KVK-ornaat aan als sportdirecteur. De president had een ingenieuze rit in elkaar geknutseld die ons zou onderdompelen in de heerlijke sfeer die rond dé Vlaamse klassieker bij uitstek hangt. Terwijl de SB/PM als hoofdscout afgevaardigd werd naar de VIP-tent te Zwevegem, Petra haren Dirk op een welnessbehandeling trakteerde en Pantani nog van de Moulin Rouge aan het dromen was, torste onze voorzitter 75% van de Raad van Bestuur op zijn brede schouders. Geassisteerd door de ex-Secretary General en rekenwonder Jacques trok onze karavaan zich op gang richting de hoofdstad van Zuid-West-Vlaanderen. Een speciale ervaring : in alle vroegte laveren langs foorkramen en hotels waar de professionele helden van de fiets hun nacht hadden doorgebracht. We passeerden zelfs de plaats waar de toekomstige Rondewinnaar had liggen snurken. Met microscopische precisie doordringen tot in het hart van de Ronde heet zoiets, dichter kun je niet geraken! Het ging vervolgens gezwind richting Hoog Kortrijk waar de eerste hoogtemeters zorgden voor een welkome opwarming van hart en spieren. Het zwaartepunt van de rit situeerde zich in het dorp van de Ronde : Zwevegem en deelgemeenten. Ruim op schema werd de pitstop gehaald waarbij Ronny alles uit de kast haalde : een gevarieerd buffet waarbij als dessert genoten werd van paashazen geschonken door Fanny. Bedankt Ronny en Fanny!

De wielerkoorts was inmiddels net als de temperatuur met enkele graden de lucht ingegaan. De toeschouwers verschenen druppelsgewijs op het parcours, hier en daar kirden wat vrouwenstemmen bij het aanschouwen van onze atletische lichamen al dient het gezegd dat de Heulse ambiance van vorig seizoen niet echt benaderd werd.

We besloten dan maar om kort voor de renners de Kortrijkzanen nog even op te warmen om daarna  onze strategische plaats in de buurt van het Guldensporenstadion in te nemen. De president stond rechtstreeks in verbinding met de wedstrijdjury terwijl de fondateur erin slaagde koersbeelden op zijn mobieltje te projecteren. Een Heuls politicus en verre familie van een zekere Angelina ontvouwde nog even zijn toekomstvisie om vervolgens helemaal op te gaan in de epos van deze Vlaamse wielerhoogmis.

79 km, 400 hm, 14 deelnemers en 26,0 gemiddeld . Met dank aan de president voor weer eens een unieke belevenis op 2 wielen. Tot zondag!

Red Philip

 NVDR 1: herbeleef de rit op https://connect.garmin.com/modern/activity/738532326

NVDR 2: dank aan Red Philip om zijn goeie zorgen voor ons roerend goed als materiaalmeester ad interim.

2 opmerkingen:

President zei

Briljant verslag van Red Philippe waarvoor dank. Een clubsupporter die blauw ziet van de zwarte sneeuw, ge moet er maar opkomen. Proficiat aan alle Tinekesvrienden die onze eer verdedigden in Vlaamse en Franse velden. We kijken er naar uit om de volgende zondagen jullie wieleravonturen te vernemen.

pantani zei

Dikke merci Phille om mijn taak te hebben overgenomen tijdens mijn voorbereiding Parijs.