contact

Verslag van de rit van 2 augustus 2015 Lozer


Zondag 2 augustus even voor 7.30 uur ….. de zon doet haar eerste pogingen om ons te vergasten op een mooie dag. Onze sportbestuurder Jacques staat als eerste paraat en wordt aangeklampt door iemand van de Streuvelsvrienden die ervan profiteert om heimelijk naar de transfervoorwaarden te polsen voor het volgend seizoen. Toen die evenwel te horen kreeg dat men niet alleen medische maar vooral een ganse batterij zware psychologische proeven dient af te leggen, druipt hij ontgoocheld af …. Ondanks Kortrijk-congé vinden 13 Tinekesvrienden hun weg naar de klassieke startplaats. De zon heeft ondertussen haar plaats veroverd en dit zorgt zo vroeg op de morgen voor een ontspannen relaxe sfeer in die mate zelfs dat men overweegt om een salontafel  en stoelen te halen en de rit te vervangen door een gezellig onderonsje.

De voorzitter is ondertussen maar al te blij dat eindelijk iemand allusie maakt op de nieuwe valhelm die hij zich aangeschaft heeft.  Het model kan op algemene goedkeuring rekenen; alleen vindt men het jammer dat deze helm niet de voorzijde van zijn gelaat bedekt……

Iedereen geniet zo van het zonnetje dat zelfs  de melding dat de voorziene Fiertel vervangen wordt door een rit naar Lozer en Boeregem,  op algemeen applaus ontvangen wordt. Bart is speciaal komen aansluiten uit pure nieuwsgierigheid; de ganse namiddag heeft hij GPS-en,  landkaarten, atlassen geraadpleegd maar nergens Boeregem teruggevonden….

Na een klassieke aanvang wordt stilaan de  speciale, gepersonaliseerde touch duidelijk die Willy er als parcoursbouwer en gepensioneerde met veel tijd steeds in slaagt te geven aan zijn ritten: nieuwe baantjes, mooie uitzichten, perfecte voorbereiding, perfecte uitvoering…. kortom het was genieten geblazen!

Ook voor de klassieke pauze mochten we ons verheugen op een 5-sterrenuitvoering. Aan het kasteel  van Lozer werd in een echt vakantiedecor halt gehouden. Jacques, normaal vermaard omwille van het gebruik van minimale koffiezet-versnellingen kwam dit keer aangevlogen op de heel grote plateau, zeker en vast één van rond de 78! Daarop taart gebakken door zijn echtgenote Rika. Fier verklaarde hij dat deze taart gebakken was met zijn eieren! En het moet gezegd: wat echtgenote Rika met de eieren van Jacques klaarspeelt, getuigt van grote klasse! De stukken taart met aangepaste dranken, persoonlijk uitgekozen op basis van Jacques zijn hoog sommeliergehalte, getuigden van absolute topklasse.

Na deze mooie break werd even ontspannen richting Heule gefietst. Speciale vermelding voor onze voorzitter die er ook reeds drie weken opzitten heeft als materiaalmeester ai en dat is duidelijk waar te nemen in de statistieken: in die periode durfde het niemand aan om ook maar één keer lek te rijden. Er wordt overwogen om Pantani een stage te laten lopen bij de voorzitter om die functie volledig onder de knie te krijgen.

Bij de terugkeer werd de pauze nog geëvalueerd en werd voor sfeer en gezelligheid omwille van het schitterende decor een welverdiende 9 toegekend en werd voor de kwaliteit van het eten eveneens een welverdiende 9 gegeven. Dank aan Jacques, dank aan Rika.

Ondanks de ontspannen sfeer werd toch een gemiddelde gehaald van 27.2 hetgeen er op wijst dat het erg snor zit met de Fysieke weerbaarheid van onze troepen.

In Heule stoof iedereen dan uiteen richting barbecue, richting terrasje, richting één of andere feestje want er mocht geen tijd verloren worden. Zo’n zomerse dagen zijn schaars en dienen dan ook optimaal gebruikt te worden. De voormiddag was alvast een heel geslaagde ouverture.

83.5 km aan 27.2 gem, 391hm 

Yvan
NVDR: herbeleef de rit op https://connect.garmin.com/modern/activity/854670166
 

4 opmerkingen:

President zei

Prachtig stukje proza van verslaggever Yvan, het is te merken dat zijn batterijen in Bretagne werden opgeladen met zon, wind, oesters en crèpes salées. Heel plezant en ontspannen ritje dat 5* verdient. Heb mij wreed gejeund. Proficiat aan de parcoursbouwer Willy

Skatbewaarder zei

Mijn beste vriend en ik zijn volkomen op,elkaar afgesteld : ik de riit, hij de catering.
Wij moeten blijven proberen Jacques aan boord te hiuden, al was het maar voor de taart.
Leuk te hiren dat iedereen zich gejeund heeft.

101 zei

De laatste commentaar werd wellicht van op een overgoten terras getypt

Red Philip zei

Sjiek verslag! Ne gruute platteau, eieren van de sportdirecteur, stage voor de MM,...Een streling voor het oog, smaak - en lezerspapillen!
Voor het overige : ik kom terug in september, groen licht gekregen en nu eerst opnieuw langzaam opbouwen. Ongevaarlijke ritmestoornissen, allicht het gevolg van een continue toestand van verliefdheid op Anneke! Eind goed, al goed.