contact

Verslag van de rit van 20 september 2015 Olsene


De voorlaatste rit van de Tinekestour stond op het programma. Na de proloog, de vlakke aanloop, de Pyreneeën en de Alpen krijgen we langzaam de eindmeet van een opnieuw succesrijk seizoen in het vizier. De podiumteerlingen zijn inmiddels geworpen : Piet spant de kroon en haalt met verve zijn eerste kampioenstitel binnen! Na zijn doodsmak in de Ronde van Vlaanderen vorig seizoen, toen hij nog amper met haken en ogen aan elkaar hing, ontpopte hij zich nu tot een volleerd ronderenner. Hij stond pal van begin tot einde, kleurde de koers en rijft dus oververdiend de oppergaai binnen. Proficiat Piet, Tineke van Heule zal je met getuite lippen overvallen op de kampioenenviering. Zonder ongelukken zullen David en Mathijs het podium als 2de en 3de vervolledigen. Drie kampioenen die naam waardig dus. De privatisering (lees : verjonging) van de club is daarmee ingezet, al blijft de hangbuikervaring van onze atletische 50-plussers een troef om de concurrentie een stap voor te blijven.

Veel volk overigens aan Ten Koetshuize. We spotten o.m. een verdwaalde maar weldoorvoede Streuvelsvijand die op kousevoeten Tinekesasiel probeerde te verkrijgen. Helaas, driewerf helaas, ons peloton bulkt al van de vluchtelingen die op zondagmorgen gezwind de echtelijke bedstee ontvluchten om zich toch enkele uren per week te kunnen onttrekken aan het zwaar juk van het vrouwelijk gezag.

De kersverse champ had zoon Arne meegetroond terwijl sportdirecteur Ringo eveneens zijn alter junior ego had meegebracht. Proeven van het grote werk heet zoiets. Arne had trouwens alle moeite van de wereld om zijn jeukende benen stil te houden : het talent spat ervan af, hij reed met sprekend gemak de rit uit en had nog benzine genoeg in de motor om er een verlengstuk aan te breien. Een champ in spé, lik da we zeggen.

Tevens een opgemerkt wederoptreden van roodwitte Red Philip. Behalve een spinnenweb aan het stuur en een roestspoor op de linkerkuit liet niks vermoeden dat hij er een tijdje niet bij is geweest. Net voor de start ontvouwde de president zijn perkamenten oorkonde en voorzag hij als een welbespraakt Belleman onze kampioen van de nodige felicitaties. Dit werd uiteraard gevolgd door een oorverdovend applaus waarbij menig voetbalspionkop verbleekt (toch die van Zulte). Van voetbal gesproken : hierover kunnen we kort zijn. Er werd  tijdens de zomermercato een annex aan het clubreglement gevoegd. Als Zulte wint en de VK verliest, heerst er een absoluut spreekverbod. Elke vorm van vetorecht werd op een democratische manier verworpen en geen enkele ombudsdienst is bevoegd in geval van klachten. We hopen dat het spreekverbod een kort leven beschoren is. Wesley was ontwerper van de rit en locomotief van het peloton. In deze moeilijke tijden hield hij het tempo strak en egaal om te vermijden dat ons wielerkapitaal met de gouden benen het mikpunt zou worden van één of andere terroristische aanslag. Dit lukte wonderwel en na enkele heftige hoogtemeters kregen we halfweg een lekkere pitstop geserveerd van topzaak Ringo en co : heerlijke taart overgoten met knalrode drank! Merci sportdirecteur voor deze magische kleurencombinatie!

De opgeslagen calorieën kwamen daarna goed van pas al stak de autoloze en dus de per definitie fietsvolle zondag in Kortrijk stokken in onze finalewielen. Van een contradictio in terminis of vierkant wiel gesproken! De spectaculaire spurt langs de vaart moest noodgedwongen plaats ruimen voor een gezapige epiloog waarbij de ritkm’s opgedreven werden naar 75. Heel mooie rit, ideaal tempo. 22 renners, 75 km, 27 gem en 290 hm.

Tot zondag op de Champs Elysées!

Red Philip

NVDR: herbeleef de rit op https://connect.garmin.com/modern/activity/904118189

3 opmerkingen:

President zei

Prachtig verslag van Red Philippe, de scherpte van zijn pen heeft geen last gehad van zijn gedwongen afwezigheid.

Opnieuw een mooie zondagmorgen: mooi weer, schoon volk en een heel leuke en originele eindeseizoensrit van Wesley waarvoor dank

Bart H zei

Vreemd genoeg geen woord over de ge(stroom)lijnde kuiten van de Fondateur, die nog de inktsporen droegen van een podologisch onderzoek. De podologe was naar verluidt danig van hare melk bij de eerste aanblik van Bings barokke onderstel.

President zei

Goed opgemerkt Bart H, dank voor jouw feedback op de weblog

Bij deze nemen we nota van jouw sollicitatie als aspirant-verslaggever ai