contact

Verslag van de rit van 13 maart 2016, Ardooie

Na de troosteloze opener die door weer-en ontij diende afgelast te worden, toch opnieuw de sfeer van de grote dagen aan Ten Koetshuize. Een overrompeling van jewelste onder een blauwe maar koude hemel : 27 van de 34 atleten en atletes tekenden present of zomaar eventjes 54 wielen, 54 benen en 270 tenen om van de ballen nog maar te zwijgen. De clubbobo’s werkten zich te pletter tijdens de wintermercato. Naast het onderhandelen van nieuwe en lucratieve sponsordeals werd er ook duchtig aan de wielerkern gewerkt. Zo steeg het politieke correctheidsgehalte van de club met minstens 1 procent na de aanwerving van Buffalo  Benny, Joost, Xavier en David Rigole.Daarenboven werd met de transfer van Marie het positieve discriminatiebeginsel in de clubstructuren verankerd. We heten dit nieuw bloed van harte welkom bij deze warme club! We vergeten evenmin onze “ouwe getrouwen” die ons peloton noodgedwongen dienden te verlaten : bedankt voor alles mannen, weet dat jullie namen niet alleen in de annalen van de club maar ook in ons hart gegrift staan.
Zoals het bij grote ploegen past, verdrongen ook de perslui zich ten einde een glimp op te vangen van de afgetrainde lichamen in een glanzende nieuwe outfit. Geslepen als ze zijn hadden ze zich strategisch opgesteld ter hoogte van het huis van God. Op deze gezegende plaats werd iedereen voorzien van een kosteloze “verzekering bescherming ongevallen” zonder franchise. Er werd gebeden voor superbenen, voor een rijk gevulde tafel bij thuiskomst op zondagmiddag en voor het begrip van de partner bij gesnurk op zondagnamiddag. We willen immers niks aan het toeval overlaten.
Het was clubicoon en ritarchitect de SB/PM Willy die na alle festiviteiten iedereen op zijn Dury’s terug bij de les riep. Als jonge veulens grepen de 50-plussers hun guidon van onder om in de aanvangskilometers een ontketende kopman te kunnen volgen. Het wintervet smolt als boter voor de zon, het zweet parelde op de gestroomlijnde neusvleugels, biceps evolueerden over triceps naar quadriceps, kuiten stonden op ontploffen en de longinhoud werd tegen het licht gehouden.
Het gebeuk tegen de venijnige Noordoostenwind deed Marie alle kleuren van de regenboog zien maar haar doorzettingsvermogen gekoppeld aan de hand van meesterknecht Tim hielp haar door de kwaadste momenten.
De pitstop bracht iedereen terug bij zijn positieven : sportdirecteur David serveerde een sportmenu die de reserves doelgericht aanvulden. Bedankt David!
De terugtocht ging gepaard met “vent à la poupe” en er werd ook al een eerste seizoenscartouche afgeschoten. Machtsmens Ringo toonde iedereen zijn achterwiel, hij verkeert al in bloedvorm!
Gezwind behaalde iedereen de eindstreep van een prachtige rit waarvoor dank aan parcoursbouwer Willy.
27 renners, 65 km tegen 26 gem : sterk voor een seizoensbegin!
Tot zondag om 8u!

Red Philip


NVDR: herbeleef de rit op https://connect.garmin.com/modern/activity/1084971207



2 opmerkingen:

President zei

Prachtig verslag van onze Red Philippe, zijn pen is al van het seizoensbegin in topform!!

heel mooie rit over rustige landelijke wegen en onder een stralend zonnetje was het genieten geblazen!

Anoniem zei

Schitterend verslag! Poëzie van de bovenste plancha
De mol.