contact

Rit van 6 september 2015 - Torhout


28e rit al van het seizoen, de eindmeet nadert met rasse schreden, de podiumteerlingen zijn bijna geworpen. We trokken voor de gelegenheid het vlakke Vlaamse land in. Het clubbestuur is momenteel volledig in de ban van de vluchtelingencrisis en doet op verschillende plaatsen van moeder aarde haar congéduit in het zakje. Geen president, geen SB/PM, geen secretaresse. Alle hoop in deze bange dagen rustte op de felgeplaagde schouders van Pantani, MM en tevens meid voor alle werk : lokaalopener, aanwezigheidsnoteerder, tempobepaler, verslaggever bij gebrek aan geletterde deelnemers (het kunnen niet allemaal bureaucraten met 2 linkse handen zijn), entertainer van vrouwelijk en ander schoon. Samengevat : een Rode Duivel doe’t al, een man waarmee je naar de oorlog kan.

Niettemin toch een gestoffeerd deelnemersveld : 17 man en geen paardekop. Plaatsvervangend meteo Tineke had er de kantjes afgelopen : koud en 3 fikse buien, we hadden beter verwacht. Het pleit anderzijds voor onze meteodienst dat zelfs de buienradars geen buien in de smiezen hadden. Er zijn dus geen zekerheden meer in het leven.

Als volleerde stormjagers gingen we op zoek naar  restanten van  windhozen en  valwinden die de   streek rond Torhout vorige week teisterden. Onze inspanningen werden beloond want tijdens de pitstop in het Groenhovebos werd onze stormhonger gestild. Bomen die ondersteboven stonden, gras dat door valwinden nog platter leek dan de platste pannekoek, een plaatselijke boerebetoger wiens haarsnit wel een kopie leek van het verwaaid Walemkapsel. 

Sportdirecteur Yvan stilde een andere honger door middel van wafels en sportdrank : bedankt Yvan.

Een gepokt en gemazeld peloton werd na de pitstop door Pantani opnieuw op sleeptouw genomen.

De Tinekestrein denderde aan een gemiddelde snelheid van 28,2 km/uur richting heimat. De pijn van de kou en de regenvlagen werd op die manier onschadelijk gemaakt. De vent à la poupe en de ijzersterke conditie van de manschappen zorgden ervoor dat alles rimpelloos verliep.

Sterke prestatie!

Tot zondag om 8u!

Uw dienaar,

Pantani

4 opmerkingen:

Red Philip zei

Chapeau voor de polyvalentie van Pantani! Gestroomlijnd en windvrij verslag, conditionele test van het peloton, een ijzersterke herder die alle schapen mooi samen hield. Hij verdient zijn gewicht in goud, gelukkig weegt hij niet al te zwaar. Mooi zo!

Bart H zei

Leuk verslag. Red Philip mag voor zijn postje beginnen vrezen met al dat aanstormend litterair talent!

Bart H zei

Ik bedoel: literair (met één t)

President zei

Briljant verslag van de Rode Duivel-doet-al. Het verlofspreidingsplan van het directiecomité van de club bewijst zijn nut. Ware Flandrienrit blijkbaar. Zondag ben ik er terug bij als het weder het toelaat....